Τα Επιστημονικά Βραβεία του Ιδρύματος Μποδοσάκη για το 2008

07.05.2008

Ανακοινώθηκαν οι επιστήμονες που θα λάβουν τα Επιστημονικά Βραβεία του Ιδρύματος Μποδοσάκη για το 2008, σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο. Κριτήριο για τη βράβευση ήταν η εξαιρετική συμβολή των υποψηφίων στον επιστημονικό τομέα τους και το έργο τους, κατά το δυνατό ολοκληρωμένο, να αναγνωρίζεται διεθνώς. Για το 2008, κάθε βραβείο συνοδεύεται από το χρηματικό έπαθλο των 22.000 ευρώ.

Πρόκειται για τους:

  • Γεώργιο-Μάριο Β.-Γ. Αγγελέτο, Καθηγητή Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασσαχουσέτης, για τον τομέα των Κοινωνικών Επιστημών (κλάδος Οικονομικής Επιστήμης/Πολιτικής Οικονομίας/ Πολιτικών Επιστημών)
  • Μιχάλη Κ. Δαφέρμο, Reader Τμήματος Καθαρών Μαθηματικών και Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ, για τον τομέα των Θετικών Επιστημών (κλάδος Μαθηματικών)
  • Γεώργιο Α. Κοντοπίδη, Επίκουρο Καθηγητή Τμήματος Κτηνιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας, για τον τομέα των Βιοϊατρικών Επιστημών (κλάδος Στοχευμένης Ανάπτυξης Φαρμακευτικών Ουσιών)
  • Νικόλαο Κ. Παραγιό, Καθηγητή Τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στην Ecole Centrale στο Παρίσι, για τον τομέα των Εφαρμοσμένων Θετικών Επιστημών (κλάδος Θεωριών, Μεθόδων και Τεχνικών, Βιοϊατρικών Εφαρμογών της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών)
  • Ελένη Θ. Τζαβάρα, Senior Research Scientist στο Ινστιτούτο INSERM στο Παρίσι, για τον τομέα των Βιοϊατρικών Επιστημών (κλάδος Στοχευμένης Ανάπτυξης Φαρμακευτικών Ουσιών).

Ο θεσμός των Επιστημονικών Βραβείων του Ιδρύματος Μποδοσάκη δημιουργήθηκε το 1993, στο πλαίσιο των κοινωφελών σκοπών του Ιδρύματος για την παιδεία. Με τα Βραβεία αυτά το ΄Ιδρυμα Μποδοσάκη επιδιώκει να ενισχύσει το δημιουργικό έργο των νέων Ελλήνων επιστημόνων, να ανταμείψει την συνεπή και συνεχή προσπάθειά τους για την προαγωγή της επιστήμης και του πολιτισμού, να τιμήσει το ηθικό τους ανάστημα και να συμβάλει στη δημιουργία σωστών προτύπων στην ελληνική κοινωνία.

Μάθετε Περισσότερα