Η ελληνική θαλάσσια έρευνα κατέχει τα πρωτεία στην Ανατολική Μεσογείου και τη Μαύρη Θάλασσα

Γεώργιος Χρόνης

Πρόεδρος, ΕΛΚΕΘΕ

Τεύχος 48 | Μάιος-Ιούν. 2005

Συνέντευξη

Τα 60 χρόνια θαλάσσιας έρευνας στην Ελλάδα γιόρτασε πρόσφατα το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), με εκδηλώσεις στις εγκαταστάσεις του στην Αθήνα, την Κρήτη και τη Ρόδο.

Στόχος των εκδηλώσεων ήταν η παρουσίαση των ερευνητικών και τεχνολογικών επιτευγμάτων του Κέντρου στο ευρύτερο κοινό, αλλά και η ευαισθητοποίηση μαθητών και νέων σε θέματα υδάτινου περιβάλλοντος. Για το σημαντικό ρόλο του ΕΛΚΕΘΕ στη θαλάσσια έρευνα στην περιοχή της Μεσογείου, τα επιτεύγματα του ΕΛΚΕΘΕ και τις προοπτικές ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια μιλάει στον ελληνικό κόμβο της CORDIS, στον Μαργαρίτη Προέδρου, ο Πρόεδρος του ΕΛΚΕΘΕ, καθ. Γεώργιος Χρόνης.

Ο κ. Χρόνης κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο νέο Ενυδρείο Κρήτης CretAquarium, που αναμένεται να λειτουργήσει από το Σεπτέμβριο του 2005, στην επέκταση του συστήματος παρακολούθησης και πρόγνωσης της κατάστασης των ελληνικών θαλασσών ΠΟΣΕΙΔΩΝ και στη συνεισφορά των ερευνητικών σκαφών και υποβρυχίων οχημάτων του Κέντρου, τόσο σε επιστημονικές αποστολές όσο και σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Διαβάστε τη συνέντευξη εδώ