Θερινή Ακαδημία «Technology Inspired Ventures in the Creative and Cultural Industries», 11-22/07 στη Σύρο

Η εν λόγω Θερινή Ακαδημία διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο πλαίσιο του έργου CREA του ευρωπαϊκού προγράμματος Ορίζοντας 2020.

Μια ενδιαφέρουσα Θερινή Ακαδημία με θέμα «Technology Inspired Ventures in the Creative and Cultural Industries», θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από τις 11-22 Ιουλίου 2016, στη Σύρο, οι φοιτητές και οι ομάδες φοιτητών που σπουδάζουν σε ελληνικά ή ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Η Θερινή Ακαδημία διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου CREA

Σκοπός της ακαδημίας είναι η προώθηση νέων επιχειρηματικών ιδεών στους τομείς του πολιτισμού, της τέχνης και της δημιουργικότητας, που θα μπορούσαν να αλλάξουν υπάρχουσες πρακτικές ή να δημιουργήσουν νέες στους τομείς αυτούς. Μέσα στην ακαδημία οι φοιτητές θα αποκτήσουν σημαντικές γνώσεις σχετικά με την επιχειρηματική δράση και την αξιοποίηση καινοτομιών σε αυτούς τους τομείς, τις οποίες μπορούν να εφαρμόσουν ώστε να ξεκινήσουν άμεσα την δική τους επιχειρηματική δραστηριότητα μέσω διαδικασιών startup.

Η Θερινή Ακαδημία CREA περιλαμβάνει θέματα όπως: η εφαρμογή του design thinking στη σχεδίαση προϊόντων και υπηρεσιών, μεθοδολογίες και τεχνικές για τη σχεδίαση νέων προϊόντων/υπηρεσιών, δημιουργία επιχειρηματικού μοντέλου, θέματα χρηματοδότησης αρχικού σταδίου, προστασία της πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας, και στρατηγικές εμπορικής αξιοποίησης.

Η ακαδημία θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα. Περισσότερες πληροφορίες για την ακαδημία καθώς και για την κατάθεση αιτήσεων (μέχρι 19 Ιουνίου 2016) διατίθενται εδώ.  

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του CREA πραγματοποιούνται αυτό το καλοκαίρι και άλλες 6 Θερινές Ακαδημίες, εκτός από αυτή στη Σύρο: στην Ιταλία με θέμα "Design driven innovation for new entrepreneurship - How to start from users needs to build innovative start-ups", στη Γερμανία με θέμα "The Lean Startup Curriculum for Tech Ventures", στη Σλοβενία με θέμα "GREEN FUTURE Turn your idea into a real start-up", στο Ηνωμένο Βασίλειο με θέμα "Exploring Design-Led Innovation Practices: intensive, hands-on learning of entrepreneuship skills based on personal invention or collaborative social innovation" και στην Ολλανδία με θέμα "How to become a start-up in the Creative (Tech) Industries!" και στην Εσθονία με θέμα "Creativity to get more sales".

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Πανεπιστήμιο Αιγαίου, CREA project