Εκπαιδευτικά προγράμματα για την τεχνητή νοημοσύνη με υποτροφία από το EIT Health

Υπάρχουν 2 προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης HelloAI RIS, ώστε να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα, ενώ φέτος το EIT Health προσφέρει υποτροφία που καλύπτει το 90% των διδάκτρων.

To EIT Health ξεκινάει και φέτος το πρόγραμμα HelloAI RIS με στόχο να εκπαιδεύσει φοιτητές, νέους ερευνητές και επαγγελματίες αλλά και νεοφυείς επιχειρήσεις από τον τομέα της υγείας, στις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης, και να τους προετοιμάσει για τις προκλήσεις της νέας εποχής.

Η πρωτοβουλία HelloAI RIS ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2018 από το EIT Health για φοιτητές ΑΕΙ, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το πρόγραμμα HelloAI RIS εξελίσσεται συνεχώς και από το 2021 προσφέρει εκπαίδευση και για ανώτερα στελέχη επαγγελματιών υγείας. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται από κόμβους συνεργατών του EIT Health στη Στοκχόλμη, τη Βαρκελώνη και τη Βουδαπέστη, σε συνεργασία με το Βασιλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Στοκχόλμης (KTH), το Τεχνολογικό Κέντρο LEITAT και την GE HealthCare.

Έως σήμερα, περισσότεροι από 2.600 φοιτητές και επαγγελματίες έχουν συμμετάσχει στα εκπαιδευτικά προγράμματα HelloAI από όλη την Ευρώπη. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτικά προγράμματα για φοιτητές ιατρικής που θέλουν να μάθουν τα πάντα για την τεχνητή νοημοσύνη και την επιχειρηματικότητα, σε λίγες μόνο εβδομάδες σπουδών.

Τα τελευταία 3 συνεχόμενα χρόνια, η Ελλάδα είναι πρώτη στην Ευρώπη σε συμμετοχές στο εν λόγω πρόγραμμα, γεγονός που υποδεικνύει την ανάγκη των νέων επιστημόνων και ειδικών στον τομέα της υγείας για εκπαίδευση πάνω σε νέες ψηφιακές τεχνολογίες, αλλά φανερώνει και την ύπαρξη ταλέντου στη χώρα.

Φέτος, το EIT Health προσφέρει υποτροφία που καλύπτει το 90% των διδάκτρων για συμμετέχοντες από την περιοχή EIT Regional Innovation Scheme, στην οποία ανήκει και η Ελλάδα. Σημειώνεται ότι το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) είναι ο εθνικός κόμβος του EIT Health στην Ελλάδα.

Υπάρχουν 2 εκπαιδευτικά προγράμματα, ανάλογα με το επίπεδο επιχειρηματικότητας και γνώσεων Τεχνητής Νοημοσύνης. Πρόκειται για τα προγράμματα HelloAI Advance RIS και Hello Professional RIS.

Το HelloAI Advance RIS απευθύνεται σε μεταπτυχιακούς φοιτητές και διδάκτορες, νέους ερευνητές και επαγγελματίες, καθώς και σε ομάδες ιδεών σε πρώιμα στάδια επιχειρηματικότητας. Στα μαθήματα δίνεται έμφαση σε διάφορες περιπτώσεις από τον τομέα της υγείας όπου η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να εφαρμοστεί και να επιλύσει ένα ευρύ φάσμα προκλήσεων, με πρακτικά παραδείγματα από καινοτόμους και πραγματικές κλινικές δοκιμές.

Το μάθημα περιλαμβάνει τεχνικές ασκήσεις για βαθιά κατανόηση της τεχνητής νοημοσύνης και εισαγωγή σε ψηφιακές πλατφόρμες που επιτρέπουν την καινοτομία, την ανάπτυξη και την αποθήκευση δεδομένων, παρέχοντας παράλληλα ασφάλεια και το απόρρητο των δεδομένων. Το HelloAI Advanced λαμβάνει σοβαρά υπόψη την εμπειρία των ασθενών: πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να κάνει την υγειονομική περίθαλψη περισσότερο ανθρώπινη, αφήνοντας περισσότερο χρόνο στους κλινικούς ιατρούς για να αλληλεπιδράσουν με τους ασθενείς τους σε προσωπικό επίπεδο. ️

Οι Έλληνες συμμετέχοντες, κατά την εγγραφή τους, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον κωδικό "HELLORIS" και να επωφεληθούν από την έκπτωση 90% στα δίδακτρα.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 31 Οκτωβρίου 2023 εδώ.

Το HelloAI Professional RIS εστιάζει σε προηγμένες έννοιες τεχνητής νοημοσύνης και στον τρόπο εφαρμογής προσαρμοσμένων λύσεων με διάφορα εργαλεία και μεθοδολογίες. Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν για να αξιοποιήσουν λύσεις τεχνητής νοημοσύνης και για μπορούν να τις παρουσιάσουν σε οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας, διευθυντές πληροφορικής, ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων και επιχειρηματίες. Τα μαθήματα συμπεριλαμβάνουν πολλαπλές διαλέξεις βίντεο, κουίζ και εργαστηριακό τεστ.

Οι Έλληνες συμμετέχοντες, κατά την εγγραφή τους, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον κωδικό "HELLORISPRO" και να επωφεληθούν από την έκπτωση 90% στα δίδακτρα.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 31 Οκτωβρίου 2023 εδώ.

Όλα τα ανοικτά προγράμματα του EIT Health βρίσκονται συγκεντρωμένα εδώ. Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Γιώργο Μέγα, EIT Health Hub coordinator (megas@ekt.gr).

Σχετικά με το EIT Health

Το EIT Health είναι ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά δίκτυα για την καινοτομία στον τομέα της υγείας. Αποτελείται από 266 εταίρους συμπεριλαμβανομένων κορυφαίων εταιρειών, πανεπιστημίων, κέντρων έρευνας και ανάπτυξης, νοσοκομείων και ινστιτούτων. Ο ρόλος του είναι να οικοδομήσει ένα οικοσύστημα που θα επιτρέπει τη μελλοντική ανάπτυξη της υγειονομικής περίθαλψης, προσφέροντας στους Ευρωπαίους πολίτες καλύτερη υγεία και μακροζωία. Το EIT Health αναβαθμίζει τις δεξιότητες των επαγγελματιών υγείας επενδύοντας στα καλύτερα ταλέντα της Ευρώπης και διευκολύνει την εμπορική αξιοποίηση καινοτόμων προϊόντων/λύσεων εντός της ΕΕ. Υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT), φορέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον ιστότοπο: www.eithealth.eu.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) είναι κόμβος του EIT Health στην Ελλάδα και συντονιστής του πρωτοποριακού έργου SymbIASIS. Από το 2017 δίνει την ευκαιρία στις ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις να συμμετέχουν σε προγράμματα, και να λάβουν χρηματοδότηση, υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, συμβουλευτικές υπηρεσίες και ευκαιρίες δικτύωσης στον τομέα της υγείας.

 

www.ekt.gr, με πληροφορίες από EKT, EIT Health