Διήμερη υβριδική έκθεση InnoHealth Forum 2023 για την ηλεκτρονική υγεία

Το ΕΚΤ υποστηρίζει την Έκθεση και συμμετέχει με δικό του περίπτερο.

Υβριδική έκθεση με τίτλο InnoHealth Forum 2023 διοργανώνουν στις 22-23 Σεπτεμβρίου 2023 (δια ζώσης στη Λάρισα και διαδικτυακά) το Πάρκο Καινοτομίας JOIST και ο εγκεκριμένος Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας στον τομέα της υγείας και φαρμάκων Health Hub, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του Elevate Greece.

Κύριος υποστηρικτής του InnoHealth Forum 2023 είναι το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του ρόλου του ως Εθνικού Σημείου Επαφής στον Ορίζοντα Ευρώπη για την Υγεία, την Αποστολή για τον Καρκίνο και τις Ψηφιακές Τεχνολογίες, τη Βιομηχανία και το Διάστημα, κόμβου του ΕΙΤ Health και μέλους του Enterprise Europe Network. Επίσης, το ΕΚΤ συμμετέχει με δικό του περίπτερο.

Το InnoHealth Forum συγκεντρώνει επαγγελματίες, ερευνητές, ηγέτες του κλάδου, startuppers και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής ώστε να συζητήσουν, να συνεργαστούν και να διαμορφώσουν τις εξελίξεις και καινοτομίες του μέλλοντος στην ηλεκτρονική υγεία. Στόχος της έκθεσης είναι να παρουσιάσει τις τελευταίες τεχνολογίες και λύσεις αιχμής που μεταμορφώνουν τις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ερευνητικοί οργανισμοί θα έχουν τη δυνατότητα να βρουν εταίρους για τεχνολογικές, ερευνητικές και εμπορικές συνεργασίες, καθώς και να:

  • Έχουν παρουσία με πλήρως εξοπλισμένο Stand
  • Παρουσιάσουν και να αναδείξουν τις καινοτομίες τους
  • Ενισχύσουν την επιρροή τους στις εξελίξεις της υγείας
  • Αλληλεπιδράσουν με ηγέτες του κλάδου της υγείας & εκατοντάδες επισκέπτες διά ζώσης & online
  • Συμμετάσχουν σε Β2Β & Β2G matchmaking συναντήσεις δικτύωσης και συνεργασίας με επιχειρήσεις, οργανισμούς της επιλογής τους
  • Απoκτήσουν νέες επαφές με επενδυτές
  • Συμμετάσχουν σε workshops και panel discussions γύρω από τα νέα δεδομένα του eHealth.

Για τη συμμετοχή σας στο InnoHealth Forum 2023 ως Εκθέτες, μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ακολουθήστε το InnoHealth Forum 2023 στα social media (FacebookLinkedIn και Instagram) για όλα τα νέα της έκθεσης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό.

Στο πλαίσιο της Έκθεσης, το Enterprise Europe Network διοργανώνει διήμερη διεθνή υβριδική εκδήλωση τεχνολογικών και επιχειρηματικών B2B συναντήσεων με τίτλο “Match4Health”. Τη συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων και οργανισμών στην εκδήλωση δικτύωσης υποστηρίζει το ΕΚΤ. 

Περισσότερες πληροφορίες για τη δυνατότητα εγγραφής σας στην εκδήλωση θα ανακοινωθούν σύντομα.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (EKT), και συγκεκριμένα με τη Δρ Σοφία Ξεσφίγγη (sxesfingi@ekt.gr), σύμβουλο καινοτομίας και Εθνικό Σημείο Επαφής για τη θεματική περιοχή της Υγείας (Cluster 1) και την Αποστολή για τον Καρκίνο (Cancer Mission) στον Ορίζοντα Ευρώπη.

Το ΕΚΤ ως Εθνικό Σημείο Επαφής στον Ορίζοντα Ευρώπη 

Το ΕΚΤ είναι Εθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα Ευρώπη, και συγκεκριμένα στον Πυλώνα 1 του προγράμματος για τη θεματική ομάδα Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA), στον Πυλώνα 2 για τις θεματικές ομάδες 1 «Υγεία» και 4 «Ψηφιακές τεχνολογίες, Βιομηχανία και Διάστημα», καθώς και για την «Αποστολή για τον Καρκίνο». Είναι βασικό μέλος του δικτύου των Εθνικών Σημείων Επαφής στον Ορίζοντα Ευρώπη για το Health (ΗΝΝ3.0), το Digital (Ideal-ist), το Industry (NCP4Industry) και το MSCA (MSCA-NET). Επίσης, είναι ο ελληνικός φορέας που συμμετέχει στο ευρωπαϊκό έργο «ECHoS - Establishing of Cancer Mission Hubs: Networks and Synergies». 

Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας, μέλος του Enterprise Europe Network

Το ΕΚΤ είναι μέλος του Smart Attica, ενός εκ των τεσσάρων ελληνικών Κόμβων Ψηφιακής Καινοτομίας που παρέχει υπηρεσίες Τεχνητής Νοημοσύνης στις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επιπλέον, στελέχη του ΕΚΤ συμμετέχουν ενεργά στο DIH Expert Group της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Από το 2008, το ΕΚΤ συμμετέχει με συντονιστικό ρόλο στην κοινοπραξία Enterprise Europe Network Hellas, τον ελληνικό κόμβο του μεγαλύτερου δικτύου υποστήριξης επιχειρήσεων στον κόσμο. Το Enterprise Europe Network υποστηρίζει την αειφορία, την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, την ανθεκτικότητα, την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια κάθε μικρομεσαίας επιχείρησης που καινοτομεί.

Κόμβος του EIT Health

Το ΕΚΤ είναι κόμβος του EIT Health στην Ελλάδα και συντονιστής του πρωτοποριακού έργου SymbIASIS. Το EIT Health είναι ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά δίκτυα για την καινοτομία στον τομέα της υγείας. Αποτελείται από 130 εταίρους συμπεριλαμβανομένων κορυφαίων εταιρειών, πανεπιστημίων, κέντρων έρευνας και ανάπτυξης, νοσοκομείων και ινστιτούτων. 

www.ekt.gr, με πληροφορίες από ΕΚΤ