10ο ετήσιο συνέδριο «e-Government Forum» για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δημόσιου τομέα

Το συνέδριο θα επικεντρωθεί στις κρίσιμες εξελίξεις των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και πώς αυτές υποστηρίζουν τις αλλαγές και τον μετασχηματισμό της Δημόσιας Διοίκησης.

Το 10ο ετήσιο συνέδριο «e-Government Forum», με θέμα «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του δημόσιου τομέα εν μέσω COVID-19», πραγματοποιείται διαδικτυακά στις 10, 11 και 12 Νοεμβρίου 2020. Στόχος είναι να παρουσιαστούν οι τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις και διοικητικές αλλαγές στην πορεία προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Δημόσιας Διοίκησης. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) είναι υποστηρικτής του συνεδρίου, ενώ η Διευθύντρια του ΕΚΤ, Δρ Εύη Σαχίνη, θα συμμετέχει στη συνεδρία "Έργα και υποδομές ΤΠΕ, ισχυροί «πυλώνες» Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Δημόσιας Διοίκησης".

Η ψηφιακή «αναμόρφωση» των υφιστάμενων διοικητικών δομών σε ένα πιο αποτελεσματικό και αποδοτικό κράτος σε συνθήκες οικονομικής στενότητας, πανδημίας COVID-19  και συνεχούς περιστολής των δημοσίων δαπανών, είναι εφικτή μόνο μέσα από τις νέες δυνατότητες που δίνονται με την αξιοποίηση των Ψηφιακών Τεχνολογιών και την ουσιαστική ενσωμάτωσή τους στις κρατικές διοικητικές δομές.

Οι ψηφιακές τεχνολογίες αλλάζουν τόσο την κοινωνία όσο και την οικονομία, έχοντας καταστήσει τον Ψηφιακό και Διοικητικό Μετασχηματισμό των Δημόσιων Υπηρεσιών ως έναν από τους βασικούς όρους ανάπτυξης για τα ευρωπαϊκά κράτη.

Στο συνέδριο θα παρουσιαστεί η πορεία των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Ψηφιακών Επικοινωνιών σε μία περίοδο σημαντικών αλλαγών στη Δημόσια Διοίκηση.Το φετινό συνέδριο θα κινηθεί γύρω από τις εξής θεματικές:

• τον ψηφιακό διοικητικό μετασχηματισμό, την απλούστευση των διαδικασιών, τη στρατηγική της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης
• τον σχεδιασμό και την υλοποίηση κρίσιμων υποδομών και ψηφιακών υπηρεσιών,
• τις κρίσιμες ψηφιακές τεχνολογίες που επηρεάζουν καθοριστικά την υλοποίηση βασικών συστημάτων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης 
• την ψηφιακή ασφάλεια και την εφαρμογή του κανονισμού προσωπικών δεδομένων,
• τον σχεδιασμό, υλοποίηση και ανάπτυξη εφαρμογών
• την αξιοποίηση των ψηφιακών επικοινωνιών και υπηρεσιών, αλλά και μελλοντικά των 5G υποδομών στις δημόσιες υπηρεσίες και στους οργανισμούς.

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν περισσότεροι από χίλιοι σύνεδροι, καθώς και 60 και πλέον ομιλητές, μεταξύ των οποίων, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, οι Γενικοί Γραμματείς, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος και Αντώνης Τζωρτζακάκης, ο προέδρος του ΕΚΔΔΑ, Διονύσης Κυριακόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της "ΚτΠ", Σταύρος Ασθενίδης, ο Πρόεδρος του ΕΔΥΤΕ, Στέφανος Κόλλιας, σημαντικοί εκπρόσωποι υπηρεσιών και φορέων της Δημόσιας Διοίκησης, μέλη της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας και στελέχη εταιρειών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.

Στο Συνέδριο θα συμμετέχει και η Διευθύντρια του ΕΚΤ, Δρ. Εύη Σαχίνη, στη συνεδρία "Έργα και υποδομές ΤΠΕ, ισχυροί «πυλώνες» Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Δημόσιας Διοίκησης" (Πέμπτη 12/11/2020, 10.00-11.00).

Σημειώνεται ότι το e-Government Forum είναι το μοναδικό συνέδριο στην Ελλάδα, το οποίο συστηματικά, εδώ και 10 χρόνια, καταγράφει, αναλύει και παρουσιάζει τις θεσμικές και τεχνολογικές εξελίξεις σε έναν εξαιρετικά κρίσιμο ψηφιακό χώρο για τον οικονομική ανάπτυξη της χώρας και την εξυπηρέτηση των πολιτών, που είναι η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση.

Το συνέδριο διοργανώνεται από την εταιρεία Teamworks, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Υπουργείου Εξωτερικών, του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και της Κοινωνίας της Πληροφορίας.

Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν. Είναι όμως απαραίτητη η Δήλωση Συμμετοχής εδώ. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όσους παρακολουθήσουν τουλάχιστον το 80% της εκδήλωσης για κάθε μέρα ξεχωριστά

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Teamworks, EKT