Σχέδιο Δράσης για ερευνητικές συνεργασίες ΕΕ & Εύξεινου Πόντου

Σε αυτό το αφιέρωμα:

Mια σημαντική πρωτοβουλία για τη διακρατική και περιφερειακή συνεργασία των χωρών του Εύξεινου Πόντου σε θέματα Επιστήμης και Τεχνολογίας, το Σχέδιο Δράσης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), υιοθέτησαν οι αρμόδιοι υπουργοί των χωρών-μελών σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2005, στην Αθήνα.

Στη συνάντηση, η οποία διοργανώθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης, σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Μελετών Ευξείνου Πόντου (ΔΙΚΕΜΕΠ), συμμετείχαν  οι υπουργοί Επιστήμης και Τεχνολογίας της Αλβανίας, Αρμενίας, Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρίας, Γεωργίας, Ελλάδας, Μολδαβίας, Ουκρανίας, Ρουμανίας, Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σερβίας-Μαυροβουνίου και Τουρκίας, καθώς και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Μη Κυβερνητικών Οργανισμών.

Το "Καινοτομία, Έρευνα και Τεχνολογία" βρέθηκε στην εκδήλωση και παρουσιάζει ένα σύντομο απολογισμό της καθώς και τους βασικούς άξονες του Σχεδίου Δράσης. Επίσης, αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των χωρών του ΟΣΕΠ μιλούν για τις προσδοκίες τους όσον αφορά την προώθηση των διακρατικών και περιφερειακών συνεργασιών στον τομέα της έρευνας και καινοτομίας.

Διαβάστε το αφιέρωμα εδώ