Η ψηφιακή εγκυκλοπαίδεια «Περί Βιβλιοθηκών - About Libraries» υποψήφια στα Digital Humanities Awards 2022

Το «Περί Βιβλιοθηκών - About Libraries» (www.aboutlibraries.gr) διεκδικεί το βραβείο "Best DH Dataset" στα Διεθνή Βραβεία Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Επιστημών Digital Humanities Awards 2022.

Η ψηφιακή εγκυκλοπαίδεια «Περί Βιβλιοθηκών» - About Libraries», που αναπτύσσει και διαθέτει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) σε συνεργασία με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Κήπος Φιλοβίβλων», διεκδικεί το βραβείο Digital Humanities (DH) Awards 2022 (Διεθνή Βραβεία Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Επιστημών) στην κατηγορία "BEST DH DATASET".

To «Περί Βιβλιοθηκών» αποτελεί έναν ψηφιακό χώρο που επικεντρώνεται στις βιβλιοθήκες και την ιστορία τους, στην παρουσίαση σπουδαίων συλλογών και προσωπικοτήτων που συνδέονται με τις βιβλιοθήκες σε Ανατολή και Δύση, από την αρχαιότητα έως σήμερα. Φιλικός και λειτουργικός για τον χρήστη, προσφέρει έναν μοναδικό πληροφοριακό πλούτο, ο οποίος διαρθρώνεται στις εξής θεματικές ενότητες: Βιβλιοθήκες, Πρόσωπα, Αρχιτεκτονική, Φωτοθήκη, Βιβλιογραφία.

Στον ιστότοπο περιλαμβάνονται περισσότερα από 4.000 τεκμήρια, επεξεργασμένα και τεκμηριωμένα, τα οποία συνοδεύονται από βιβλιογραφικές αναφορές και πλούσια εικαστική συλλογή (μικρογραφίες χειρογράφων, ξυλογραφίες, χαλκογραφίες, λιθογραφίες, ζωγραφικά έργα, αναπαραστάσεις και φωτογραφικές απεικονίσεις γλυπτών και αρχιτεκτονικών έργων κ.λπ.).

Οι ενδιαφερομένοι μπορούν να ψηφίσουν έως τις 26.03.2023 εδώ το «Περί Βιβλιοθηκών - About Libraries» στην κατηγορία BEST DH DATASET.

Σχετικά με τα Digital Humanities Awards 2022

Τα Digital Humanities Awards (Διεθνή Βραβεία Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Επιστημών) είναι μία ετήσια διοργάνωση στην οποία το κοινό μπορεί να προτείνει φορείς και πρωτοβουλίες που χαρακτηρίζονται από σημαντική προσφορά και τεχνική πρόοδο στο πεδίο των ψηφιακών ανθρωπιστικών επιστημών.

Οι φορείς αυτοί προτείνονται και ψηφίζονται εξ ολοκλήρου από το κοινό. Τα βραβεία αυτά λειτουργούν ως πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης, με στόχο την ανάδειξη σημαντικών δράσεων στο χώρο των ψηφιακών ανθρωπιστικών επιστημών και την αλληλεπίδραση του υλικού αυτού με τους χρήστες και το ευρύ κοινό.

Τα βραβεία DH Awards της κοινότητας των Ανθρωπιστικών Επιστημών δεν συνδέονται με κανενός είδους οικονομικό έπαθλο.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από EKT, Περί Βιβλιοθηκών