Διαδικτυακή εκδήλωση «Marie Skłodowska-Curie Actions - Ανταλλαγές Προσωπικού 2022»

Πότε και πού;

24.10.2022
Διαδικτυακά

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), Εθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα Ευρώπη και με συντονιστικό ρόλο στο Enterprise Europe Network Hellas, σας προσκαλεί στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώνει με τίτλο «Marie Skłodowska-Curie Actions – Ανταλλαγές Προσωπικού 2022», τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022 (11:00-13:30).

H εκδήλωση θα εστιάσει στη Δράση Ανταλλαγών Προσωπικού (Staff Exchanges) του Προγράμματος Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) του Ορίζοντα Ευρώπη, με αφορμή τη νέα προκήρυξη που άνοιξε στις 6 Οκτωβρίου 2022, ενώ διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ) και τον Ευρωπαϊκό Εκτελεστικό Οργανισμό Έρευνας (European Research Executive Agency - REA).

Η συγκεκριμένη Δράση χρηματοδοτεί βραχυπρόθεσμες διεθνείς και διατομεακές ανταλλαγές μελών προσωπικού που εμπλέκονται σε δραστηριότητες έρευνας και καινοτομίας των οργανισμών που συμμετέχουν σε κοινοπραξίες συνεργασίας. Στόχος της δράσης είναι η ανάπτυξη βιώσιμων συνεργατικών έργων μεταξύ διαφορετικών οργανισμών από τον ακαδημαϊκό αλλά και μη ακαδημαϊκό τομέα (κυρίως μικρομεσαίες επιχειρήσεις), με έδρα την Ευρώπη και πέραν αυτής.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε ερευνητές, ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς φορείς, επιχειρήσεις και ιδρύματα. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες προκηρύξεις των Δράσεων Ανταλλαγών Προσωπικού του προγράμματος Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) και να θέσουν απευθείας τα ερωτήματά τους σε ειδικούς από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Επίσης, Εθνικοί Εκπρόσωποι και Εμπειρογνώμονες για τις MSCA θα τοποθετηθούν σχετικά με τη Δράση. Στη συνέχεια, θα παρουσιαστούν οι υπηρεσίες που προσφέρονται στους δυνητικούς συμμετέχοντες από τα Εθνικά Σημεία Επαφής της Ελλάδας.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας zoom στην ελληνική γλώσσα.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα Εθνικά Σημεία Επαφής για το πρόγραμμα MSCA του Ορίζοντα Ευρώπη στο ΕΚΤ: Δρ Νάνσυ Μεγρέμη (amegremi@ekt.gr) και Henry Scott (hscott@ekt.gr).

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης

Διοργάνωση