Κλασικό Αναγνωστήριο

Στον ισόγειο χώρο της Βιβλιοθήκης Κ.Θ.Δημαράς λειτουργεί  κλασικό αναγνωστήριο που μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 50 αναγνώστες και αποτελεί τόπο συνάντησης, μελέτης και συνεργασίας για ερευνητές, επιστήμονες και φοιτητές.

Δεδομένου ότι η Βιβλιοθήκη δεν είναι δανειστική, στο χώρο του αναγνωστηρίου μπορείτε να μελετήσετε επιστημονικά δημοσιεύματα από την έντυπη συλλογή ή να φέρετε δικό σας υλικό. Μπορείτε να κάνετε χρήση του φορητού σας υπολογιστή για την μελέτη σας, ή να δουλέψετε συνεργατικά με την ομάδα σας.

Σε όλους τους χώρους λειτουργεί δωρεάν ασύρματο ευρυζωνικό δίκτυο για σύνδεση στο διαδίκτυο. Συνδεόμενοι μέσω του Wi-Fi έχετε ελεύθερη πρόσβαση σε όλο το ψηφιακό περιεχόμενο της Βιβλιοθήκης, τόσο το συνδρομητικό όσο και το ελεύθερο.

Υπάρχει η δυνατότητα παροχής laptops και tablets στους επισκέπτες για πλοήγηση και αναζήτηση περιεχομένου στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη του ΕΚΤ.

Ακόμη, έχετε στη διάθεση σας 2 φωτοτυπικά μηχανήματα και ένα σαρωτή (scanner), που λειτουργούν με ειδικές μαγνητικές κάρτες, με προπληρωμένο αριθμό σελίδων, τις οποίες μπορείτε να προμηθευθείτε  από το Γραφείο Υποστήριξης Χρηστών. Επιτρέπονται φωτοτυπίες από το σύνολο του υλικού της Βιβλιοθήκης, στο πλαίσιο του ισχύοντος νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Tο εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΚΤ είναι στη διάθεσή σας για να απαντήσει σε κάθε απορία σας αναφορικά με την αναζήτηση πηγών ή τη χρήση των υπηρεσιών του ΕΚΤ, καθώς και για να διεκπεραιώσει για λογαριασμό σας μία σειρά από μεσολαβητικές υπηρεσίες: Αναζήτηση Βιβλιογραφίας, Παραγγελία Citation Index & Βιβλιομετρικών Δεικτών και Παραγγελία Πλήρων Κειμένων.