Διεθνής Εκδήλωση Επιχειρηματικών Συναντήσεων για Ναυπηγική Τεχνολογία και Θαλάσσια Τεχνολογία

Οι συμμετέχοντες θα έχουν μία μοναδική ευκαιρία να διευρύνουν το δίκτυο των επαφών τους, να διερευνήσουν νέες ιδέες και να αναπτύξουν διεθνείς συνεργασίες στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης SMM 2018 (Shipbuilding, Machinery & Marine technology)

Το Διεθνές Forum επιχειρηματικών συναντήσεων «MariMatch - SMM 2018» για τον κλάδο της Ναυπηγικής, της Ναυτιλιακής και Λιμενικής Τεχνολογίας και της Επιστήμης και Τεχνολογίας της Θάλασσας, διοργανώνεται στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου 2018 στο Αμβούργο της Γερμανίας από το Enterprise Europe Network, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης SMM 2018 (Shipbuilding, Machinery & Marine technology, 4-7 Σεπτεμβρίου 2018). 

Το Forum Επιχειρηματικών Συναντήσεων (brokerage event) απευθύνεται σε επιχειρήσεις, ερευνητικούς φορείς και πανεπιστήμια που δραστηριοποιούνται στους ανωτέρω κλάδους. Στο Forum μπορούν να συμμετέχουν και ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμοί, χάρη στην υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (EKT), συντονιστή του Enterprise Europe Network-Hellas. Το Enterprise Europe Network Hellas είναι ο ελληνικός κόμβος του ευρωπαϊκού δικτύου.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμοί που θα συμμετέχουν θα έχουν τη δυνατότητα, πραγματοποιώντας στοχευμένες διμερείς συναντήσεις 30 λεπτών,

 • να προσεγγίσουν νέους πελάτες και να διευρύνουν το δίκτυο των επαφών τους,
 • να ανακαλύψουν καινοτόμες τεχνολογίες και προϊόντα,
 • να αναζητήσουν καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις για τις επιχειρηματικές τους ανάγκες,
 • να πραγματοποιήσουν επιχειρηματικές/τεχνολογικές συνεργασίες στον ευρωπαϊκό χώρο,
 • να ενημερωθούν για τις χρηματοδοτικές δυνατότητες του χρηματοδοτικού προγράμματος της ΕΕ Ορίζοντας 2020 και
 • να αναζητήσουν εταίρους για την υποβολή προτάσεων στο κατάλληλο project που να ταιριάζει στο αντικείμενό τους.

Το Forum Επιχειρηματικών Συναντήσεων αφορά τους εξής κλάδους:

 • Ναυπηγική Βιομηχανία (Shipbuilding & Shipyard Industry)
 • Συστήματα διαχείρισης φορτίου (Cargo Handling Systems)
 • Πλοήγηση και Εντοπισμός (Navigation & Positioning)
 • Λιμενική Τεχνολογία (Port Technology)
 • Επιστήμη Θάλασσας και θαλάσσια τεχνολογία  (Maritime Science & Ocean Technology)
 • Θαλάσσιες υπηρεσίες (Maritime Services)

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής και να υποβάλουν το προφίλ τους (ζήτηση ή προσφορά επιχειρηματικών προτάσεων, τεχνολογικών προϊόντων ή συμμετοχής σε ερευνητικά προγράμματα) έως τις 31 Αυγούστου 2018.

Tα προφίλ δημοσιεύονται σε ηλεκτρονικό κατάλογο και αποτελούν τη βάση για τη διοργάνωση διμερών συναντήσεων με δυνητικούς συνεργάτες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στα δημοσιευμένα προφίλ τους συνεργάτες που ταιριάζουν στις ανάγκες τους και  να ζητήσουν συνάντηση την ημέρα του brokerage event στον προκαθορισμένο χώρο.  Οι αιτήσεις για τις συναντήσεις πραγματοποιούνται έως τις 2 Σεπτεμβρίου. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν το προσωπικό πρόγραμμα συναντήσεων λίγες ημέρες πριν την εκδήλωση.

Κατά την εγγραφή σας επιλέξτε το τοπικό Γραφείο Υποστήριξης (Support Office) του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (GR National Documentation Centre -EKT/NHRF), ώστε να σας υποστηρίξουμε σε όλη τη διαδικασία της επιλογής συναντήσεων, αναζήτησης των καταλληλότερων συνεργατών και του ταξιδιού.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων είναι δωρεάν, ενώ οι συμμετέχοντες πρέπει να πληρώσουν το εισιτήριο εισόδου στην έκθεση. Τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (Φανή Λαμπριανίδου, τηλ.: 210 7273933, email: lamprianidou@ekt.gr).

Το Enterprise Europe Network είναι το μεγαλύτερο δίκτυο υποστήριξης στον κόσμο για μικρομεσαίες επιχειρήσεις με διεθνείς φιλοδοξίες, με 3.000 εμπειρογνώμονες σε 600 οργανισμούς και καλύπτοντας περισσότερες από 60 χώρες. Ο ελληνικός κόμβος του ευρωπαϊκού δικτύου, το Enterprise Europe Network-Hellas, αποτελείται από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στον χώρο της καινοτομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Το ΕΚΤ, ως συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas, του μεγαλύτερου ελληνικού δικτύου επιχειρηματικής υποστήριξης, υποστηρίζει καινοτόμες και εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες αγορές και χρηματοδότηση. Παρέχει εξατομικευμένες υπηρεσίες για διαχείριση καινοτομίας και scaling up των επιχειρήσεων. Ενημερώνει για ευρωπαϊκές πολιτικές και δίνει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διαβουλεύσεις για μελλοντικές πρωτοβουλίες. Το ελληνικό δίκτυο μεσολαβεί σε περίπου 100 διακρατικές συνεργασίες ανά έτος.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Enterprise Europe Network, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης