Δρ Ήριννα Παπαγγελή

Staff Scientist στην Bayer, μέλος του Precision Cardiology Laboratory του Broad Institute

 

Η Δρ. Ήριννα Παπαγγελή ανήκει στο επιστημονικό προσωπικό της Bayer (Staff Scientist), και είναι μέλος του Precision Cardiology Laboratory του Broad Institute των ΜΙΤ και Χάρβαρντ, όπου ερευνά καινοτόμους μηχανισμούς φαρμάκων για καρδιαγγειακές νόσους.

Τα επιστημονικά ενδιαφέροντα της Δρ. Παπαγγελή συμπεριλαμβάνουν καρδιαγγειακή ανάπτυξη, ομοιόσταση και νόσο, τα οποία έχει εξερευνήσει εντός και εκτός εργαστηριακών χώρων. Ταυτόχρονα με την εργαστηριακή της κατάρτιση, η Δρ. Παπαγγελή έχει συμμετάσχει σε καρδιαγγειακές κλινικές, έχει δράσει ως επιστημονικός σύμβουλος σε επιτροπές ηθικής κρίσης κλινικών ερευνών (IRB committees) καθώς επίσης έχει εργαστεί ως επιστημονικός κριτής αλλά και ως προσκεκλημένος συντάκτης σε επιστημονικά περιοδικά.

Πριν ενταχθεί στο δυναμικό της Bayer, η Δρ. Παπαγγελή εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής και στη συνέχεια Επιστημονικός Συνεργάτης (Associate Research Scientist) στο Yale Cardiovascular Research Center (YCVRC) της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Yale, με χρηματοδότηση από τον American Heart Association.

Η Δρ. Παπαγγελή κατέχει πτυχίο Βιολογίας από το Πανεπιστήμιο Πατρών, Μεταπτυχιακό τίτλο στη Μοριακή Γενετική του Ανθρώπου από το Imperial College London και Διδακτορικό τίτλο στην Αναπτυξιακή Γενετική από το University College London, όπου σπούδασε καρδιαγγειακή εμβρυολογία του συνδρόμου DiGeorge με χρηματοδότηση από το Child Health Research Appeal Trust.