Ευκαιρίες για διεθνείς συνεργασίες στην υβριδική εκδήλωση MariMatch at Posidonia 2022

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν νέους επιχειρηματικούς συνεργάτες και να επεκτείνουν το δίκτυο Έρευνας και Καινοτομίας στον Ναυτιλιακό Τομέα.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), συντονιστής του Enterprise Europe Network - Hellas, προσκαλεί φορείς που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Ναυπηγικής Βιομηχανίας, του Μηχανικού Εξοπλισμού & της Θαλάσσιας Τεχνολογίας στο Διεθνές Forum επιχειρηματικών συναντήσεων MariMatch2022@Posidonia 2022 στις 7, 8 & 9 Ιουνίου 2022 στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Ποσειδώνια 2022 και διαδικτυακά μέχρι τις 30 Ιουνίου 2022. 

Το MariMatch@Posidonia 2022 διοργανώνεται από το ΕΚΤ σε συνεργασία με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών και το ΕΒΕΤΑΜ ΑΕ με την υποστήριξη της ομάδας “Maritime Industries & Services” του Enterprise Europe Network. Η εκδήλωση θα δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες φορείς να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και να βρουν τους κατάλληλους εταίρους για διεθνείς συνεργασίες. Απευθύνεται σε επιχειρήσεις και ερευνητικούς φορείς που αναζητούν συνεργασίες σε επιχειρηματικό, τεχνολογικό και ερευνητικό επίπεδο.

Φέτος, η εκδήλωση θα έχει υβριδικό χαρακτήρα, καθώς οι συμμετέχοντες μπορούν να πραγματοποιήσουν συναντήσεις δια ζώσης, διαδικτυακές ή και τα δύο! 

Το 2020, η κατάσταση με την πανδημία καθώς και τους υγειονομικούς περιορισμούς, δεν επέτρεψε την φυσική διεξαγωγή της έκθεσης Ποσειδώνια 2020. Παρ' όλα αυτά, οι επαγγελματίες του χώρου της ναυτιλίας κατάφεραν να συναντηθούν μέσω του eMariMatch 2020, που διεξήχθη στα πλαίσια της εκδήλωσης «Posidonia Web Forums Week». Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να οργανώσουν διαδικτυακές συναντήσεις και να συνομιλήσουν μέσω βιντεοκλήσεων. Συνολικά έλαβαν μέρος 178 εκπρόσωποι φορέων από 28 χώρες και πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 220 online συναντήσεις.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε επιχειρήσεις, clusters και ερευνητικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στον ναυτιλιακό τομέα, οι οποίοι αναζητούν συνεργασίες στα παρακάτω αντικείμενα:

 • Ναυπηγική
 • Τεχνολογίες και εξοπλισμός ναυπηγείων
 • Περιβαλλοντικά βιώσιμη ναυπηγία
 • Ηλεκτρονικά συστήματα, συστήματα επικοινωνίας & πλοήγησης
 • Μηχανικά και βοηθητικά συστήματα
 • Εφοδιαστική εμπορευματικών μεταφορών (transport logistics) / Λιμάνια
 • Υπηρεσίες / Τεχνολογίες για ασφάλεια στη θάλασσα
 • Ναυτιλιακές υπηρεσίες
 • Θαλάσσια έρευνα, ανάπτυξη & καινοτομία
 • Θαλάσσια βιο-οικονομία

Το φετινό MariMatch αποτελεί μοναδική ευκαιρία για επιχειρήσεις από την Ελλάδα που ενδιαφέρονται για επαφές με δυνητικούς συνεργάτες στο εξωτερικό, νέους πελάτες/προμηθευτές και νέες τεχνολογίες, καθώς και για επιχειρήσεις από το εξωτερικό που ενδιαφέρονται για την ελληνική αγορά και τις επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, δίνει τη δυνατότητα διεξαγωγής στοχευμένων διμερών συναντήσεων διάρκειας 30 λεπτών με επιχειρήσεις, ερευνητικούς φορείς και πανεπιστήμια και προσδίδει προστιθέμενη αξία στη συμμετοχή σας στην έκθεση Ποσειδώνια 2022.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα συμμετοχής ως τις 2 Ιουνίου 2022 και να υποβάλουν την περιγραφή του οργανισμού και ένα προφίλ συνεργασίας στο “Marketplace”. Τα προφίλ θα δημοσιευθούν σε ηλεκτρονικό κατάλογο και θα αποτελέσουν τη βάση για τη διοργάνωση συναντήσεων με δυνητικούς συνεργάτες. Κάθε συμμετέχων θα λάβει το προσωπικό του πρόγραμμα συναντήσεων πριν την εκδήλωση. Η επιλογή και ο προγραμματισμός των διμερών επιχειρηματικών συναντήσεων από τις εγγεγραμμένες επιχειρήσεις θα πραγματοποιηθεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας από την 1η Μαΐου μέχρι τις 3 Ιουνίου 2022.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Ποσειδώνια 2022 στο Metropolitan Expo Εκθεσιακό Κέντρο, δίπλα στο Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Περίπτερο 2.561 / HALL 2.

 • Τρίτη 7 & Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022 (11:00 - 17:00) – Διαπροσωπικές συναντήσεις στο HALL 2/Περίπτερο 2.561
 • Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 (11:00 - 17:00) – Διαδικτυακές συναντήσεις

Η επικοινωνία κατά τη διάρκεια των συναντήσεων θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα. Η συμμετοχή στην εκδήλωση και η είσοδος στην έκθεση είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Δρ Χριστίνα Πασκουάλ (210 2204913) και τον Μάριο Ροϊδη (2102204924), email: marimatch-posidonia@ekt.gr.

Enterprise Europe Network

Το Enterprise Europe Network είναι το μεγαλύτερο δίκτυο υποστήριξης επιχειρήσεων στον κόσμο. Περισσότεροι από 600 συνεργαζόμενοι οργανισμοί, 3.000 εξειδικευμένα στελέχη και 17 ομάδες εμπειρογνωμόνων σε αντίστοιχους βιομηχανικούς τομείς έχουν βοηθήσει μέχρι σήμερα 2,9 εκατομμύρια επιχειρήσεις να καινοτομήσουν και να αναπτυχθούν διεθνώς. Επιπλέον, 475.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν εμπιστευτεί τις εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες του Δικτύου.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης & Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) είναι ιδρυτικό μέλος και συντονιστής του Enterprise Europe Network Hellas, του μοναδικού ελληνικού κόμβου του Δικτύου. Το Enterprise Europe Network Hellas αποτελείται από 16 αναπτυξιακούς οργανισμούς, βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια. Το ΕΚΤ και το Enterprise Europe Network Hellas υποστηρίζουν με προηγμένες υπηρεσίες τη βιωσιμότητα, την ανθεκτικότητα, την καινοτομία, την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων με διεθνείς φιλοδοξίες. 

www.ekt.gr, με πληροφορίες από ΕΚΤ