Επιμορφωτική ημερίδα «Βιβλιοθήκες για παιδιά: Aς μοιραστούμε τις εμπειρίες μας»

H ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και θα διεξαχθεί την Πέμπτη 4 Απριλίου, στο αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

Μία επιμορφωτική ημερίδα, για εκπαιδευτικούς, με θέμα «Βιβλιοθήκες για παιδιά: Aς μοιραστούμε τις εμπειρίες μας» πραγματοποιείται, την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019 (16.30-20.30), στο αμφιθέατρο Λεωνίδας Ζέρβας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα). Η ημερίδα που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας «ΑΘΗΝΑ 2018 - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του Δήμου Αθηναίων, διοργανώνεται από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής και Πειραιά και από το ηλεκτρονικό περιοδικό για την ανάγνωση και το βιβλίο bookbook.gr, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ).

Πώς μετατρέπεται η βιβλιοθήκη από χώρος αποθήκευσης για βιβλία σε μια εμπειρία ανάγνωσης για τα παιδιά; Πώς μπορούν να αναπτυχθούν παράλληλα αλλά και μαζί δημοτικές, δημόσιες και σχολικές βιβλιοθήκες έτσι ώστε να επωφεληθούν από τις δυνατότητες που προσφέρουν τα δίκτυα επικοινωνίας στη σημερινή εποχή; Πώς η εμπειρία της βιβλιοθήκης και της ανάγνωσης εντάσσεται μέσα στην καθημερινότητα του σχολείου και των παιδιών;

Ειδικοί επιστήμονες πληροφόρησης, βιβλιοθηκονόμοι και εμπειρογνώμονες από τον κόσμο της εκπαίδευσης, θα παρουσιάσουν τις εμπειρίες τους και θα επιχειρήσουν να απαντήσουν στα παραπάνω ερωτήματα.  Στην εκδήλωση συμμετέχει με εισήγηση και η Προϊσταμένη της Ψηφιακής Βιβλιοθήκης τους ΕΚΤ, Ιωάννα Σαραντοπούλου, η οποία θα παρουσιάσει τις ψηφιακές υπηρεσίες που έχει αναπτύξει το ΕΚΤ προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα έως τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2019. Σημειώνεται ότι από κάθε Διεύθυνση Εκπαίδευσης μπορούν να λάβουν μέρος 40 εκπαιδευτικοί (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής).

Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο εδώ, ενώ η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά στο media.ekt.gr/live.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β' Αθήνας, bookbook.gr