Βραβεία Greek Export Awards 2017 στις κορυφαίες εξαγωγικές επιχειρήσεις

Η εκδήλωση για τα βραβεία Greek Exports Awards 2017, έναν θεσμό που επιβραβεύει στις πρωτοπόρες εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας, θα πραγματοποιηθεί τη Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου 2017.

Την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου 2017, η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με την Ethos Awards και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ, διοργανώνουν τα βραβεία Greek Exports Awards 2017, προκειμένου να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τους ανθρώπους, τις ιδέες και τις συνεργασίες μεταξύ των κορυφαίων εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso, με κεντρικό ομιλητή τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο.

Η φιλοσοφία της διοργάνωσης των GreekExports Awards 2017 είναι η επιβράβευση της Αριστείας στον τομέα των εξαγωγών (αγαθών και υπηρεσιών) του εγχώριου επιχειρηματικού κόσμου, που καταφέρνει και βρίσκει δημιουργικές διεξόδους, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Τα βραβεία επισφραγίζουν τη σημαντική συμβολή στην οικονομία των επιχειρήσεων εκείνων που καταφέρνουν και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, αλλά και που συμβάλλουν σημαντικά στην ευημερία των κοινωνιών.

Εξέχουσα καινοτομία αποτελεί η πρόκληση που δίνεται στον μεγάλο νικητή της βραδιάς, να συμμετάσχει στο πανευρωπαϊκής εμβέλειας forum που διεξάγει ο Σύνδεσμος Γερμανικών Εισαγωγέων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το 2018 στη Γερμανία.

Η κριτική επιτροπή αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων στα Greek Exports Awards 2017 αποτελείται από εξειδικευμένους εμπειρογνώμονες στον τομέα των εξαγωγών, καθώς και εκπροσώπους των φορέων που στηρίζουν τα βραβεία. Η κριτική επιτροπή, καθώς και το κοινό με ξεχωριστή ψηφοφορία, θα αναδείξει και φέτος τις πρωτοπόρες εταιρείες που οδηγούν την ανάπτυξη, μέσα από 19 συνολικά βραβεία, σε 4 διαφορετικές κατηγορίες εξαγωγικής δραστηριότητας για το 2017. Στην επιτροπή συμμετέχει και η Δρ Εύη Σαχίνη, Διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης, η οποία θα απονείμει το βραβείο «Top Innovation in Exports».

Ο θεσμός των Greek Exports Awards 2017, που διοργανώνεται για 6η συνεχή χρονιά, συμβάλει στον εκσυγχρονισμό της εξαγωγικής βάσης, αναδεικνύοντας τα «φωτεινά» παραδείγματα του επιχειρείν,τις νέες τεχνολογίες και την ποιοτική αναβάθμιση των προϊόντων νέας γενιάς, που διεισδύουν αποτελεσματικότερα στις ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες των κανόνων διεθνούς εμπορίου.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Επίσημη σελίδα Greek Export Awards 2017