Επιχειρηματικές και τεχνολογικές συναντήσεις στη διεθνή εκδήλωση «Meet in Italy for Life Sciences» στον τομέα των Βιοεπιστημών

Οι οργανισμοί που θα συμμετέχουν θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν καινοτόμες τεχνολογίες και προϊόντα, να προβάλουν ερευνητικά αποτελέσματα και να πραγματοποιήσουν συνεργασίες, διευρύνοντας το δίκτυο των επαφών τους.

Εκδήλωση επιχειρηματικών και τεχνολογικών συναντήσεων «Meet in Italy for Life Sciences 2022» στον τομέα των Βιοεπιστημών διοργανώνεται διαδικτυακά στις 17-19 Οκτωβρίου 2022 από το Cluster ALISEI (Advanced Life Sciences in Italy) και το Enterprise Europe Network. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), συντονιστής του ελληνικού κόμβου του Enterprise Europe Network, υποστηρίζει τη συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων, ερευνητικών οργανισμών και πανεπιστημίων.

Το «Meet in Italy for Life Sciences» αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις σε διεθνές επίπεδο στον τομέα των Βιοεπιστημών, περιλαμβάνοντας δραστηριότητες δικτύωσης, θεματικά εργαστήρια και ομιλίες για τις σύγχρονες μεθόδους και τεχνολογίες στον τομέα της ιατρικής. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην περσινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Γένοβα της Ιταλίας συμμετείχαν 450 οργανισμοί από 35 χώρες.

Η εκδήλωση διοργανώνεται για 7η χρονιά και θα εστιάσει στον αντίκτυπο των βιοϊατρικών τεχνολογιών σε όλη τη διάρκεια ζωής του ανθρώπου, αναλύοντας νέες τάσεις και προοπτικές. Οι βιοϊατρικές τεχνολογίες – εργαλεία, εξοπλισμός, φάρμακα και διαδικασίες που στοχεύουν στην πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία ασθενειών και την αποκατάσταση – μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να ζήσουν πιο υγιείς για περισσότερα χρόνια, υποστηρίζοντας τη ζωή σε όλες τις περιστάσεις και συνθήκες.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις και οι οργανισμοί που θα συμμετέχουν στην εκδήλωση  "Meet in Italy for Life Sciences Brokerage Event 2022- MIT4LS BE 2022", θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν καινοτόμες τεχνολογίες και προϊόντα, να προβάλουν ερευνητικά αποτελέσματα και να πραγματοποιήσουν επιχειρηματικές, τεχνολογικές και ερευνητικές συνεργασίες, διευρύνοντας το δίκτυο των επαφών τους ανάμεσα σε μία μεγάλη κοινότητα που αποτελείται από εταιρείες, ερευνητικά εργαστήρια, πανεπιστημιακές κλινικές, κέντρα υγείας, επενδυτές, περιφερειακούς φορείς και επαγγελματικές ενώσεις, clusters, τεχνολογικά πάρκα και incubators και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής του κλάδου.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής εδώ μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2022. Κατά την εγγραφή σας, στο πεδίο γραφείο υποστήριξης - Support Office, μπορείτε να επιλέξετε ΕΚΤ, προκειμένου να υποστηριχθείτε από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν 17-19 Οκτωβρίου 2022 διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας b2match.Οι συμμετέχοντες θα λάβουν το προσωπικό τους πρόγραμμα συναντήσεων λίγες ημέρες πριν τη διοργάνωση. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Βαρβάρα Βασιλάκη, σύμβουλο Καινοτομίας στο ΕΚΤ (τηλ.: 210 2204912, email: vasilaki@ekt.gr).

Enterprise Europe Network-Hellas

Το Enterprise Europe Network-Hellas, o ελληνικός κόμβος του Enterprise Europe Network, είναι το μεγαλύτερο ελληνικό δίκτυο επιχειρηματικής υποστήριξης, το οποίο αποτελείται από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στον χώρο της καινοτομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Το ΕΚΤ, οργανισμός δημοσίου συμφέροντος εποπτευόμενος από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ως συντονιστής του Enterprise Europe Network - Hellas, υποστηρίζει καινοτόμες και εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες αγορές και χρηματοδότηση, αξιοποιώντας τα ερευνητικά αποτελέσματα και τις τεχνολογίες/προϊόντα τους. Παρέχει εξατομικευμένες υπηρεσίες για διαχείριση καινοτομίας και scaling up των επιχειρήσεων, ενημερώνει για ευρωπαϊκές πολιτικές, παρέχει πληροφόρηση για τη λειτουργία της ευρωπαϊκής αγοράς και τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες που υπάρχουν σε αυτή. Επίσης, δίνει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διαβουλεύσεις για μελλοντικές πρωτοβουλίες. Οι υπηρεσίες αυτές αφορούν διεθνείς επιχειρηματικές, τεχνολογικές και ερευνητικές συνεργασίες, ανταλλαγή γνώσης και μεταφορά τεχνολογίας, συμμετοχή σε επιχειρηματικές αποστολές και brokerage events.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Enterprise Europe Network, ΕΚΤ