Κύκλος Διαδικτυακών Σεμιναρίων "Real Skills for Scientists- Επιστήμες Ζωής". Webinar 2: Δικτύωση και εύρεση χρηματοδότησης

Πότε και πού;

09.07.2020
Διαδικτυακά- Microsoft Teams Live

Το ΕΚΤ στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας», ενώνει τις δυνάμεις του με το R.E.A.L. Science και με Έλληνες που ζουν και εργάζονται σε Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και εταιρείες στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να υλοποιήσει σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων (webinars) με στόχο την ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων για την επαγγελματική απασχόληση νέων ερευνητών και επιστημόνων. Ο 1ος κύκλος, ο οποίος θα εστιάσει στο επιστημονικό πεδίο των Επιστημών Ζωής (Βιολογία, Βιοτεχνολογία, Γενετική, Νευροεπιστήμες, κλπ.), αποτελείται από μια σειρά τριών διαδικτυακών σεμιναρίων. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Το 2ο webinar θα λάβει χώρα την Πέμπτη 9 Ιουλίου (17:30-19:00). Στο πλαίσιο του webinar θα δοθούν χρήσιμες συμβουλές για αναζήτηση εργασίας, πληροφορίες για πηγές χρηματοδοτήσεων (υποτροφίες, grants, ευρωπαϊκά προγράμματα- MSCA- ERC κ.λπ.), δικτύωση και ενίσχυση των επιστημονικών δημοσιεύσεων. Πιο συγκεκριμένα ομιλητές στο webinar θα είναι η Δρ Αντιγόνη Δήμα, Ερευνήτρια Γ΄στο Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ" (Human Genomics), o Δρ Πουλίκος Πουλικάκος, Αναπληρωτής Kαθηγητής Ογκολογίας στην Ιατρική Σχολή στο Mount Sinai της Νέας Υόρκης, o Δρ. Νίκος Κυρίτσης, μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Κέντρο Τραυμάτων Εγκεφάλου και Νωτιαίου Μυελού του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο, η Δρ Ήριννα Παπαγγελή, Staff Scientist στην Bayer και η Δρ Cristina Pasqual, Εθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα 2020 στο ΕΚΤ. Δείτε το πλήρες πρόγραμμα εδώ.

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να υποβάλλει ερωτήσεις σε ειδικό Q&A session, στο οποίο οι ομιλητές θα απαντήσουν ζωντανά.

Δείτε το βίντεο του Webinar 2