6η εκδήλωση γνωριμίας, δικτύωσης & καθοδήγησης για την καινοτόμο επιχειρηματικότητα στον τομέα της Υγείας

Πότε και πού;

13.11.2023
Διαδικτυακά

Στο πλαίσιο καθοδήγησης, ενημέρωσης και δικτύωσης για την καινοτόμο επιχειρηματικότητα στον τομέα της Υγείας, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), κόμβος του ΕΙΤ Health στην Ελλάδα, και το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας διοργανώνουν διαδικτυακά την "6η εκδήλωση γνωριμίας, δικτύωσης & καθοδήγησης για την καινοτόμο επιχειρηματικότητα στον τομέα της Υγείας" την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023 (ώρες 17:00-19:00). Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Bayer Hellas, του Ευρωπαϊκού Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας για την Ευφυή Υγεία: Ιατρική Ακριβείας και Καινοτόμες Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Υγείας (smartHealth) και της ΕΛΠΕΝ.

Θα παρουσιαστούν τα νέα προγράμματα του EIT Health για startups (2024), οι δράσεις του προγράμματος NBG Business Seeds και οι υπηρεσίες του νέου EDIH SmartHealth. Επίσης, θα παρουσιαστούν λύσεις από νεοφυείς επιχειρήσεις και ομάδες ιδεών που συμμετέχουν στo πρόγραμμα της NBG και θα υπάρχει χρόνος για ερωτήσεις και συζήτηση.

Πρόκειται για την έκτη κατά σειρά εκδήλωση γνωριμίας, ενημέρωσης, δικτύωσης και καθοδήγησης για νεοφυείς επιχειρήσεις και ομάδες με προτάσεις επιχειρηματικότητας στον χώρο της υγείας που διενεργείται στο πλαίσιο προώθησης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στον συγκεκριμένο κλάδο.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι:

  • Η αναλυτική παρουσίαση όλων των νέων προγραμμάτων επιτάχυνσης νεοφυών επιχειρήσεων στον τομέα της υγείας από το EIT Health για το 2024
  • Η παρουσίαση, υποστήριξη και δικτύωση των ομάδων του τομέα της υγείας και συγκεκριμένα αυτών που αναδείχθηκαν μέσα από τη δράση «NBG Seeds Competition»
  • Η παρουσίαση καινοτόμων λύσεων και προτάσεων αξίας από υφιστάμενες και υπό διαμόρφωση νεοφυείς επιχειρήσεις που συμμετέχουν στα παραπάνω προγράμματα
  • Η παρουσίαση των δράσεων υποστήριξης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στον τομέα της υγείας, του ΕΚΤ, του EIT Health και λοιπών οργανισμών και πρωτοβουλιών
  • Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων και μεταφορά εμπειριών από το πρωτοποριακό έργο SymbIASIS που συνδέει startups με νοσοκομεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα
  • Οι υπηρεσίες του νέου EDIH SmartHealth

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας zoom στην ελληνική γλώσσα. H συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν, ωστόσο απαιτείται προεγγραφή.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το ΕΚΤ, και συγκεκριμένα τον Γιώργο Μέγα, EIT Health HUB coordinator (megas@ekt.gr)

Διοργάνωση