Στις 16 & 17 Ιουνίου στο Ζάππειο η πρώτη έκθεση Smart Cities 2023, με παράλληλες συνεδριακές εκδηλώσεις

Στόχος των εκδηλώσεων, που υποστηρίζει το ΕΚΤ, είναι η δημιουργία ενός σημείου αναφοράς για τις έξυπνες πόλεις, την ψηφιακή διακυβέρνηση και την αστική ανάπτυξη.

Η 1η Ετήσια Έκθεση Smart Cities για τις Έξυπνες Πόλεις θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο στις 16 και 17 Ιουνίου 2023, με τη συμμετοχή βασικών παραγόντων και φορέων που εμπλέκονται στην Ψηφιακή Διακυβέρνηση, τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, τη Διαχείριση του Περιβάλλοντος, τη Διαχείριση των Ενεργειακών Πόρων, κ.α.

Η Έκθεση πλαισιώνεται από τα Συνέδρια “Smart Cities” και “Infonation”, καθώς και τις Συνεδριακές Ενότητες “5G Cities” και “Smart Home”, οι οποίες πραγματοποιούνται σε φυσική και ψηφιακή μορφή, καθώς και σειρά ειδικών ψηφιακών παρουσιάσεων, λύσεων και υπηρεσιών.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), φορέας εποπτευόμενος από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, είναι υποστηρικτής της έκθεσης και των συνεδριακών εκδηλώσεων.

Η αναπτυξιακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στηρίζεται στην «έξυπνη, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη». Σε γενικές γραμμές οι «Έξυπνες Πόλεις» είναι ένας νέος τρόπος αστικής διακυβέρνησης και διαχείρισης, όπου οι ψηφιακές τεχνολογίες έχουν κυρίαρχο ρόλο στη βελτίωση των σχέσεων και των διαδικασιών.

Στην χώρα μας, ήδη υλοποιούνται σειρά έργων στους τομείς των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Ψηφιακών Επικοινωνιών, της Ενέργειας, του Περιβάλλοντος, των Μεταφορών, της Αστικής Ανάπτυξης και άλλων, με κομβική σημασία για την εξέλιξη των σύγχρονων ελληνικών πόλεων.

Φιλοδοξία της διοργάνωσης είναι η δημιουργία ενός σημείου αναφοράς στο οποίο θα συναντώνται όσες και όσοι ενδιαφέρονται για τον χώρο των «Έξυπνων Πόλεων» για να ενημερώνονται, να ανταλλάσσουν απόψεις ναι παρουσιάζουν τις υλοποιήσεις τους, να αναζητούν συνεργάτες και φυσικά να καταγράφονται οι τρέχουσες και μελλοντικές εξελίξεις σε έναν ιδιαίτερα σημαντικό τομέα για το μέλλον της χώρας.

Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα Συνέδρια και τις Συνεδριακές Ενότητες είτε δια ζώσης είτε ψηφιακά. Απαιτείται η σύνδεση στην πλατφόρμα του Συνεδρίου για τη δημιουργία προφίλ.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων βρίσκεται εδώ. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαιτείται όμως Δήλωση Συμμετοχής εδώ.

Η Έκθεση Smart Cities και οι παράλληλες εκδηλώσεις διοργανώνονται από την Teamworks|Metateam υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών,  του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Τουρισμού, του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης,  της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.ΠΕ), της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Κλεισθένης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, το Ελληνοκινέζικο Εμπορικό Βιομηχανικό Τουριστικό και Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, το Ελληνο-Ολλανδικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελήτριο, το Hungarian Export Promotion Agency, το Elevate Greece και με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών και του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από EKT, Teamworks