Εθνική ημερίδα ενημέρωσης για τον Ορίζοντα Ευρώπη: Digital, Industry, Space

Πότε και πού;

21.02.2023
Διαδικτυακά

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), Εθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα Ευρώπη και συντονιστής του Enterprise Europe Network Hellas, σας προσκαλεί στη διαδικτυακή εκδήλωση Εθνική ημερίδα ενημέρωσης για τον Ορίζοντα Ευρώπη: Digital, Industry, Space, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2023 (12:00-15:00).

H εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ειδικότερα τη Γενική Διεύθυνση Επικοινωνιακών Δικτύων Περιεχομένου και Τεχνολογιών (DG CNECT), τη Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Καινοτομίας (DG RTD) και τη Γενική Διεύθυνση για την Αμυντική Βιομηχανία και το Διάστημα (DG DEFIS).

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες προσκλήσεις του Ορίζοντα Ευρώπη στη θεματική ενότητα των Ψηφιακών Τεχνολογιών, της Βιομηχανίας και του Διαστήματος (Cluster 4), αλλά και να θέσουν απευθείας τα ερωτήματά τους στους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πιο συγκεκριμένα, η  Δρ Evangelia Markidou και ο Ramon Sanmartin Sola (DG CONNECT), θα παρουσιάσουν την θεματική των Ψηφιακών Τεχνολογιών και της Τεχνητής Νοημοσύνης. ο Δρ Nicholas Deliyanakis, Policy Officer for Industrial Transformation (DG RTD), θα παρουσιάσει την θεματική της Βιομηχανίας και ο Mats Ljungqvist, Research Policy Officer (DG DEFIS), θα παρουσιάσει τη θεματική του Διαστήματος.

Επιπροσθέτως, οι Εθνικοί Εκπρόσωποι για το Cluster 4 (Digital, Industry, Space) θα κάνουν προκαταρκτικές τοποθετήσεις σχετικά με τις ευκαιρίες χρηματοδότησης για την Έρευνα και την Καινοτομία, ενώ στη συνέχεια θα παρουσιαστούν ιστορίες επιτυχίας στους παραπάνω τομείς.

Το ΕΚΤ θα παρουσιάσει τις δράσεις και τις υπηρεσίες του προς την ερευνητική και επιχειρηματική κοινότητα, ως Εθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα Ευρώπη και ως συντονιστής του Enterprise Europe Network Hellas.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Γιώργος Μέγας, κύριο Εθνικό Σημείο Επαφής για το Cluster 4.

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση θα διεξαχθεί στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, μέσω της πλατφόρμας Zoom. Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή εδώ. Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο εδώ.

Συστήνεται στους συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν τις βιντεοσκοπημένες παρουσιάσεις της ενημερωτικής εκδήλωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Cluster 4 που πραγματοποιήθηκε 12-14 Δεκεμβρίου 2022.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Γιώργο Μέγα στο ΕΚΤ, συντονιστή των ΕΣΕ για το Cluster 4 (megas@ekt.gr).

Εθνικά Σημεία Επαφής για το Cluster 4 στο ΕΚΤ

Ψηφιακές Τεχνολογίες: Γιώργος Μέγας | megas@ekt.gr, Αγγελος Αγγελίδης | aangelidis@ekt.gr, Μάριος Ροϊδης | mroidis@ekt.gr

Βιομηχανία: Βαρβάρα Βασιλάκη | vasilaki@ekt.gr, Γιώργος Μέγας | megas@ekt.gr

Διάστημα: Γιώργος Μέγας | megas@ekt.gr

Διοργάνωση