Συμπόσιο Ψηφιακής Τεχνολογίας από το ΕΔΕΤ που γιορτάζει 20 χρόνια προσφοράς στην έρευνα και την εκπαίδευση

Στο συμπόσιο που θα λάβει χώρα στις 5 & 6 Νοεμβρίου 2018 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, θα συμμετάσχουν επιστήμονες, ερευνητές και στελέχη των φορέων που συνδέονται στο ΕΔΕΤ.

Το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) διοργανώνει Συμπόσιο Ψηφιακής Τεχνολογίας στις 5 & 6 Νοεμβρίου 2018 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων προσφοράς στην έρευνα & την εκπαίδευση και την ένταξη νέων ψηφιακών δράσεων στον τομέα της Υγείας.

Η Έρευνα, η Εκπαίδευση, η Υγεία και ο Πολιτισμός αποτελούν στρατηγικούς τομείς ανάπτυξης και ευημερίας και για αυτό είναι ουσιώδης ο εκσυγχρονισμός και η συνεχής τους εξέλιξη. Στην προσπάθεια αυτή το ΕΔΕΤ διαδραματίζει σημαντικό ρόλο με τη διάθεση τεχνολογιών αιχμής σε όλα τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, τα Ερευνητικά Κέντρα, τα μεγάλα δημόσια νοσοκομεία, καθώς και σε Μουσεία, Βιβλιοθήκες και άλλους Πολιτιστικούς φορείς. Εξίσου σημαντική είναι η επικοινωνία και η συνεργασία του ΕΔΕΤ με τις κοινότητες του, οι οποίες χρησιμοποιούν τις υποδομές και υπηρεσίες δικτύου, υπολογιστικού νέφους και πληροφορικής που τους προσφέρει, και παρέχουν ανατροφοδότηση με βάση τις ανάγκες τους για την εύρεση καινοτόμων λύσεων.

Στο συμπόσιο θα λάβουν μέρος ενεργά επιστήμονες, ερευνητές και στελέχη των φορέων που συνδέονται στο ΕΔΕΤ. Μέσα από ομιλίες, παρουσιάσεις και ανοικτές συζητήσεις θα καλυφθούν θέματα που αφορούν στο παρόν και στο μέλλον των εθνικών και διεθνών ηλεκτρονικών υποδομών και υπηρεσιών, καθώς και στις ευκαιρίες και τους τρόπους βέλτιστης αξιοποίησης αυτών. Επιπλέον θα εντοπισθούν ζητήματα που μπορούν να βελτιωθούν προς όφελος των χρηστών.

Κατά τη διάρκεια του συμποσίου θα συζητηθούν θέματα όπως:

  • το παρόν και μέλλον των εθνικών και διεθνών ηλεκτρονικών υποδομών και υπηρεσιών,
  • η πορεία του ΕΔΕΤ και ο σχεδιασμός των δράσεών του,
  • σημαντικές δράσεις των κέντρων λειτουργίας ψηφιακών υποδομών των φορέων/ιδρυμάτων,
  • καινοτόμες δράσεις της ερευνητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας που αξιοποιούν τις εθνικές ηλεκτρονικές υποδομές και υπηρεσίες,
  • προτάσεις για βελτίωση και αξιοποίηση των ηλεκτρονικών υποδομών και υπηρεσιών του ΕΔΕΤ.

Η συμμετοχή στο Συμπόσιο είναι δωρεάν, με απαραίτητη την ηλεκτρονική εγγραφή. Λόγω περιορισμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Σημειώνεται ότι η ΕΔΕΤ Α.Ε. (ΕΔΕΤ – GRNET) είναι ο εθνικός πάροχος υποδομών και υπηρεσιών δικτύου (networking), υπολογιστικού νέφους (cloud computing) και πληροφορικής (IT). Εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες στους στρατηγικούς τομείς της Έρευνας, της Εκπαίδευσης, της Υγείας και του Πολιτισμού.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ Α.Ε.)