Νέα προγράμματα για επιχειρήσεις, ομάδες ιδεών και ερευνητές στον τομέα της υγείας από το EIT Health

Το EIT Health παρέχει μια ποικιλία προγραμμάτων για το 2022, ώστε να καλύψει τις ανάγκες κάθε επιχείρησης, οργανισμού ή ομάδας που διαθέτει ένα καινοτόμο προϊόν ή μια καινοτόμο ιδέα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Το 2022 ξεκινάει με νέα προγράμματα από το EIT Health, μία από τις μεγαλύτερες χρηματοδοτούμενες πρωτοβουλίες στον τομέα της υγείας στην Ευρώπη, που αφορούν επιχειρήσεις σε όλα τα στάδια επιχειρηματικής ωριμότητας, αλλά και οργανισμούς, ομάδες ιδεών και ερευνητές από τον χώρο της υγείας.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) είναι ο κόμβος του EIT Health στην Ελλάδα και από το 2017 δίνει την ευκαιρία στις ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις να συμμετάσχουν σε προγράμματα και να λάβουν χρηματοδότηση, εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες και μοναδικές ευκαιρίες δικτύωσης στον τομέα της υγείας.

Μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από τα παρακάτω προγράμματα, ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης ή της ομάδας σας.

Για νεοφυείς επιχειρήσεις 

Innostars Awards

Αφορά μικρές ή πολύ μικρές επιχειρήσεις, νεοφυείς επιχειρήσεις και spin-offs, που έχουν μια πρωτότυπη επιχειρηματική ιδέα ή ένα ελάχιστο βιώσιμο προϊόν (MVP) στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, αλλά ακόμα δεν έχουν βγει στην αγορά.

Το πρόγραμμα θα προσφέρει σε όσες ομάδες επιλεχθούν, εκπαίδευση σε νέες δεξιότητες, καθοδήγηση, χρηματοδότηση και, κυρίως, εξαιρετικές ευκαιρίες δικτύωσης!

Αιτήσεις έως 27 Μαρτίου 2022. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Catapult

Πρόκειται για το πλέον αναγνωρισμένο πρόγραμμα επιτάχυνσης, το οποίο επιστρέφει ξανά! Φέτος, οι καλύτερες startups θα παρουσιαστούν στο EIT Health Summit, ενώ θα μοιραστούν το έπαθλο των €210.000 (με τη μορφή επενδυτικού βραβείου). Επιπλέον, η νικήτρια startup που θα λάβει το βραβείο κοινού θα παρουσιαστεί στον Πύργο Nasdaq της Νέας Υόρκης. Το πρόγραμμα θα φέρει σε επαφή την επιχείρησή σας με κορυφαίες εταιρείες και επενδυτές από τον τομέα της υγείας.

Βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής είναι η εταιρία να έχει ήδη συσταθεί, να ασχολείται με θέματα υψηλής καινοτομίας και επιχειρηματικής αξίας στον τομέα της υγείας, να ψάχνει για χρηματοδότηση σποράς (series A) τουλάχιστον €500.000, να αποτιμάτε η αξία της στα  €1M+  και να έχει λάβει τουλάχιστον €500K από δημόσιες ή ιδιωτικές χρηματοδοτήσεις ή να έχει δημιουργήσει έσοδα τουλάχιστον €500K το προηγούμενο έτος.

Αιτήσεις έως τις 14 Μαρτίου 2022. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ και το σχετικό webinar εδώ.

Bridgehead

Πρόκειται για πρόγραμμα επιτάχυνσης, το οποίο μπορεί να βοηθήσει την startup σας να μεγεθυνθεί και να εισέλθει γρήγορα σε νέες αγορές ή/και δίκτυα. Το Bridgehead φέρνει σε επαφή ευρωπαίους επιχειρηματίες από τον τομέα της υγείας που επιθυμούν να αναπτύξουν την επιχείρησή τους πέρα από την εγχώρια αγορά, με κορυφαίες θερμοκοιτίδες εκκίνησης (incubators) και επιταχυντές (accelerators) νεοφυών επιχειρήσεων στον κόσμο που διαθέτουν την τεχνογνωσία και τους πόρους για να βοηθήσουν ουσιαστικά.

Αιτήσεις έως τις 14 Μαρτίου 2022. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ και το σχετικό webinar εδώ.

StartupsMeetPharma 

Απευθύνεται σε startups από τον τομέα της φαρμακευτικής με πρωτότυπα προϊόντα έτοιμα για την αγορά ή με ήδη λειτουργικό προϊόν στην αγορά.

Το πρόγραμμα φέρνει σε επαφή νεοφυείς επιχειρήσεις που αναπτύσσουν καινοτόμες λύσεις για χρόνιες παθήσεις, με κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες στην Ευρώπη. Οι προκλήσεις για το 2022 είναι τέσσερις και έχουν τεθεί από τις εταιρείες Takeda, Boehringer Ingelheim, Sintetica και Novartis.

