Κύκλος Διαδικτυακών Σεμιναρίων "Real Skills for Scientists - Φυσικές Επιστήμες-Μαθηματικά". Webinar 2: Πρόσβαση στη χρηματοδότηση, δικτύωση

Πότε και πού;

18.11.2021
Διαδικτυακά

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας», σε συνεργασία με το R.E.A.L. Science και το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας της Κύπρου, διοργανώνει τον νέο κύκλο διαδικτυακών σεμιναρίων "Real Skills for Scientists". Μετά τους τρεις επιτυχημένους κύκλους webinars, με αντικείμενο τις Επιστήμες Ζωής, τις Επιστήμες ΤΠΕ και τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες, που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούλιο 2020, τον Οκτώβριο του 2020 και τον Ιανουάριο του 2021 αντίστοιχα, το Real Skills for Scientists επιστρέφει τον Νοέμβριο του 2021 με τη διοργάνωση του τέταρτου κύκλου στους τομείς των Φυσικών Επιστημών και των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών.

Ο κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων, που αποτελείται από 2 webinars με καταρτισμένους ομιλητές σε θεματικές όπως η Φυσική, η Χημεία, η Νανοτεχνολογία, η Παλαιοντολογία, η Γεωπληροφορική, οι Επιστήμες Περιβάλλοντος κ.ά. απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες, διδάκτορες και μεταδιδάκτορες ερευνητές καθώς και νέους ερευνητές, όλων των επιστημονικών πεδίων, βαθμίδων και σταδίων καριέρας.

Στο πλαίσιο των σεμιναρίων, νέοι επιστήμονες αλλά και νέοι επαγγελματίες και επιχειρηματίες θα έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν διαδικτυακά και να συζητήσουν με καταξιωμένους επιστήμονες από την Ελλάδα, το Κατάρ, την Αργεντινή και την Κύπρο, οι οποίοι θα μεταδώσουν τις δικές τους εμπειρίες σταδιοδρομίας. Οι ομιλητές προέρχονται τόσο από τον ακαδημαϊκό όσο και από τον επιχειρηματικό χώρο.

Όλα τα σεμινάρια έχουν ως κοινό άξονα την ανάπτυξη δεξιοτήτων για την επαγγελματική απασχόληση των νέων επιστημόνων και ερευνητών.

Το 2ο webinar θα λάβει χώρα την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 (ώρα 17.00-18.30). Στο πλαίσιο του webinar, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν τα ερωτήματα τους σε καταξιωμένους ερευνητές για τoυς τρόπους χρηματοδότησης της έρευνάς τους ή/και της επιχείρησής τους, αλλά και τη δημιουργία κοινότητας και δικτύωσης με καθηγητές Πανεπιστημίων της Ελλάδας και του εξωτερικού. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν οι πρωτοβουλίες Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας, R.E.A.L. Science και το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας Κύπρου. 

Συγκεκριμένα, κοντά μας θα είναι ο Δρ. Κωνσταντίνος Κακοσίμος, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Κατάρ, ο Δρ Ευάγγελος Γερασόπουλος, Διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο Δρ. Βαγγέλης Βλάχος, Παλαιοντολόγος, Ερευνητής Γ' στο Παλαιοντολογικό Μουσείο Εχίδιο Φερούγλιο, Παταγονία, (Αργεντινή), ο Δρ Άθως Αγαπίου, Επίκουρος Καθηγητής στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και η Δρ. Αρετή Μούρκα, Μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο στον τομέα της Φυσικής.

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να υποβάλλει ερωτήσεις σε ειδικό Q&A session, στο οποίο οι ομιλητές θα απαντήσουν ζωντανά.

H συμμετοχή είναι δωρεάν, ωστόσο απαιτείται προεγγραφή μέσω της φόρμας συμμετοχής εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποστείλετε email στο events@ekt.gr.

Δείτε εδώ για το 1ο webinar του κύκλου.

Διοργάνωση