Διαδικτυακή εκδήλωση "Ορίζοντας Ευρώπη: Ευκαιρίες για το μέλλον της Έξυπνης Βιομηχανίας & των Ψηφιακών Τεχνολογιών"

Πότε και πού;

10.03.2022
Διαδικτυακά

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), Εθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα Ευρώπη και συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas, σας προσκαλεί στη διαδικτυακή εκδήλωση «Οριζοντας Ευρώπη: Ευκαιρίες για το μέλλον της Έξυπνης Βιομηχανίας & των Ψηφιακών Τεχνολογιών», την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022 (12:00-15:00, ώρα Ελλάδος).

H εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και συγκεκριμένα τη Γενική Διεύθυνση Επικοινωνιακών Δικτύων Περιεχομένου και Τεχνολογιών (DG CNECT) και τη Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Καινοτομίας (DG RTD).

Η εκδήλωση απευθύνεται στην ερευνητική και την επιχειρηματική  κοινότητα της χώρας και σε ολόκληρο το οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας στον τομέα των Ψηφιακών Τεχνολογιών και της Έξυπνης Βιομηχανίας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες προκηρύξεις του Ορίζοντα Ευρώπη στις θεματικές των Ψηφιακών Τεχνολογιών και της Βιομηχανίας (Cluster 4), και να θέσουν απευθείας τα ερωτήματα τους στους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πιο συγκεκριμένα, η Δρ. Evangelia Markidou (DG CONNECT), θα παρουσιάσει την θεματική των Ψηφιακών Τεχνολογιών και της Τεχνητής Νοημοσύνης, ο Δρ. Nicholas Deliyanakis, Policy Officer for Industrial Transformation (DG RTD), θα παρουσιάσει την θεματική της Βιομηχανίας.

Επιπλέον, οι Εθνικοί Εκπρόσωποι για το Cluster 4 (Digital, Industry), Δρ Μάρα Χαχαμίδου και Βασίλειος Γογγολίδης, θα προβούν σε προκαταρκτικές τοποθετήσεις σχετικά με τις ευκαιρίες χρηματοδότησης για την Έρευνα και την Καινοτομία στον τομέα.

Στη συνέχεια, θα παρουσιαστούν ιστορίες επιτυχίας από την Ελλάδα στον τομέα της Έξυπνης Βιομηχανίας και της Τεχνητής Νοημοσύνης, ενώ στην τελευταία ενότητα το ΕΚΤ θα παρουσιάσει τις δράσεις και τις υπηρεσίες του προς την ερευνητική και επιχειρηματική κοινότητα, ως Εθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα Ευρώπη και ως συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas.

Την εκδήλωση θα συντονίσουν ο Γιώργος Μέγας, κύριο Εθνικό Σημείο Επαφής για το Cluster 4 στο ΕΚΤ, και η Βαρβάρα Βασιλάκη, Εθνικό Σημείο Επαφής για το Cluster 4 στο ΕΚΤ.

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση θα διεξαχθεί στα Αγγλικά και τα Ελληνικά μέσω της πλατφόρμας zoom. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ, ενώ το πρόγραμμα της εκδήλωσης βρίσκεται εδώ. Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή εδώ.

Συστήνεται στους συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν τις παρουσιάσεις (βίντεο) της ενημερωτικής εκδήλωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Cluster 4 που πραγματοποιήθηκαν 29 Νοεμβρίου & 1 Δεκεμβρίου 2021.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα Εθνικά Σημεία Επαφής για τις Ψηφιακές Τεχνολογίες και τη Βιομηχανία.

  • Ψηφιακές Τεχνολογίες: Γεώργιος Μέγας, megas@ekt.gr & Αγγελος Αγγελίδης, aangelidis@ekt.gr
  • Βιομηχανία: Βαρβάρα Βασιλάκη, vasilaki@ekt.gr & Νικόλαος Μανιαδάκης, maniadakis@ekt.gr

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης

 

 

Διοργάνωση