Διαδικτυακή εκδήλωση «Ευρωπαϊκά προγράμματα για την αντιμετώπιση του Καρκίνου»

Πότε και πού;

21.12.2021
Διαδικτυακά

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) και το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) της Κύπρου, Εθνικά Σημεία Επαφής για τον Ορίζοντα Ευρώπη, σας προσκαλούν στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώνουν με θέμα «Ευρωπαϊκά Προγράμματα για την αντιμετώπιση του Καρκίνου», την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021 (15:00-17:00). H εκδήλωση εστιάζει στην Αποστολή για τον Καρκίνο (Mission Cancer) του προγράμματος Ορίζοντας Ευρώπη και στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τη δημόσια υγεία ΕU4Health, και διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Καινοτομίας).

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν τόσο για την Αποστολή για τον Καρκίνο, όσο και για το πρόγραμμα για τη δημόσια υγεία EU4Health, και τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες που προσφέρουν για Έρευνα και Καινοτομία σε θέματα που αφορούν τον Καρκίνο. Επιπρόσθετα, μπορούν να θέσουν απευθείας τα ερωτήματά τους στην εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Δρ Χριστίνα Κυριακοπούλου (Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Καινοτομίας) και στον κ. Παναγιώτη Βλάχο από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Υγιεινής Περιβάλλοντος του Υπουργείου Υγείας της Ελλάδας.

Τέλος, θα παρουσιαστούν οι υπηρεσίες που προσφέρονται στους δυνητικούς συμμετέχοντες από τα Εθνικά Σημεία Επαφής της Ελλάδας και της Κύπρου.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα πραγματοποιήσει ο Δημήτρης Μαραγκός, Εθνικό Σημείο Επαφής για τις Δράσεις Marie Skłodowska-Curie στον Ορίζοντα Ευρώπη, από το ΕΚΤ.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom στην ελληνική γλώσσα. Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται εγγραφή εδώ.

Διαβάστε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα Εθνικά Σημεία Επαφής για το Cluster 1 (Health) του Ορίζοντα Ευρώπη: Δρ Κριστίνα Πασκουάλ (cpascual@ekt.gr) και Γιώργο Μέγα (megas@ekt.gr) από την Ελλάδα (ΕΚΤ), και Μαρίνο Φωτιάδη (mphotiades@research.org.cy) και Δρ Ιωάννη Θεοδώρου (itheodorou@research.org.cy) από την Κύπρο (ΙδΕΚ).

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης

Διοργάνωση