Οι συζητήσεις Morning Health Talks από το EIT Health επιτρέφουν με θέμα τις καινοτομίες στη φροντίδα

Αξιόλογοι ομιλητές θα εμβαθύνουν σε θέματα που σχετίζονται με τις καινοτομίες στη φροντίδα και τους τρόπους που μπορούν να αλλάξουν το μέλλον του νοσηλευτικού τομέα.

To Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), κόμβος του EIT Health στην Ελλάδα, διοργανώνει εκδήλωση συζήτησης και δικτύωσης με τίτλο «Nursing the Future: Innovations in Care»  την Τρίτη 28 Μαΐου 2024, 11:00-13:00 ώρα Ελλάδας, στις εγκαταστάσεις του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «ΛΑΪΚΟ» (Αίθουσα Φαίδων Φέσσας), με παράλληλη ψηφιακή μετάδοση.

Η εκδήλωση στοχεύει να ενθαρρύνει μια ολοκληρωμένη συζήτηση σχετικά με τις καινοτομίες στη φροντίδα ασθενών και τους τρόπους που αυτές οι καινοτομίες μπορούν να διαμορφώσουν το μέλλον του νοσηλευτικού τομέα. Στην εκδήλωση θα διερευνηθεί πώς οι καινοτομίες στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης μπορούν να ενσωματωθούν στην κλινική πρακτική για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης.

Η εκδήλωση συγκεντρώνει αξιόλογους ομιλητές και συμμετέχοντες οι οποίοι θα εμβαθύνουν σε θέματα όπως: International Classification for Nursing Practice (ICNP), οι ψηφιακές καινοτομίες στα νοσοκομεία, οι ευκαιρίες χρηματοδότησης και ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης στη φροντίδα ασθενών στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση αποτελεί μέρος των δράσεων του ΕΚΤ, ως κόμβο του EIT Health για την Ελλάδα, για την υποστήριξη των εξελίξεων στον τομέα της υγείας, διαδραματίζοντας καταλυτικό ρόλο στη συνεργασία μεταξύ διαφορετικών ενδιαφερομένων.

Οι παρουσιάσεις και οι συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν κυρίως στα αγγλικά, αλλά και στα ελληνικά. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «ΛΑΪΚΟ», με παράλληλη ψηφιακή μετάδοση μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την συζήτηση διαδικτυακά ή δια ζώσης, δηλώνοντας τη συμμετοχή σας εδώ.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης βρίσκεται εδώ.

Δείτε τις προηγούμενες εκδηλώσεις Morning Health Talks Events, με καταξιωμένους ομιλητές:

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Μάριο Ροΐδη, Συντονιστή του EIT Health Hub στην Ελλάδα, mroidis@ekt.gr.

Σχετικά με το EIT Health

Το EIT Health είναι ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά δίκτυα για την καινοτομία στον τομέα της υγείας. Αποτελείται από 266 εταίρους συμπεριλαμβανομένων κορυφαίων εταιρειών, πανεπιστημίων, κέντρων έρευνας και ανάπτυξης, νοσοκομείων και ινστιτούτων. Ο ρόλος του είναι να οικοδομήσει ένα οικοσύστημα που θα επιτρέπει τη μελλοντική ανάπτυξη της υγειονομικής περίθαλψης, προσφέροντας στους Ευρωπαίους πολίτες καλύτερη υγεία και μακροζωία. Το EIT Health αναβαθμίζει τις δεξιότητες των επαγγελματιών υγείας επενδύοντας στα καλύτερα ταλέντα της Ευρώπης και διευκολύνει την εμπορική αξιοποίηση καινοτόμων προϊόντων/λύσεων εντός της ΕΕ. Υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT), φορέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον ιστότοπο: www.eithealth.eu.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) είναι κόμβος του EIT Health στην Ελλάδα και συντονιστής του πρωτοποριακού προγράμματος SymbIASIS. Από το 2017 δίνει την ευκαιρία στις ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις να συμμετέχουν σε προγράμματα, και να λάβουν χρηματοδότηση, υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, συμβουλευτικές υπηρεσίες και ευκαιρίες δικτύωσης στον τομέα της υγείας.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από ΕΚΤ, EIT Health