Το ΕΚΤ στο 10ο Regional Growth Conference στην Πάτρα

Η ανάπτυξη των Περιφερειών μπαίνει στο μικροσκόπιο πολιτικών διεθνούς εμβέλειας, κυβερνητικών και αυτοδιοικητικών θεσμών, ακαδημαϊκών, επιχειρηματικών οντοτήτων στο 10ο Regional Growth Conference, στο οποίο συμμετέχει το ΕΚΤ.

Με περισσότερους από 300 ομιλητές από την Ελλάδα και εξωτερικό στις συνεδρίες του, με την παρουσία 21 Υπουργών και Υφυπουργών της ελληνικής κυβέρνησης, κορυφαίων Ευρωπαίων αξιωματούχων, καθώς και φορέων και think tanks πανελλήνιας και διεθνούς ακτινοβολίας, αλλά και με 4 νέες μελέτες που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά κατά το διάστημα του Συνεδρίου, πραγματοποιείται στην Πάτρα (συνεδριακό και πολιτιστικό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών) στις 9-11 Ιουνίου 2022, το 10ο Συνέδριο για την Περιφερειακή Ανάπτυξη (Regional Growth Conference, RGC 2022). Στο Συνέδριο συμμετέχει με ομιλίες σε επιμέρους συνεδρίες το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ).

Ο Πρόεδρος ΔΣ του ΕΚΤ, κ. Άρης Περουλάκης και ο κ. Παναγιώτης Καμπύλης (Digital Transformation Policy and Data Analyst, EKT) συμμετέχουν την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022 στις συνεδρίες "Taking Greece’s Digital Transformation to the next level" και "Digital Skills and Employability" αντίστοιχα, όπου θα παρουσιάσουν τις δραστηριότητες και τη συμβολή του ΕΚΤ στον ψηφιακό μετασχηματισμό μέσω των ψηφιακών εργαλείων και υπηρεσιών που παρέχει στις κοινότητες χρηστών.

Συγκεκριμένα ο Α. Περουλάκης θα συμμετέχει στη συνεδρία "Τaking Greece’s Digital Transformation to the next level" (Αchaia Hall, 10/06, 10.15-11.20) παρουσιάζοντας, μεταξύ άλλων, την ερευνητική και στατιστική δραστηριότητα του EKT για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, και τα κύρια σημεία των στατιστικών ερευνών του ΕΚΤ για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό (https://metrics.ekt.gr/digital-transformation). Ο Π. Καμπύλης θα συμμετέχει στη συνεδρία "Digital Skills and Employability" (Αchaia Hall, 10/06, 09.00-10.15). η οποία θα εστιάσει στις ψηφιακές δεξιότητες και την απασχολησιμότητα.

Οι δύο συνεδρίες στις οποίες συμμετέχουν οι Α. Περουλάκης και Π. Καμπύλης, θα μεταδίδονται ζωντανά εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=D2l1INa3_HU&feature=youtu.be. Το πρόγραμμα του συνεδρίου διατίθεται στη σελίδα https://rgc.gr/program-2022/.

Επίσης, ο Α. Περουλάκης συμμετέχει με ομιλία και στο 1ο Συνέδριο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας του Μηχανισμού Στήριξης Επιχειρηματικότητας (ΜΣΕ) Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας το οποίο διοργανώνεται στο πλαίσιο του RGC2022. Ο Α. Περουλάκης παρουσιάζει τις επιδόσεις ελληνικών Περιφερειών σε δραστηριότητες Έρευνας & Ανάπτυξης, όπως αυτές αναλύονται σε πρόσφατη έκδοση του ΕΚΤ. Η παράλληλη αυτή εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά εδώ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το ΕΚΤ δημοσίευσε πρόσφατα μία εκτενή έκδοση με τις επιδόσεις των ελληνικών Περιφερειών στην Έρευνα, Ανάπτυξη και Καινοτομία, τομείς κρίσιμους για τον αναπτυξιακό τους προσανατολισμό, με τίτλο "Έρευνα, Ανάπτυξη & Καινοτομία στις Ελληνικές Περιφέρειες - Έκδοση 2021". H έκδοση του ΕΚΤ συγκεντρώνει και αναλύει σε περιφερειακό επίπεδο τα πλέον πρόσφατα στοιχεία από τις ευρωπαϊκές και εθνικές επίσημες στατιστικές του ΕΚΤ, παρέχοντας αναλυτικά στοιχεία και δείκτες των ελληνικών Περιφερειών για τις δραστηριότητες έντασης γνώσης (τις δαπάνες και το προσωπικό σε Έρευνα & Ανάπτυξη, επιστημονική αριστεία και  εξωστρέφεια, όπως αυτή αποτυπώνεται σε επιστημονικές δημοσιεύσεις, διδακτορικές διατριβές και συμμετοχή σε ευρωπαϊκά έργα, την καινοτομία στις ελληνικές επιχειρήσεις). Τα στοιχεία παρατίθενται συγκεντρωτικά για όλη τη χώρα, αλλά και μεμονωμένα για κάθε Περιφέρεια ξεχωριστά.

Το φετινό Regional Growth Conference, διοργανώνεται σε μια κομβική συγκυρία για τον πλανήτη, αλλά και σε μια περίοδο, ταυτόχρονα, όπου η Ελλάδα διαθέτει τα περισσότερα χρηματοδοτικά εργαλεία από ποτέ για να στηρίξει την ανάπτυξή της. Μέσα από το πρωτογενές περιεχόμενό του και τις ομιλίες και τα workshops, το συνέδριο συμμετέχει δυναμικά όχι μόνο ως πλατφόρμα διαλόγου αλλά και ως βάση για τη χάραξη πολιτικών που θα ενισχύσουν την περιφερειακή ανάπτυξη.

Ανάμεσα στους σημαντικούς ομιλητές του τριήμερου συνεδρίου, το οποίο διοργανώνει για 10η φορά ο δημοσιογραφικός οργανισμός της εφημερίδας «Πελοπόννησος». είναι η Ευρωπαία  Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων, Ελίζα Φερέιρα, η οποία θα σκιαγραφήσει τις ανακατατάξεις της «επόμενης ημέρας» μετά τις γεωπολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ετών, ενώ ξεχωρίζουν οι συμμετοχές του πρέσβη της Σουηδίας, Γιόχαν Μπόργκσταμ, καθώς επίσης και κορυφαίων στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Παγκόσμιας Τράπεζας, επενδυτικών τραπεζών κ.α.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις εργασίες του Συνεδρίου μέσω live streaming από το site του RGC, για την πρώτη ημέρα (09/06/22) εδώ, για τη δεύτερη ημέρα (10/06/2022) εδώ και για την τρίτη ημέρα (11/06/2022) εδώ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του συνεδρίου μπορείτε να το βρείτε εδώ.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Regional Growth Conference (rgc.gr)