Κύκλος Διαδικτυακών Σεμιναρίων "Real Skills for Scientists - Humanities". Webinar 1: Δημιουργία και ενδυνάμωση βιογραφικού

Πότε και πού;

14.01.2021
Διαδικτυακά

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας», μετά τους επιτυχημένους κύκλους "Real Skills for Scientists -Επιστήμες Ζωής" και "Real Skills for Scientists- Computer Science", διοργανώνει τον Ιανουάριο 2021 τον 3ο κύκλο των σεμιναρίων στον τομέα των Ανθρωπιστικών Επιστημών, σε συνεργασία με το R.E.A.L. Science και το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας της Κύπρου.

Για μια ακόμα φορά, το ΕΚΤ ενώνει τις δυνάμεις του με Έλληνες που ζουν και εργάζονται σε Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και εταιρείες στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να υλοποιήσει τα διαδικτυακά σεμινάρια (webinars), τα οποία στοχεύουν στην ανάπτυξη των προσωπικών δεξιοτήτων για την επαγγελματική απασχόληση των νέων ερευνητών και επιστημόνων. Ο 3ος κύκλος, ο οποίος θα εστιάσει στο επιστημονικό πεδίο των Ανθρωπιστικών Επιστημών, αποτελείται από μια σειρά τριών διαδικτυακών σεμιναρίων.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Το 1ο webinar θα λάβει χώρα την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου (17:30-19:00). Στο πλαίσιο του webinar θα παρουσιαστούν οι πρωτοβουλίες Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας, R.E.A.L. Science και το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας Κύπρου. Στη συνέχεια τον λόγο θα πάρουν δύο ερευνήτριες, ένας ερευνητής και μία επιχειρηματίας, οι οποίοι ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, την Κύπρο και τις ΗΠΑ, και θα μιλήσουν για τη δημιουργία βιογραφικού σημειώματος, τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται για τη διαμόρφωση της επαγγελματικής σταδιοδρομίας και την επίτευξη των στόχων που θέτουμε κατά την καριέρα μας.

Συγκεκριμένα, κοντά μας θα είναι η Δρ. Άρτεμις Γεωργίου, Μεταδιδακτορική ερευνήτρια, Αμερικανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Κύπρου και ERC Grantee 2020, ο Δρ. Νίκος Μανουσάκης, Ερευνητής στην Ακαδημία Αθηνών, η Δρ. Μαρία Καλιαμπού, Senior Lector, Πρόγραμμα Ελληνικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Yale και η Στέλλα Κάσδαγλη, συγγραφέας και συνιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Women On Top.

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να υποβάλλει ερωτήσεις σε ειδικό Q&A session, στο οποίο οι ομιλητές θα απαντήσουν ζωντανά.

H συμμετοχή είναι δωρεάν, ωστόσο απαιτείται προεγγραφή μέσω της φόρμας συμμετοχής εδώ.

Μάθετε περισσότερα για το 2o webinar.

Μάθετε περισσότερα για το 3o webinar.

Δειτε το video από το webinar 1 Real Skills for Scientists - Humanities: Δημιουργία και ενδυνάμωση βιογραφικού

 

Διοργάνωση