Εκδήλωση B2B συναντήσεων από το Enterprise Europe Network στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης HANNOVER MESSE 2023

Στην εκδήλωση μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ερευνητικοί οργανισμοί θα έχουν τη δυνατότητα να βρουν εταίρους για τεχνολογικές, ερευνητικές και εμπορικές συνεργασίες.

Διεθνή εκδήλωση τεχνολογικών και επιχειρηματικών B2B συναντήσεων με τίτλο “Technology & Business Cooperation Days 2023” διοργανώνει με υβριδικό τρόπο (δια ζώσης στις 17-20 Απριλίου 2023 στο Ανόβερο Γερμανίας και διαδικτυακά στις 4-6 Απριλίου 2023) το ευρωπαϊκό δίκτυο Enterprise Europe Network, η NBank και η Niedersachsen, στο πλαίσιο της έκθεσης HANNOVER MESSE.

Τη συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων και οργανισμών στην εκδήλωση δικτύωσης υποστηρίζει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (EKT), Εθνικό Σημείο Επαφής για το Cluster 4 (Digital, Industry, Space) στον Ορίζοντα Ευρώπη, και με συντονιστικό ρόλο στο Enterprise Europe Network Hellas.

Η έκθεση HANNOVER MESSE πραγματοποιείται στις 17-20 Απριλίου 2023 στο Ανόβερο Γερμανίας και αποτελεί τον σημαντικότερο διεθνή χώρο προβολής των νέων βιομηχανικών τεχνολογιών, υλικών και καινοτόμων προϊόντων. Οι σημαντικότερες τάσεις της βιομηχανίας, που θα απασχολήσουν τον κλάδο την επόμενη δεκαετία, θα δώσουν το παρών στην έκθεση, ενώ εκθέτες θα είναι οι μεγαλύτερες εταιρίες παγκοσμίου φήμης και ηγέτες του κλάδου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις, όπως ομιλίες, παρουσιάσεις βραβείων, κλπ.

Στην εκδήλωση “Technology & Business Cooperation Days 2023”, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ερευνητικοί οργανισμοί θα έχουν τη δυνατότητα να βρουν εταίρους για τεχνολογικές, ερευνητικές και εμπορικές συνεργασίες, στους παρακάτω τομείς:

  • Industry 4.0 and Smart Factory solutions | Βιομηχανία 4.0 και λύσεις για έξυπνα εργοστάσια
  • Resource and energy efficient manufacturing technologies | Βιομηχανικές τεχνολογίες αποδοτικής χρήσης πόρων και ενέργειας
  • Sustainable Energy & Mobility | Βιώσιμή ενέργεια και κινητικότητα
  • Measurement Tools | Μετρητικά εργαλεία

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να εγγραφούν δωρεάν εδώ και να υποβάλουν στοιχεία προφίλ έως τις 31 Μαρτίου 2023. Όλα τα προφίλ θα αξιολογηθούν, θα δημοσιευτούν στον ιστότοπο του Brokerage Event και θα αποτελέσουν τη βάση για τις Β2Β συναντήσεις.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμοί που θέλουν να συμμετέχουν στην εκδήλωση, μπορούν κατά την εγγραφή τους, στο πεδίο «Γραφείο Υποστήριξης - Support Office», να επιλέξουν «GR National Documentation Centre EKT».

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (Γιώργος Μέγας, κύριο Εθνικό Σημείο Επαφής για το Cluster 4 στο ΕΚΤ, email: megas@ekt.gr).

H Θεματική Ενότητα 4 στον Ορίζοντα Ευρώπη

Η θεματική ενότητα 4 (Cluster 4) αποτελεί ένα από τα προγράμματα του Πυλώνα ΙΙ του Ορίζοντα Ευρώπη για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων και την ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας.

Με προϋπολογισμό περίπου 15 δισ. ευρώ, το πρωταρχικό όραμα πίσω από τις προτεινόμενες επενδύσεις είναι αυτό της Ευρώπης που διαμορφώνει ανταγωνιστικές και αξιόπιστες τεχνολογίες για μια ευρωπαϊκή βιομηχανία που θα ηγείται σε παγκόσμιο επίπεδο σε βασικούς τομείς, ενισχύοντας τη διάσταση της προστασίας του περιβάλλοντος στο πλαίσιο της παραγωγικής διαδικασίας, αλλά και της κατανάλωσης, με σεβασμό στα όρια του πλανήτη μας.

Σκοπός είναι η μετάβαση σε μια ανταγωνιστική, ψηφιακή, χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα και κυκλική βιομηχανία που θα εξασφαλίσει βιώσιμη προμήθεια πρώτων υλών, θα αναπτύξει προηγμένα υλικά και θα παρέχει τη βάση για την πρόοδο και την καινοτομία στις παγκόσμιες προκλήσεις για την κοινωνία. Το αναμενόμενο αντίκτυπο αυτού του Cluster περιέχονται στο στρατηγικό σχέδιο «Ορίζοντας Ευρώπη».

Το ΕΚΤ ως Εθνικό Σημείο Επαφής στον Ορίζοντα Ευρώπη

Το ΕΚΤ είναι Εθνικό Σημείο Επαφής (ΕΣΕ) για τον Ορίζοντα Ευρώπη, και συγκεκριμένα στον Πυλώνα 1 του προγράμματος για τη θεματική ομάδα Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) και στον Πυλώνα 2 για τις θεματικές ομάδες 1 «Υγεία» και 4 «Ψηφιακές τεχνολογίες, Βιομηχανία και Διάστημα» (Digital, Industry and Space). Υποστηρίζει οργανισμούς, επιχειρήσεις, ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς φορείς σε όλη τη διαδρομή: από τον εντοπισμό ευκαιριών χρηματοδότησης μέχρι τη σύνταξη και υποβολή προτάσεων, την υλοποίηση των έργων και την αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων. Επιπλέον, συμβάλλει στην καταγραφή και ανάλυση της συμμετοχής της Ελλάδας σε ευρωπαϊκά προγράμματα έρευνας και καινοτομίας. Το ΕΚΤ είναι βασικό μέλος του δικτύου των ΕΣΕ για τον τομέα Ψηφιακών Τεχνολογιών (Digital) του cluster 4 στον Ορίζοντα Ευρώπη, του δικτύου Ideal-ist και του δικτύου NCP4Industry των ΕΣΕ για τον τομέα Βιομηχανία (Industry) του cluster 4 στον Ορίζοντα Ευρώπη.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Enterprise Europe Network, ΕΚΤ