3ο Ετήσιο Συνέδριο «Digital Transformation 2023» με επίκεντρο την Τεχνητή Νοημοσύνη

Το Συνέδριο διοργανώνεται με τη συμμετοχή βασικών παραγόντων και φορέων του ελληνικού ψηφιακού επιχειρησιακού μετασχηματισμού. Το ΕΚΤ είναι υποστηρικτής της εκδήλωσης.

Το 3ο Ετήσιο Συνέδριο «Digital Transformation 2023» με θεματικό άξονα: «Τεχνητή Νοημοσύνη παντού: Από το Εργοστάσιο μέχρι και το ΑΤΜ» διοργανώνεται τη Τετάρτη 11 Οκτωβρίου (σε ψηφιακή μορφή) και την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023 (δια ζώσης και διαδικτυακά) με τη συμμετοχή βασικών παραγόντων και φορέων του ψηφιακού επιχειρησιακού μετασχηματισμού. Το Συνέδριο διοργανώνεται από την εταιρεία Teamworks | METATEAM, με την υποστήριξη θεσμικών και επαγγελματικών φορέων μεταξύ των οποίων και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ).

Ο κύριος θεματολογικός άξονας του Συνεδρίου είναι η εισαγωγή και αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στους παραγωγικούς τομείς της Οικονομίας και του Επιχειρείν και η γνώση σημαντικών αλλαγών, όχι μόνο στη δομή των διαδικασιών, αλλά και στον «πυρήνα» του επιχειρείν. Παράλληλα με την εισαγωγή της Τεχνητής Νοημοσύνης, στη θεματολογία του Συνεδρίου είναι ενταγμένοι και οι κλασικοί τομείς του Ψηφιακού Μετασχηματισμού που πραγματοποιούνται σε όλο το εύρος της Οικονομίας.

Η φετινή διοργάνωση αποτελείται από 4 διακριτές ενότητες του ψηφιακού μετασχηματισμού, όπως λιανικές πωλήσεις (Retail), τραπεζικός τομέας (Fintech / Banking), βιομηχανία (Industry) και επιχειρήσεις (Enterprise).

Η δομή του διήμερου συνεδρίου είναι η εξής:

  • Την πρώτη ημέρα, Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, πραγματοποιείται η ψηφιακή διοργάνωση, η οποία αποτελείται από τις εξής θεματικές ανεξάρτητες ενότητες: Ιndustry 4.0, Fintech, Retail και Επιχειρήσεις. Στις ενότητες αυτές, οι οποίες έχουν διακριτή και ανεξάρτητη θεματολογία, στελέχη Ομίλων και Επιχειρήσεων που υλοποιούν έργα Ψηφιακού Μετασχηματισμού μιλούν για τις ιδιαιτερότητες των εγχειρημάτων και καταθέτουν τις εμπειρίες τους. Παράλληλα από την πλευρά των εταιρειών ΤΠΕ παρουσιάζονται λύσεις, προτάσεις και τεχνολογικές τάσεις για τις συγκεκριμένες ενότητες.
  • Τη δεύτερη ημέρα,  Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, οι ομιλητές του Συνεδρίου, εκπρόσωποι Εταιρειών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Φορέων, προσκεκλημένοι επικεφαλής Διευθύνσεων Πληροφορικής και Ψηφιακού Μετασχηματισμού, θεσμικοί και κυβερνητικοί παράγοντες συναντώνται για να ενημερωθούν για το νέο πλαίσιο της στρατηγικής για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό, τις χρηματοδοτήσεις που υλοποιούνται ή πρόκειται να ανακοινωθούν στο πλαίσιο της νέας κυβερνητικής πολιτικής. Οι προσκεκλημένοι θα συμμετάσχουν σε μία παραγωγική ανταλλαγή απόψεων με τους καθ΄ύλη αρμόδιους κυβερνητικούς και θεσμικούς εκπροσώπους. Επίσης, θα έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις για σημαντικά θέματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις όλων των κλάδων που υλοποιούν έργα ψηφιακού μετασχηματισμού.

Τη δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου θα απονεμηθούν, τιμής ένεκεν, τα πρώτα Digital Transformation Awards σε Βιομηχανίες, Επιχειρήσεις σημαντικών κλάδων της Οικονομίας, Χρηματοοικονομικούς Φορείς για υλοποιήσεις ψηφιακού μετασχηματισμού που υλοποιούν ή υλοποίησαν καθώς και σε εταιρείες ΤΠΕ για την συμβολή τους. Η απονομή θα πραγματοποηθεί σε ειδική τελετή με την συμμετοχή κυβερνητικών, πανεπιστημιακών, κοινωνικών παραγόντων.

Το Συνέδριο θα ολοκληρωθεί με καταληκτικές Συζητήσεις «Στρογγυλής Τραπέζης» και στις δύο ημέρες της διεξαγωγής του, όπου θα παρουσιαστούν προτάσεις για την επιτάχυνση του Ψηφιακού Μετασχηματισμού. Θα κληθούν να σχολιάσουν πολιτικοί, υπηρεσιακοί, θεσμικοί παράγοντες, όπως και υψηλόβαθμα στελέχη από Φορείς και Εταιρείες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.

Ώρες Διεξαγωγής του Συνεδρίου:

  • Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023: 09:00 – 16:00 σε ψηφιακή μετάδοση μέσω του site
  • Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023: 08:45 – 16:30 (σε υβριδική μορφή) με φυσική παρακολούθηση στο Αμφιθέατρο του ΕΚΔΔΑ και με παράλληλη ψηφιακή μετάδοση.

To EKT είναι υποστηρικτής του συνεδρίου Digital Transformation 2023. H Διευθύντρια του ΕΚΤ, Δρ. Εύη Σαχίνη, θα μιλήσει τη δεύτερη ημέρα, στις 12 Οκτωβρίου, 10.00-11.00, για τις νέες τάσεις στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό των Επιχειρήσεων, παρουσιάζοντας, μεταξύ άλλων, τα αποτελέσματα σχετικών ερευνών του ΕΚΤ.

Για να παρακολουθήσετε το σύνολο των δραστηριοτήτων του Συνεδρίου ψηφιακά θα πρέπει να συνδεθείτε στην πλατφόρμα και να δημιουργήσετε το προφίλ σας. Η συμμετοχή είναι άνευ κόστους.

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσον δια ζώσης το Συνέδριο στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης | ΕΚΔΔΑ (Πειραιώς 211, 177 78 Ταύρος) την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου μπορούν να αποστείλουν σχετικό email στο info@teamworks.gr.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν ψηφιακά το 80% των εργασιών κάθε ημέρας.

Τo Συνέδριo πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής – Πειραιώς, και με την υποστήριξη θεσμικών και επαγγελματικών Φορέων όπως του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ) και του Συνδέσμου Εταιρειών Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ).

Επιμέλεια: Νατάσα Κυριακίδη
www.ekt.gr, με πληροφορίες από EKT, Teamworks