Enterprise Europe Network-Hellas, το νέο δίκτυο για την υποστήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων

Σε αυτό το αφιέρωμα:

Ένα νέο δίκτυο που παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στις ελληνικές επιχειρήσεις ώστε να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους, με βάση τη γνώση και την καινοτομία, ξεκίνησε να λειτουργεί από τις αρχές του 2008. Πρόκειται για το Enterprise Europe Network-Hellas, που συντονίζει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης. Είναι ο ελληνικός κόμβος του Enterprise Europe Network, του μεγαλύτερου δικτύου για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στην Ευρώπη.

Το δίκτυο συγκεντρώνει 16 οργανισμούς από όλη την Ελλάδα, που δραστηριοποιούνται σε θέματα καινοτομίας, μεταφοράς τεχνολογίας και διεθνούς συνεργασίας και θα αποτελέσει το ενιαίο κέντρο εξυπηρέτησης (one stop shop) των επιχειρήσεων που φιλοδοξούν να αναβαθμίζουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, αξιοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες, επιχειρηματικές συμφωνίες και ερευνητικά προγράμματα από όλη την Ευρώπη.

Τα εγκαίνια του ευρωπαϊκού δικτύου Enterprise Europe Network, το οποίο βασίζεται στην εμπειρία των προγενέστερων δικτύων Innovation Relay Centers και Euro Info Centers, πραγματοποιήθηκαν στις 7 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες, παρουσία του Gunter Verheugen, Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπεύθυνου για θέματα Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας, εκπροσώπων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πολιτικών ηγεσιών των ευρωπαϊκών κρατών καθώς και περίπου χιλίων εκπροσώπων οργανισμών στήριξης των επιχειρήσεων από όλη την Ευρώπη. Στην εναρκτήρια ομιλία της εκδήλωσης ο G. Verheugen εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Enterprise Europe Network θα λειτουργήσει προς όφελος των επιχειρήσεων, των τοπικών κοινωνιών και της ευρωπαϊκής οικονομίας γενικότερα.

Διαβάστε το αφιέρωμα εδώ