Ρεκόρ συμμετοχών και καινοτόμες επιχειρηματικές προτάσεις στον 5ο Διαγωνισμό "i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία"

Το υψηλό επίπεδο των προτάσεων που υποβλήθησαν συνολικά στον διαγωνισμό και όσων βραβεύθηκαν αποτελούν απόδειξη της ποιότητας ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει η Ελλάδα και ενθαρρυντική ένδειξη για την ανάπτυξη καινοτόμου και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας.

Με ρεκόρ συμμετοχών και με τη βράβευση 10 προτάσεων, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός "i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία", που διοργανώθηκε για πέμπτη συνεχή χρονιά με στόχο τη στήριξη και ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται στο πλαίσιο του Προγράμματος NBG Business Seeds από την Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Αναλυτικότερα, στον φετινό Διαγωνισμό "i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία" συμμετείχαν 783 άτομα, που υπέβαλαν 422 αξιόλογες και ενδιαφέρουσες προτάσεις. Το 65% των συμμετεχόντων ήταν ηλικίας 18-35 ετών. Η θεματική ενότητα που συγκέντρωσε τις περισσότερες προτάσεις ήταν η Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα, ακολουθούμενη από το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό.

Στην τελετή βράβευσης παρευρέθησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, κ. Κώστας Φωτάκης, Πρυτάνεις και εκπρόσωποι Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, καθώς και φορείς τεχνολογίας. Ο Κ. Φωτάκης έδωσε έμφαση στην ανάγκη για παρεμβάσεις, με μια νέα προσέγγιση, σε ολόκληρη την αλυσίδα της καινοτομίας στην Ελλάδα, στην παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της χώρας, τονίζοντας ότι τα βραβεία που απονεμήθηκαν στο πλαίσιο του διαγωνισμού αποτελούν απόδειξη της υψηλής ποιότητας ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει η Ελλάδα, συνεπώς το κόστος της έρευνας και καινοτομίας δεν αποτελεί δαπάνη αλλά επένδυση.

Η Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, κα Λούκα Τ. Κατσέλη, υπογράμμισε ότι για την Εθνική Τράπεζα, η στήριξη της καινοτόμου εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, αποτελεί στρατηγική επιλογή, καθώς συνδέεται άμεσα με την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και τον απαραίτητο τεχνολογικό μετασχηματισμό της οικονομίας, τονίζοντας ότι το Πρόγραμμα NBG Business Seeds στηρίζει τη νέα επιχειρηματικότητα σε κάθε φάση, από τη διατύπωση της επιχειρηματικής ιδέας και την ανάπτυξη business plan έως την υλοποίηση και την ανάπτυξη επιχειρήσεων.

Συνολικά στον Διαγωνισμό απονεμήθηκαν 10 βραβεία. Το πρώτο χρηματικό βραβείο 20.000 ευρώ απονεμήθηκε στην ομάδα των Δημητρίου Κούρτεση και Κωνσταντίνου Μπρατάνη για την πρότασή τους με τίτλο "Goodvidio: Εντοπίζοντας και αξιοποιώντας το καλύτερο video περιεχόμενο από κοινωνικές πλατφόρμες, για την αναβάθμιση της εμπειρίας των ηλεκτρονικών αγορών". Η Goodvidio είναι μια εταιρεία λογισμικού που βοηθά ηλεκτρονικά καταστήματα να αναβαθμίσουν την αγοραστική εμπειρία των πελατών τους αξιοποιώντας βίντεο που είναι διαθέσιμα online. Συνδυάζοντας τεχνολογία information filtering και ανθρώπινη κρίση, το λογισμικό της Goodvidio εντοπίζει και αυτόματα προτείνει το καλύτερα διαθέσιμο βίνεο μέσα στα social media για ένα προϊόν.

