Ευκαιρίες χρηματοδότησης και σταδιοδρομίας για νέους ερευνητές σε διαδικτυακή ημερίδα του ΕΚΤ

Διαδικτυακή ημερίδα για ερευνητικές χρηματοδοτικές ευκαιρίες μέσω εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων από το ΕΚΤ.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) διοργανώνει διαδικτυακή ημερίδα για ευκαιρίες σταδιοδρομίας και πρόσβαση σε χρηματοδοτήσεις από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας της Κύπρου και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η ημερίδα απευθύνεται στους Έλληνες και Κύπριους επιστήμονες στην Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και στο εξωτερικό μέσω της πρωτοβουλίας «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020 (16:00-19:30) διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας Microsoft Teams.

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα παρουσιαστούν χρηματοδοτικές ευκαιρίες που αφορούν διδακτορικούς και μεταδιδακτορικούς επιστήμονες, καθηγητές και μέλη ΔΕΠ, αλλά και νέους επιστήμονες και διδάκτορες. Αναλυτικότερα, οι ερευνητές θα πληροφορηθούν πώς μπορούν να χρηματοδοτηθούν μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων και εθνικών υποτροφιών και να δικτυωθούν με κορυφαίους ερευνητές από όλο τον κόσμο.

Επίσης, θα ανακοινωθούν οι νέες αλλαγές που φέρνει το νέο πρόγραμμα Ορίζοντας Ευρώπη (Horizon Europe) στις δράσεις Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) και European Research Council, από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ θα παρουσιαστεί και το νέο πλαίσιο κινητικότητας, όπως αυτό θα ενταχθεί στο πρόγραμμα που θα αντικαταστήσει το Erasmus+ για την περίοδο 2021-2027.

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις ενεργές καθώς και τις μελλοντικές προκηρύξεις υποτροφιών του ΕΛΙΔΕΚ και του ΙΚΥ. Τέλος, στο δεύτερο μέρος της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί πάνελ όπου θα δοθεί συμβουλευτική από ωφελούμενους όλων των δράσεων σχετική με καλές πρακτικές και δικτύωση νέων επιστημόνων. Καθ' όλη τη διάρκεια της ημερίδας το κοινό θα μπορεί να θέτει τις ερωτήσεις του στους ομιλητές.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) είναι Εθνικό Σημείο Επαφής για τα προγράμματα Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) και European Research Council (ERC) στον Ορίζοντα 2020, ενώ είναι Συντονιστής της πρωτοβουλίας "Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας"

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται εγγραφή εδώ

Οδηγίες Παρακολούθησης

Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020 πατήστε ΕΔΩ λίγο πριν τις 16:00.

Μπορείτε να συνδεθείτε είτε από κινητό, είτε από tablet είτε μέσω σταθερού υπολογιστή/ laptop. Για αρτιότερο αποτέλεσμα προτείνεται η παρακολούθηση σε σταθερό υπολογιστή/ laptop. Συγκεκριμένα:

Aπό σταθερό υπολογιστή/ laptop: στην πρώτη οθόνη που θα εμφανιστεί πατήσετε την επιλογή «watch on the web». Στην επόμενη οθόνη πατήστε να εισέλθετε ανώνυμα «join anonymously». Όσοι έχετε εισέλθει anonymously, παρακαλείσθε να προσθέσετε το όνομά σας, προτού κάνετε μία ερώτηση στο Q&A.

Από κινητό/ tablet: Κάντε copy-paste το url https://bit.ly/304PvS6 στον browser της συσκευής σας (Προσοχή: το Safari δεν υποστηρίζεται) και πατήστε "Συμμετοχή ως επισκέπτης". Εκεί θα ερωτηθείτε αν θέλετε να συνδεθείτε μέσω web ή μέσω της εφαρμοφής Microsoft Teams, για όσους την έχουν εγκατεστημένη.Μπορείτε να συνδεθείτε με όποιον από τους δύο τρόπους (μέσω web ή εφαρμογής) επιθυμείτε.

Αφού εισέλθετε στο περιβάλλον του Live θα μπορείτε καθ'όλη τη διάρκεια της ημερίδας να υποβάλετε τις ερωτήσεις και τα σχόλια σας στους ομιλητές μέσω του Q&A.

Για την αποφυγή και επίλυση από τη διοργανωτική ομάδα, οποιασδήποτε τεχνικής δυσκολίας, συστήνεται να συνδεθείτε 10' λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης.

Σημειώνεται ότι δεν θα δοθούν βεβαίωσεις παρακολούθησης. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να αποστείλετε email στο events@ekt.gr ή να καλέσετε στο 210.72.73.965.

 

Σε περίπτωση που συνδεθείτε από κινητό/tablet, οι οδηγίες παρακολούθησης παρουσιάζονται στο παρακάτω απλοποιημένο βίντεο: