Εκδήλωση ενημέρωσης «Ευκαιρίες για επιχειρήσεις μέσω του προγράμματος MSCA Staff Exchanges του Ορίζοντα Ευρώπη»

Πότε και πού;

24.10.2023
Διαδικτυακά

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) και το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) της Κύπρου, Εθνικά Σημεία Επαφής για τον Ορίζοντα Ευρώπη, διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης «Ευκαιρίες για επιχειρήσεις μέσω του προγράμματος MSCA Staff Exchanges του Ορίζοντα Ευρώπη», την Τρίτη 24 Οκτωβρίου (ώρες 10:00-13:00). Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας και τον Ευρωπαϊκό Εκτελεστικό Οργανισμό Έρευνας.

Οι επιχειρήσεις και οι ερευνητικoί φορείς που συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τις προσκλήσεις των Δράσεων MSC Staff Exchanges (Ανταλλαγές προσωπικού). Η εκδήλωση θα αναδείξει τις δυνατότητες και τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν οι επιχειρήσεις μέσα από τη συμμετοχή τους στις συγκεκριμένες Δράσεις καθώς και το πώς θα μπορέσουν να συμμετάσχουν σε κοινοπραξίες με ερευνητικούς φορείς και να λάβουν τις υπηρεσίες υψηλά καταρτισμένων ερευνητών μέσω του προγράμματος. Τέλος οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να θέσουν απευθείας τα ερωτήματά τους στους εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού Έρευνας Δρ Βασιλική Εξάρχου και Rodrigo Gutierrez-Dominguez.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν την εμπειρία της εταιρίας Rezos brands, από τη συντονίστρια της δράσης, Μαριάννα Λαγονίκου, η οποία θα παρουσιάσει τον τρόπο συμμετοχής σε συνεργατικά σχήματα και τις προοπτικές που άνοιξε η χρηματοδότηση μέσω της δράσης MSCA Staff Exchanges.

O Μάριος Ροΐδης, σύμβουλος καινοτομίας στο ΕΚΤ, θα μιλήσει για τις ευκαιρίες που δίνονται στις επιχειρήσεις μέσω του διεθνούς δικτύου Enterprise Europe Network, αναδεικνύοντας τις υπηρεσίες συμβουλευτικής και δικτύωσης, τις οποίες παρέχει το δίκτυο προς επιχειρήσεις και λοιπούς φορείς και πώς μπορούν να αξιοποιήσουν τις υπηρεσίες δικτύωσης, όσοι αναζητούν εταίρους για συμμετοχή στις δράσεις Staff Exchanges (ειδικότερα οι επιχειρήσεις που αναζητούν seconded ερευνητές). Επίσης, θα παρουσιαστεί η πρωτοβουλία Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας και οι δράσεις για τη διασύνδεση της επιχειρηματικότητας και της έρευνας μεταξύ Ελλήνων σε όλον τον κόσμο.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Δρ Νάνσυ Μεγρέμη, Εθνικό Σημείο Επαφής για τις Δράσεις MSCA του Ορίζοντα Ευρώπη, ενώ ο Henry Scott, Εθνικό Σημείο Επαφής για τις Δράσεις MSCA του Ορίζοντα Ευρώπη, θα παρουσιάσει την υπηρεσία του προγράμματος MSCA-NET για την εύρεση κατάλληλων εταίρων (MSCA NET Matchmaking platform), ένα ευρωπαϊκό εργαλείο στη διάθεση όλων όσοι θέλουν να βρουν εταίρους, να κανονίσουν συναντήσεις συνεργασίας και να ανταλλάξουν πληροφορίες σε ένα ασφαλές περιβάλλον το οποίο διαχειρίζεται το MSCA-NET, το δίκτυο των Εθνικών Σημείων Επαφής του MSCA στον Ορίζοντα Ευρώπη.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε επιχειρήσεις, αλλά και ερευνητές ανώτερων βαθμίδων και μέλη ΔΕΠ, από όλα τα επιστημονικά πεδία, καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους του συστήματος έρευνας και καινοτομίας.
Σημειώνεται ότι δικαίωμα υποβολής προτάσεων στις δράσεις αυτές δεν έχουν μεμονωμένοι επαγγελματίες και ερευνητές από οποιονδήποτε τομέα, αλλά διεθνείς κοινοπραξίες επιχειρήσεων, ΜμΕ, πανεπιστημίων, ερευνητικών ιδρυμάτων, και άλλων μη ακαδημαϊκών οργανισμών.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή εδώ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Οι γλώσσες στην οποία θα πραγματοποιηθεί η ημερίδα είναι η ελληνική και η αγγλική, και το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα Εθνικά Σημεία Επαφής MSCA για το πρόγραμμα Ορίζοντας Ευρώπη στην Ελλάδα:
ΕΚΤ Δρ Νάνσυ Μεγρέμη (e-mail: amegremi@ekt.gr, τηλ. 2102204993), Henry Scott (e-mail: hscott@ekt.gr, τηλ. 2102204918)

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα Εθνικά Σημεία Επαφής MSCA για το πρόγραμμα Ορίζοντας Ευρώπη στην Κύπρο:
ΙΔΕΚ Δρ Ιωάννης Θεοδώρου, (e-mail: itheodorou@research.org.cyτηλ: 22205038), Δρ Άγγελος Ντάντος, (e-mail: antantos@research.org.cyτηλ. 22205033), Μυρτώ Αναστασιάδου (e-mail: manastassiadou@research.org.cy,  τηλ: 22 205069).

Διοργάνωση