Οι επιχειρήσεις που θα επιλεγούν, θα συνεργαστούν με κορυφαίους επιστήμονες και φαρμακευτικές εταιρείες, θα λάβουν χρηματοδότηση για ταξίδια, διαμονή αλλά και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες συμβουλευτικής καθοδήγησης. Επιπλέον, θα αποκτήσουν πρόσβαση σε φαρμακευτικούς χορηγούς και θα μπορέσουν να έρθουν σε επαφή με ειδικούς του κλάδου. Προηγούμενοι χορηγοί συμπεριλαμβάνουν εταιρείες κολοσσούς όπως Pfizer, Bayer, Amgen, Boehringer Ingelheim and Beiersdorf.

Αιτήσεις έως τις 14 Μαρτίου 2022. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ και το σχετικό webinar εδώ.

Για επιχειρήσεις, ομάδες ιδεών και ερευνητές

Women Entrepreneurship Bootcamp

Απευθύνεται σε startups με γυναίκες ιδρύτριες ή συνιδρύτριες και προσφέρει εντατική εκπαίδευση, συμβουλευτικές υπηρεσίες και ευκαιρίες δικτύωσης. Σκοπός είναι να αξιοποιηθεί η συμπεριληπτικότητα στην ηγετική ομάδα και να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στα πρώτα επιχειρηματικά βήματα και στην προσέλκυση επενδυτών.

Αιτήσεις έως τις 14 Μαρτίου. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ και σχετικό webinar για τα Bootcamps εδώ.

Wild Card

Απευθύνεται σε ερευνητές, innovators και ιδιώτες που επιθυμούν να βελτιώσουν την υγεία των ασθενών και των πολιτών της Ευρώπης. Αν επιθυμείτε να συμβάλετε καθοριστικά στην έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου ή στη βελτίωση της ψυχικής υγείας, το Wild Card παρέχει εκπαίδευση και καθοδήγηση παγκόσμιας κλάσης, συμμετοχή σε μια διεθνή ομάδα με τους καλύτερους στον τομέα τους, αλλά και την ευκαιρία να δημιουργήσετε μια εταιρεία που μπορεί να λάβει επένδυση έως και 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Αιτήσεις έως τις 14 Μαρτίου 2022. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ και το σχετικό webinar εδώ.

Patient Innovation Bootcamp

Προσφέρει έναν μοναδικό συνδυασμό καθοδήγησης, δια ζώσης αλλά και μέσω διαδικτυακής εκπαίδευσης, με σκοπό την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων από τα άτομα που επηρεάζονται από θέματα υγείας και από τις συνθήκες στον τομέα της υγείας, δηλαδή τους ίδιους τους ασθενείς. Στόχος του προγράμματος είναι να τους βοηθήσει να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε λύσεις έτοιμες για την αγορά.

Αιτήσεις έως τις 14 Μαρτίου. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Reactor Bootcamp

Προσφέρει μια εξατομικευμένη διαδρομή για την επιχείρησή σας, ώστε το προϊόν/λύση σας να ταιριάξει με την αγορά στόχο, να επιτύχετε έγκαιρη υιοθέτηση της λύσης σας από την αγορά και να προετοιμαστείτε για την δημιουργία δικτύου συνεργασιών. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν εντατική εκπαίδευση σε συνδυασμό με καθοδήγηση από ειδικούς μέντορες και υποστήριξη για περαιτέρω δικτύωση.

Αιτήσεις έως τις 14 Μαρτίου. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Για ώριμες επιχειρήσεις και οργανισμούς

Disrupt me 2022

Το πρόγραμμα βοηθάει εταιρείες να ανακαλύψουν τις τρέχουσες τάσεις των ισραηλινών τεχνολογιών και μεθοδολογιών και να τελειοποιήσουν την εταιρική στρατηγική καινοτομίας τους. Πρόκειται για μια στοχευμένη στις ανάγκες σας, διαδικασία διάρκειας 8 μηνών που θα προωθήσει τους επιχειρηματικούς και τεχνολογικούς στόχους της επιχείρησής σας, με τη χρήση ριζοσπαστικών τακτικών καινοτομίας.

Είναι το ιδανικό πρόγραμμα για κορυφαίες εταιρείες, που θέλουν να έχουν ηγετική θέση στην αγορά και να συνδεθούν με το Startup Nation!

Αιτήσεις έως 30 Απριλίου 2022. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Μπορείτε να δείτε όλα τα προγράμματα του EIT Health που είναι ανοικτά για αιτήσεις εδώ και να επιλέξετε το ιδανικό ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησής σας.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γιώργο Μέγα, EIT Health HUB coordinator (megas@ekt.gr) και τη Βαρβάρα Βασιλάκη, EIT Health HUB project manager (vasilaki@ekt.gr).

Σχετικά με το EIT Health

Το EIT Health είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός και μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές συμπράξεις  δημόσιου-ιδιωτικού τομέα στο πεδίο της καινοτομίας στον τομέα της υγείας. Αποτελούμενο από περίπου 150 εταίρους, το EIT Health είναι ένα μοναδικό ευρωπαϊκό δίκτυο κορυφαίων εταιρειών, πανεπιστημίων, κέντρων έρευνας και ανάπτυξης, ινστιτούτων και μονάδων υγείας. Ο ρόλος του EIT Health είναι να δομήσει ένα οικοσύστημα που θα επιτρέπει την ανάπτυξη της υγειονομικής περίθαλψης για το μέλλον. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου είναι ο κόμβος του EIT Health στην Ελλάδα.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από EIT Health, EKT