3η εκδήλωση γνωριμίας, δικτύωσης και καθοδήγησης για την καινοτόμο επιχειρηματικότητα στον χώρο της Υγείας

Πότε και πού;

11.12.2020
Διαδικτυακά

Στο πλαίσιο καθοδήγησης, ενημέρωσης και δικτύωσης για την καινοτόμο επιχειρηματικότητα στον τομέα της Υγείας, διοργανώνεται διαδικτυακή εκδήλωση από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας και το ΕΙΤ Health, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020 (17:00). Την εκδήλωση στηρίζουν με τη συμμετοχή τους το Κέντρο Αρχιμήδης, το Ίδρυμα Ωνάση και η Βayer Hellas.

Πρόκειται για την 3η κατά σειρά εκδήλωση γνωριμίας, δικτύωσής και καθοδήγησης για νεοφυείς εταιρείες και ομάδες με προτάσεις επιχειρηματικότητας στον χώρο της Υγείας. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι δράσεις του ΕΚΤ για την ενίσχυση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας μέσα από το EIT Health, τον Ορίζοντα Ευρώπη και το Enterprise Europe Network, καθώς και οι δράσεις του προγράμματος NBG Business Seeds.

Το σημαντικότερο μέρος της εκδήλωσης αποτελεί η παρουσίαση λύσεων από νεοφυείς εταιρείες και τις ομάδες ιδεών που συμμετέχουν στα παραπάνω προγράμματα.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό και μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας εδώ

Το πρόγραμμα ΝΒG Business Seeds είναι μια πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας για τη στήριξη της καινοτόμου και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας. Περιλαμβάνει δράσεις ανάδειξης και προβολής καινοτόμων ιδεών και έργων, εκπαίδευσης και καθοδήγησης ομάδων, παροχής υποδομών, δικτύωσης και χρηματοδότησης.

Το EIT Health KIC (Knowledge and Innovation Community) του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας, έχει στόχο την ανάδειξη και ενίσχυση καινοτόμων επιχειρήσεων στον χώρο της Υγείας, οι οποίες έχουν προκύψει είτε ως νεοφυείς επιχειρήσεις (start ups) είτε μέσω της δημιουργίας τεχνοβλαστών (spin offs) από ερευνητικές ομάδες.

Το ΕΚΤ είναι o κόμβος του EIT Health στην Ελλάδα. Tο 2019 το ΕΚΤ υποστήριξε περισσότερες από 20 νεοφυείς επιχειρήσεις να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς του EIT Health. Περισσότεροι από 60 σπουδαστές στον τομέα της Υγείας ενημερώθηκαν για προγράμματα του EIT Health και 12 από αυτούς επιλέχθηκαν για να συμμετάσχουν σε θερινά σχολεία και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Διοργάνωση