Διαδικτυακή Ημερίδα "Ευκαιρίες χρηματοδότησης και σταδιοδρομίας για νέους ερευνητές"

Πότε και πού;

29.09.2020
Διαδικτυακά- Microsoft Teams Live

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), Εθνικό Σημείο Επαφής για τα προγράμματα Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) και European Research Council (ERC) στον Ορίζοντα 2020, διοργανώνει διαδικτυακή ημερίδα για ευκαιρίες σταδιοδρομίας και πρόσβαση σε χρηματοδοτήσεις από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας της Κύπρου και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η ημερίδα απευθύνεται στους Έλληνες και Κύπριους επιστήμονες στην Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και στο εξωτερικό μέσω της πρωτοβουλίας «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020 (16:00-19:30) διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας Microsoft Teams.

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα παρουσιαστούν χρηματοδοτικές ευκαιρίες που αφορούν διδακτορικούς, μεταδιδακτορικούς επιστήμονες, καθηγητές, μέλη ΔΕΠ, προπτυχιακούς φοιτητές αλλά και νέους ερευνητές που θέλουν να ενισχύσουν την επαγγελματική τους καριέρα. Αναλυτικότερα, νέοι ερευνητές θα πληροφορηθούν πώς μπορούν να χρηματοδοτηθούν μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων και εθνικών υποτροφιών και να δικτυωθούν με κορυφαίους ερευνητές από όλο τον κόσμο.

Επίσης, θα ανακοινωθούν οι νέες αλλαγές που φέρνει το νέο πρόγραμμα Ορίζοντας Ευρώπη (Horizon Europe) στις δράσεις Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) και European Research Council από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ θα παρουσιαστεί και το νέο πλαίσιο κινητικότητας, όπως αυτό θα ενταχθεί στο πρόγραμμα που θα αντικαταστήσει το Erasmus+ για την περίοδο 2021-2027.

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις ενεργές αλλά και τις μελλοντικές προκηρύξεις υποτροφιών του ΕΛΙΔΕΚ και του ΙΚΥ. Τέλος, στο δεύτερο μέρος της Ημερίδας ωφελούμενοι όλων των δράσεων θα συμμετέχουν σε ανοικτή συζήτηση με το κοινό.

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται εγγραφή εδώ

Δείτε το βίντεο της Ημερίδας

 

Ομιλητές

Διοργάνωση