e-info day: Ευκαιρίες σταδιοδρομίας για ερευνητές στον Ορίζοντα Ευρώπη, Marie Skłodowska-Curie Actions

Πότε και πού;

08.07.2021
Διαδικτυακά

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), Εθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα Ευρώπη και Συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas, σας προσκαλεί στην εκδήλωση "Ευκαιρίες σταδιοδρομίας για ερευνητές στον Ορίζοντα Ευρώπη: Marie Skłodowska-Curie Actions" που διοργανώνει την Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021 (16:00-18:15) μέσω της πλατφόρμας Microsoft Teams.

H εκδήλωση θα εστιάσει στις νέες προκηρύξεις που αφορούν τα Διδακτορικά Δίκτυα (Doctoral Networks) και τις Μεταδιδακτορικές Υποτροφίες (Postdoctoral Fellowships) των Δράσεων Marie Skłodowska-Curie (MSCA), και διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ), την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Εκτελεστικό Οργανισμό Έρευνας / Research Executive Agency (REA).

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να θέσουν απευθείας τα ερωτήματά τους στους ειδικούς από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πιο συγκεκριμένα, η εκδήλωση θα ξεκινήσει με την παρουσίαση της Ελένης Κώνστα από το Τμήμα Marie Skłodowska-Curie Actions της Γενική Διεύθυνσης Εκπαίδευσης,  Νεολαίας,  Αθλητισμού και Πολιτισμού (DG EAC), η οποία θα παρουσιάσει τις Δράσεις στο πλαίσιο νέου προγράμματος Ορίζοντα Ευρώπη, που έχει ως στόχο τη δραστική συμβολή στην επιστημονική αριστεία και την ενίσχυση των θέσεων εργασίας, εξοπλίζοντας τους ερευνητές με νέες γνώσεις και δεξιότητες, και εντείνοντας τη συμμετοχή τους σε διεθνείς και διατομεακές συνεργασίες.

Στη συνέχεια, οι Ιωάννης Μπίτσιος και Θοδωρής Στάικος, Research Programme Administrators στον Εκτελεστικό Οργανισμό Έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (REA), θα αναλύσουν τις δράσεις των Διδακτορικών Δικτύων και των Μεταδιδακτορικών Υποτροφιών αντίστοιχα, παρουσιάζοντας τις καινοτομίες και τα νέα στοιχεία που εισάγονται, καθώς και τη διαδικασία και τους κανόνες συμμετοχής. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν απευθείας τις ερωτήσεις τους στους ομιλητές.

Επίσης, οι Εθνικοί Εκπρόσωποι και Εμπειρογνώμονες για το MSCA θα κάνουν κάποιες πρώτες προκαταρκτικές τοποθετήσεις σχετικά με την υποστήριξη των νέων ερευνητών στο νέο πρόγραμμα καθώς επίσης και με την σύνδεση ακαδημαϊκής, ερευνητικής και επιχειρηματικής κοινότητας.

Τέλος, θα παρουσιαστούν οι υπηρεσίες που προσφέρονται στους δυνητικούς συμμετέχοντες από τα Εθνικά Σημεία Επαφής (ΕΣΕ), δηλαδή το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ/ Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ).

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στα ελληνικά, ενώ η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται εγγραφή εδώ.

Συστήνεται στους συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν την ανοικτή ημερίδα που κάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την 1η Ιουλίου 2021, ώστε να έχουν σχηματίσει μια πρώτη εικόνα για τις δράσεις και να προετοιμάσουν τις ερωτήσεις τους προς τους ομιλητές.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα Εθνικά Σημεία Επαφής MSCA για το πρόγραμμα Ορίζοντας Ευρώπη, Δρ Κριστίνα Πασκουάλ (cpascual@ekt.gr) και Δημήτρη Μαραγκό (dmaragos@ekt.gr).

 

Οδηγίες Παρακολούθησης

Η εκδήλωση πραγματοποιείται μέσω του Microsoft Teams Live. Μπορείτε να συνδεθείτε από κινητό, tablet ή σταθερό υπολογιστή/ laptop. Θα πρέπει, εφόσον έχετε λογαριασμό στο Microsoft Teams, να μην είστε συνδεδεμένοι με τα στοιχεία σας.

Συγκεκριμένα για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση θα πρέπει να πατήσετε ΕΔΩ λίγο πριν τις 12:00 και να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

1. Στην πρώτη οθόνη που ζητείται να κατεβάσετε την εφαρμογή πατήστε ακύρωση.
Ακολούθως πατήστε την επιλογή «watch on the web»/ «παρακολούθηση στο web».

2. Στην επόμενη οθόνη πατήστε να εισέλθετε ανώνυμα (join anonymously). Όσοι έχετε εισέλθει ανώνυμα, παρακαλείσθε να προσθέσετε το όνομά σας, προτού κάνετε μία ερώτηση στο Q&A.

Αφού εισέλθετε στο περιβάλλον του Live θα μπορείτε καθ'όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης να υποβάλετε τις ερωτήσεις και τα σχόλια σας στους ομιλητές μέσω του live Q&A. Σε περίπτωση προβλήματος κατά την σύνδεση επικοινωνήστε με τη Νατάσα Κυριακίδη, akyria@ekt.gr 2102204920.

Διοργάνωση