Το δεύτερο χρηματικό βραβείο 10.000 ευρώ απονεμήθηκε στην ομάδα των Πάρι Ζιώγκα, Δημητρίου Πιχλιαβά, Ζωής Γιαβρή, Κωνσταντίνου Αμεράνη, Παναγιώτη Γεωργακόπουλου και Δημητρίου Ροζάκη για την πρότασή τους με τίτλο "TomoTECH Studio". Η εταιρεία TomoTEXH αναπτύσσει το δυναμικό και καινοτόμο cloudbased λογισμικό "TomoTECH Studio", για την επεξεργασία τριών διαφορετικών εξετάσεων μαγνητικής τομογραφίας, της μαγνητικής τομογραφίας διάχυσης (DTI), της αιμάτωσης (Perfusion), καθώς και της λειτουργικής μαγνητικής τομογραφίας (fMRI).

Το τρίτο χρηματικό βραβείο 6.000 ευρώ απονεμήθηκε στην ομάδα των Ναταλίας Κρίτσαλη και Γεωργίου Σταυρόπουλου για την πρότασή τους με τίτλο "BLOODE". Πρόκειται για μια κοινωνική ηλεκτρονική υπηρεσία που στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών για μετάγγιση αίματος και παραγώγων του αίματος στην Ελλάδα, μέσω της αύξησης του ποσοστού των εθελοντών και της οργάνωσης του συστήματος αιμοδοσίας στη χώρα μας.

Το τέταρτο χρηματικό βραβείο 4.000ευρώ απονεμήθηκε στην ομάδα των Δημητρίου Πουρναράκη, Σπύρου Φωτόπουλου, Νικολάου Τσίχλα και Κωνσταντίνου Βολουδάκη για την πρότασή τους με τίτλο "nimbata - call conversion tracking & analytics platform". Η nimbata παρέχει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να επεξεργαστούν και να αναλύσουν μεγάλο όγκο τηλεφωνικών δεδομένων, χωρίς να απαιτείται κανενός είδους εγκατάσταση ή οποιοδήποτε πρόσθετο λογισμικό στην υπάρχουσα υποδομή τους (τηλεφωνικό κέντρο, τηλεφωνικές συσκευές).

Έξι ακόμη χρηματικά βραβεία 1.500 ευρώ απονεμήθηκαν στους εξής συμμετέχοντες: στον Δαμουλιανό Αγγελο για την πρότασή του με τίτλο "Botilia.gr, ο νέος τρόπος να αγοράζεις κρασί: Μια ηλεκτρονική πλατφόρμα επιλογής και διάθεσης των καλύτερων κρασιών μικρών οινοπαραγωγών", στον Γιώργο Καρακατσιώτη για την πρότασή του με τίτλο "Acropolis Rock: one tour guide to rule them all", στην ομάδα των Χρήστου Παναγιώτη Καρακίτσιου, Γεωργίου Καραΐσκου, Σοφίας Κορλού, Δημητρίου Τσαπέτη και Αθανασίου Λεοντάρη για την πρότασή τους με τίτλο "Geomiso, του Πρώτου Ελληνικού Λογισμικού Ισογεωμετρικής Ανάλυσης", στην ομάδα των Αθανάσιου Κοσμίδη, Βασιλείου Παϊρακταρίδη, Αλέξανδρου Γιαμά, Παναγιώτη Βιδάλη και Παρασκευά Κοσμίδη για την πρότασή τους με τίτλο "Care Across: online δίκτυο ενημέρωσης και στήριξης ασθενών με καρκίνο, το οποίο ενισχύει την έρευνα κατά της νόσου", στη Ρόζα Μαρίνα Μέλλου για την πρότασή της με τίτλο "Classfund" και στην ομάδα των Αθανασίου Παπαδημητρίου, Βιργινίας Βυζαντίου, Βασιλικής Γούλου και Ευσταθίου Τζάρου για την πρότασή τους με τίτλο "giaola.gr: Νέα διαδικτυακή πλατφόρμα για αναζήτηση, εύρεση και αξιολόγηση επαγγελματιών που προσφέρουν καθημερινές υπηρεσίες, με πρωτοποριακό online προγραμματισμό ραντεβού".

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Διαγωνισμός "i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία"

Μάθετε Περισσότερα