Κύκλος Διαδικτυακών Σεμιναρίων "Real Skills for Scientists- Επιστήμες Ζωής". Webinar 1: Ενίσχυση Βιογραφικού και Δεξιοτήτων

Πότε και πού;

02.07.2020
Διαδικτυακά- Microsoft Teams Live

Το ΕΚΤ στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας», ενώνει τις δυνάμεις του με το R.E.A.L. Science και με Έλληνες που ζουν και εργάζονται σε Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και εταιρείες στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να υλοποιήσει σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων (webinars) με στόχο την ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων για την επαγγελματική απασχόληση νέων ερευνητών και επιστημόνων. Ο 1ος κύκλος, ο οποίος θα εστιάσει στο επιστημονικό πεδίο των Επιστημών Ζωής (Βιολογία, Βιοτεχνολογία, Γενετική, Νευροεπιστήμες, κλπ.), αποτελείται από μια σειρά τριών διαδικτυακών σεμιναρίων. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Το 1ο webinar θα λάβει χώρα την Πέμπτη 2 Ιουλίου (17:30-19:00). Στο πλαίσιο του webinar θα παρουσιαστούν οι πρωτοβουλίες Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας και R.E.A.L. Science ενώ στη συνέχεια το λόγο θα πάρουν τρεις Ελληνίδες ερευνήτριες οι οποίες ζουν και εργάζονται σε Πανεπιστήμια και τμήματα Έρευνας και Ανάπτυξης εταιρειών στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα μιλήσουν για την δημιουργία βιογραφικού σημειώματος, τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται για τη διαμόρφωση της επαγγελματικής σταδιοδρομίας, την σημασία της πρακτικής άσκησης, της εθελοντικής εργασίας κ.λπ. Πιο συγκεκριμένα η Δρ Ελένη Σινοπούλου και η Δρ Λίνα Ντόκου οι οποίες είναι μεταδιδακτορικές ερευνήτριες στο University of California San Diego και στο Yale University αντίστοιχα θα εστιάσουν στον ακαδημαϊκό τομέα ενώ η Δρ Θεανώ Παναγοπούλου, η οποία είναι ερευνήτρια στο τμήμα R&D της βιοτεχνολογικής εταιρείας Achilles Therapeutics  θα εστιάσει στον επιχειρηματικό τομέα. Μπορείτε να δείτε το πλήρες πρόγραμμα εδώ.

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να υποβάλλει ερωτήσεις σε ειδικό Q&A session, στο οποίο οι ομιλητές θα απαντήσουν ζωντανά.

Δείτε το βίντεο του Webinar 1