Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός του τομέα της Υγείας στο φετινό Health IT Conference

Το φετινό Health ΙΤ Conference εστιάζει στη συνεχιζόμενη προσπάθεια της χώρας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ενίσχυση της προσβασιμότητας, της αποτελεσματικότητας και της ποιότητας του συστήματος υγείας.

Το ετήσιο συνέδριο Health IT Conference, το οποίο αποτελεί επικεντρώνεται στα θέματα χάραξης και ανάλυσης της ψηφιακής στρατηγικής στη Υγεία, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά με θέμα «Επιταχύνοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Τομέα Υγείας στη μετά-COVID εποχή» για 5η συνεχόμενη χρονιά στις 21 - 22 Ιουνίου 2022. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) είναι υποστηρικτής του Συνεδρίου, ενώ συμμετέχει με παρουσιάσεις στις 22 Ιουνίου (Ενότητα 7 | Καινοτομία στη Ψηφιακή Υγεία) για τον ρόλο του ως Εθνικό Σημείο Επαφής στον Ορίζοντα Ευρώπη και για τον συντονιστικό του ρόλο στον ελληνικό κόμβο του EIT Health.

Το φετινό Health ΙΤ Conference εστιάζει στη συνεχιζόμενη προσπάθεια της χώρας μας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ενίσχυση της προσβασιμότητας, της αποτελεσματικότητας και της ποιότητας του συστήματος υγείας.

Ταυτόχρονα, θα δοθεί έμφαση στην χρηστή διακυβέρνηση των δεδομένων υγείας για την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών αλλά και για την εξαγωγή ποιοτικών δεδομένων που θα ενισχύουν τη λήψη αποφάσεων, στην ενίσχυση της δημόσιας υγείας και της ΠΦΥ, στις στρατηγικές μεταρρυθμίσεις στο Πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης, στην ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ δημόσιου-ιδιωτικού τομέα, στην ανάπτυξη της καινοτομίας, αλλά και σε πολλά άλλα ζητήματα που αφορούν όχι μόνο τις παρεμβάσεις της χώρας μας αλλά και ευρωπαϊκές κατευθυντήριες γραμμές και δράσεις που συμβάλουν στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας του συστήματος υγείας.

Περισσότεροι από 50 ομιλητές ειδικοί στον τομέα πληροφορικής της Υγείας θα μοιραστούν τις γνώσεις και τις βέλτιστες πρακτικές τους από τον κλάδο, ενώ φέτος θα υπάρχουν και σημαντικοί ομιλητές από το εξωτερικό.

Κύριες θεματικές ενότητες του φετινού συνεδρίου, όπως αποτυπώνεται και στο πρόγραμμα της εκδήλωσης, είναι:

  • Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Συστήματος Υγείας
  • Δεδομένα υγείας
  • Ανάπτυξη υπηρεσιών ψηφιακής υγείας για τον πολίτη
  • Καινοτόμες λύσεις σε μονάδες υγείας και υποστηρικτικά κέντρα
  • Η ελληνική παρουσία σε εμβληματικές ευρωπαϊκές δράσεις χάραξης πολιτικών

Το συνέδριο Health IT αποτελεί κάθε χρόνο σημείο συνάντησης για περισσότερους από 450 συνέδρους από τον χώρο της Υγείας, ενώ στελέχη Πληροφορικής Νοσοκομείων, φορείς υγείας της χώρας, Διοικητές Νοσοκομείων και ΥΠΕ, εκπρόσωποι του υπουργείου Υγείας, της ΗΔΙΚΑ, του ΕΟΠΥΥ, επαγγελματίες υγείας, εκπρόσωποι εταιρειών του ιδιωτικού τομέα, μέλη ερευνητικών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων συμμετέχουν σε έναν εποικοδομητικό διάλογο για τον Ψηφιακό Ανασχηματισμό του συστήματος υγείας.

Η πανδημία του κορωνοϊού εξακολουθεί να είναι μια μεταμορφωτική εμπειρία για το Σύστημα Υγείας. Στον απόηχο αυτής της παγκόσμιας κρίσης -που ανέδειξε προκλήσεις, ευκαιρίες αλλά και επαναπροσδιόρισε προτεραιότητες- η ανάγκη για την ενίσχυση του συστήματος υγείας στο σύνολο του, για ψηφιακή αναμόρφωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, για χρήση καινοτόμων τεχνολογιών και για την παροχή διασυνδεμένων και διαλειτουργικών εφαρμογών ψηφιακής υγείας είναι πιο έντονη από ποτέ.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί ψηφιακά στις 21 & 22 Ιουνίου 2022. Για να το παρακολουθήσετε, θα πρέπει να εγγραφτείτε εδώενώ το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο εδώ. Η συμμετοχή είναι δωρεάν για τα Στελέχη Νοσοκομείων, Κλινικών και Οργανισμών του Δημοσίου Τομέα.

Το ΕΚΤ θα συμμετέχει με παρουσίαση του ρόλου του ως Εθνικό Σημείο Επαφής στον Ορίζοντα Ευρώπη στη θεματική της Υγείας (Βαρβάρα Βασιλάκη, EIT Health Project Manager, Εθνικό Σημείο Επαφής για το Cluster Health) και παρουσίαση του συντονιστικού του ρόλου στον ελληνικό κόμβο του EIT Health (Γιώργος Μέγας, συντονιστής EIT Health Hub, κύριο Εθνικό Σημείο Επαφής για το Cluster Digital, Industry, Space). Και οι δύο παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν στην "Ενότητα 7 | Καινοτομία στη Ψηφιακή Υγεία", τη 2η ημέρα των εργασιών του Συνεδρίου (22 Ιουνίου 2022, 14.45 - 15.45).

Το συνέδριο διοργανώνεται από την εταιρεία Boussias, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, με τη συνεργασία των HL7, ΗΔΙΚΑ, ΕΣΠΥ και ΙΤΕ και με την υποστήριξη των εταιρειών Philips και Siemens και θεσμικών και επαγγελματικών φορέων, όπως το ΕΚΤ, το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ Α.Ε.), η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Εφαρμογών Πληροφορικής, η Ελληνική Εταιρεία Management Υπηρεσιών Υγείας, η Ελληνική Εταιρεία Βιοϊατρικής Τεχνολογίας (ΕΛΕΒΤΙ), ο Ελληνικός Σύνδεσμος Πληροφορικής Υγείας (ΕΣΠΥ), η Πανελλήνια Επιστημονική Ένωση Πληροφορικής της Υγείας (Π.Ε.Ε.ΠΛ.Υ), η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας, ο Σύνδεσμος Εταιρειών Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ), η Ένωση Ασθενών Ελλάδος και την πρωτοβουλία Hellenic Digital Health Cluster.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Boussias, EKT