Κύκλος Διαδικτυακών Σεμιναρίων "Real Skills for Scientists - Φυσικές Επιστήμες-Μαθηματικά". Webinar 1: Δημιουργία, ενδυνάμωση βιογραφικού

Πότε και πού;

11.11.2021
Διαδικτυακά

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας», σε συνεργασία με το R.E.A.L. Science και το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας της Κύπρου, διοργανώνει τον νέο κύκλο διαδικτυακών σεμιναρίων "Real Skills for Scientists". Μετά τους τρεις επιτυχημένους κύκλους webinars, με αντικείμενο τις Επιστήμες Ζωής, τις Επιστήμες ΤΠΕ και τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες, που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούλιο 2020, τον Οκτώβριο του 2020 και τον Ιανουάριο του 2021 αντίστοιχα, το Real Skills for Scientists επιστρέφει τον Νοέμβριο του 2021 με τη διοργάνωση του τέταρτου κύκλου στους τομείς των Φυσικών Επιστημών και των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών.

Ο κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων, που αποτελείται από 2 webinars με καταρτισμένους ομιλητές σε θεματικές όπως η Φυσική, η Χημεία, η Νανοτεχνολογία, η Παλαιοντολογία, η Γεωπληροφορική, οι Επιστήμες Περιβάλλοντος κ.ά. απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες, διδάκτορες και μεταδιδάκτορες ερευνητές καθώς και νέους ερευνητές, όλων των επιστημονικών πεδίων, βαθμίδων και σταδίων καριέρας.

Στο πλαίσιο των σεμιναρίων, νέοι επιστήμονες αλλά και νέοι επαγγελματίες και επιχειρηματίες θα έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν διαδικτυακά και να συζητήσουν με καταξιωμένους επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα μεταδώσουν τις δικές τους εμπειρίες σταδιοδρομίας. Οι ομιλητές προέρχονται τόσο από τον ακαδημαϊκό όσο και από τον επιχειρηματικό χώρο.

Όλα τα σεμινάρια έχουν ως κοινό άξονα την ανάπτυξη δεξιοτήτων για την επαγγελματική απασχόληση των νέων επιστημόνων και ερευνητών.

Το 1ο webinar θα λάβει χώρα την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021 (ώρα 17.00-18.30). Στο πλαίσιο του webinar θα παρουσιαστούν οι πρωτοβουλίες Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας, R.E.A.L. Science και το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας Κύπρου. Στη συνέχεια τον λόγο θα πάρουν δύο ερευνήτριες, ένας ερευνητής και ένας μηχανικός γεωπληροφορικής και τοπογραφίας, οι οποίοι ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα και στην Ολλανδία, και θα μιλήσουν για τη δημιουργία βιογραφικού σημειώματος, τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται για τη διαμόρφωση της επαγγελματικής σταδιοδρομίας και την επίτευξη των στόχων που θέτουμε κατά την καριέρα μας.

Συγκεκριμένα, κοντά μας θα είναι η Δρ. Ζωή Κούρνια κύρια ερευνήτρια στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών, η Ιωάννα Στοφορίδου, μεταπτυχιακή ερευνήτρια, η Δρ. Αγγελίνα Βιδάλη, Εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και lecturer στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Αθηνών, ο Αθανάσιος Δήμου, μηχανικός γεωπληροφορικής και τοπογραφίας, ο Αντώνης Γουρδουπάρης, μηχανικός στον κλάδο υψηλής τεχνολογίας για την ανάπτυξη εφαρμογών και μηχανημάτων.

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να υποβάλλει ερωτήσεις σε ειδικό Q&A session, στο οποίο οι ομιλητές θα απαντήσουν ζωντανά.

H συμμετοχή είναι δωρεάν, ωστόσο απαιτείται προεγγραφή μέσω της φόρμας συμμετοχής εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποστείλετε email στο events@ekt.gr.

Δείτε εδώ για το 2ο webinar του κύκλου.

Διοργάνωση