Επιχειρηματικές και τεχνολογικές συναντήσεις στη διεθνή εκδήλωση «Meet in Italy for Life Sciences» στον τομέα των Βιοεπιστημών

Οι οργανισμοί που θα συμμετέχουν θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν καινοτόμες τεχνολογίες και προϊόντα, να προβάλουν ερευνητικά αποτελέσματα και να πραγματοποιήσουν συνεργασίες, διευρύνοντας το δίκτυο των επαφών τους.

Εκδήλωση επιχειρηματικών και τεχνολογικών συναντήσεων «Meet in Italy for Life Sciences 2022» στον τομέα των Βιοεπιστημών διοργανώνεται διαδικτυακά στις 17-19 Οκτωβρίου 2022 από το Cluster ALISEI (Advanced Life Sciences in Italy) και το Enterprise Europe Network. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), συντονιστής του ελληνικού κόμβου του Enterprise Europe Network, υποστηρίζει τη συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων, ερευνητικών οργανισμών και πανεπιστημίων.

Το «Meet in Italy for Life Sciences» αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις σε διεθνές επίπεδο στον τομέα των Βιοεπιστημών, περιλαμβάνοντας δραστηριότητες δικτύωσης, θεματικά εργαστήρια και ομιλίες για τις σύγχρονες μεθόδους και τεχνολογίες στον τομέα της ιατρικής. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην περσινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Γένοβα της Ιταλίας συμμετείχαν 450 οργανισμοί από 35 χώρες.

Η εκδήλωση διοργανώνεται για 7η χρονιά και θα εστιάσει στον αντίκτυπο των βιοϊατρικών τεχνολογιών σε όλη τη διάρκεια ζωής του ανθρώπου, αναλύοντας νέες τάσεις και προοπτικές. Οι βιοϊατρικές τεχνολογίες – εργαλεία, εξοπλισμός, φάρμακα και διαδικασίες που στοχεύουν στην πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία ασθενειών και την αποκατάσταση – μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να ζήσουν πιο υγιείς για περισσότερα χρόνια, υποστηρίζοντας τη ζωή σε όλες τις περιστάσεις και συνθήκες.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις και οι οργανισμοί που θα συμμετέχουν στην εκδήλωση  "Meet in Italy for Life Sciences Brokerage Event 2022- MIT4LS BE 2022", θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν καινοτόμες τεχνολογίες και προϊόντα, να προβάλουν ερευνητικά αποτελέσματα και να πραγματοποιήσουν επιχειρηματικές, τεχνολογικές και ερευνητικές συνεργασίες, διευρύνοντας το δίκτυο των επαφών τους ανάμεσα σε μία μεγάλη κοινότητα που αποτελείται από εταιρείες, ερευνητικά εργαστήρια, πανεπιστημιακές κλινικές, κέντρα υγείας, επενδυτές, περιφερειακούς φορείς και επαγγελματικές ενώσεις, clusters, τεχνολογικά πάρκα και incubators και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής του κλάδου.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής εδώ μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2022. Κατά την εγγραφή σας, στο πεδίο γραφείο υποστήριξης - Support Office, μπορείτε να επιλέξετε ΕΚΤ, προκειμένου να υποστηριχθείτε από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν 17-19 Οκτωβρίου 2022 διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας b2match.Οι συμμετέχοντες θα λάβουν το προσωπικό τους πρόγραμμα συναντήσεων λίγες ημέρες πριν τη διοργάνωση. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Βαρβάρα Βασιλάκη, σύμβουλο Καινοτομίας στο ΕΚΤ (τηλ.: 210 2204912, email: vasilaki@ekt.gr).

Enterprise Europe Network

Το Enterprise Europe Network είναι το μεγαλύτερο δίκτυο υποστήριξης επιχειρήσεων στον κόσμο. Αποτελείται από 600 συνεργαζόμενους οργανισμούς, 3.000 εξειδικευμένα στελέχη και 17 ομάδες εμπειρογνωμόνων σε αντίστοιχους βιομηχανικούς κλάδους, σε περισσότερες από 60 χώρες. Από το 2008 έχει βοηθήσει 2,9 εκατομμύρια επιχειρήσεις να καινοτομήσουν και να αναπτυχθούν διεθνώς, ενώ 475.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν εμπιστευτεί μέχρι σήμερα τις συμβουλευτικές υπηρεσίες του Δικτύου.

Στην Ελλάδα, η κοινοπραξία Enterprise Europe Network Hellas αποτελείται από 16 οργανισμούς καταξιωμένους στον χώρο της καινοτομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων βιομηχανικών συνδέσμων, ερευνητικών, τεχνολογικών και τραπεζικών ιδρυμάτων, καθώς και εμπορικών και βιομηχανικών επιμελητηρίων. Το ΕΚΤ είναι ιδρυτικό μέλος και έχει συντονιστικό ρόλο στην κοινοπραξία.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Enterprise Europe Network, ΕΚΤ