Επιχειρηματικές συναντήσεις στον τομέα της Υγείας στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης MEDICA 2021

Εκδήλωση δικτύωσης για επιχειρήσεις, ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς φορείς που επιδιώκουν ερευνητικές, τεχνολογικές και επιχειρηματικές συνεργασίες στον τομέα της Υγείας, στο πλαίσιο μίας από τις σημαντικότερες Διεθνείς Εκθέσεις του κλάδου.

Διεθνείς επιχειρηματικές συναντήσεις στον τομέα της Υγείας διοργανώνονται από το Εnterprise Europe Network και το ZENIT GmbH στις 15-18 Νοεμβρίου 2021 στο Ντίσελντορφ (Γερμανία), στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης MEDICA 2021. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), συντονιστής του ελληνικού κόμβου του Enterprise Europe Network, υποστηρίζει τη συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων, ερευνητικών οργανισμών και πανεπιστημίων.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε επιχειρήσεις, ερευνητικούς και ακαδημαϊκούς φορείς που επιδιώκουν ερευνητικές, τεχνολογικές και επιχειρηματικές συνεργασίες. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να βρουν τους κατάλληλους εταίρους για διεθνή συνεργασία αλλά και για χρηματοδότηση, να ενημερωθούν για καινοτόμες τεχνολογίες και να προωθήσουν ερευνητικά αποτελέσματα που είναι σε στάδιο αξιοποίησης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η έκθεση MEDICA, στο πλαίσιο της οποίας υλοποιείται η εκδήλωση δικτύωσης, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σημεία συνάντησης καινοτόμων φορέων της αγοράς ιατρικών τεχνολογιών. Η συγκριμένη εκδήλωση δικτύωσης έχει παράδοση 20 ετών, ενώ τα τελευταία χρόνια συμμετέχουν περίπου 350 φορείς από 40 χώρες και πραγματοποιούνται 700 προγραμματισμένες συναντήσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής εδώ και να υποβάλουν προφίλ συνεργασίας (αναζήτηση εταίρων για συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα, ζήτηση ή προσφορά επιχειρηματικών προτάσεων, και τεχνολογικών προϊόντων) μέχρι τις 14 Νοεμβρίου 2021.

Οι διαδικτυακές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν από 1 Οκτωβρίου έως 23 Δεκεμβρίου 2021 ενώ υπάρχει η δυνατότητα και για onsite συναντήσεις τις ημέρες της Έκθεσης MEDICA 2021, 15 ως 18 Νοεμβρίου 2021 στο Ντίσελντορφ.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ ή να επικοινωνήσετε με την Δρ Χριστίνα Πασκουάλ, σύμβουλο Καινοτομίας στο ΕΚΤ (τηλ.: 210 7273920, email: cpascual@ekt.gr).

Το Enterprise Europe Network-Hellas, o ελληνικός κόμβος του Enterprise Europe Network, είναι το μεγαλύτερο ελληνικό δίκτυο επιχειρηματικής υποστήριξης, το οποίο αποτελείται από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στον χώρο της καινοτομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Το ΕΚΤ, οργανισμός δημοσίου συμφέροντος εποπτευόμενος από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ως συντονιστής του Enterprise Europe Network - Hellas, υποστηρίζει καινοτόμες και εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες αγορές και χρηματοδότηση, αξιοποιώντας τα ερευνητικά αποτελέσματα και τις τεχνολογίες/προϊόντα τους. Παρέχει εξατομικευμένες υπηρεσίες για διαχείριση καινοτομίας και scaling up των επιχειρήσεων, ενημερώνει για ευρωπαϊκές πολιτικές, παρέχει πληροφόρηση για τη λειτουργία της ευρωπαϊκής αγοράς και τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες που υπάρχουν σε αυτή. Επίσης, δίνει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διαβουλεύσεις για μελλοντικές πρωτοβουλίες. Οι υπηρεσίες αυτές αφορούν διεθνείς επιχειρηματικές, τεχνολογικές και ερευνητικές συνεργασίες, ανταλλαγή γνώσης και μεταφορά τεχνολογίας, συμμετοχή σε επιχειρηματικές αποστολές και brokerage events.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Enterprise Europe Network, ΕΚΤ