Συνέδριο για την Καινοτομία στην Ελλάδα και τους φορείς που τη στηρίζουν

Το ΕΚΤ συμμετέχει με ομιλίες στελεχών του στις ενότητες "Η Καινοτομία σε Κάθετους Τομείς" (20/01) και "Θεσμικοί φορείς υποστήριξης επιχειρηματικότητας" (21/01).

Για 4η συνεχή χρονιά διεξάγεται το Συνέδριο με τίτλο «Η Καινοτομία στην Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν 4.0», που φέτος θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου και το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Τροίας 2 & Σπετσών, Αθήνα).

Το συνέδριο αποτελεί μια δράση του Smart Attica ΕDIH, συνδιοργανώνεται από το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, το Athens Center for Entrepreneurship and Innovation (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Κέντρο Αρχιμήδης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, την Endeavor Greece, το Uni.fund, το Μetavallon και τη Bayer Ηellas.

Το συνέδριο χαρτογραφεί, μέσα από 20 πάνελ, 130 ομιλητές και 12 workshops, την καινοτομία στην Ελλάδα απαντώντας σε βασικά ερωτήματα: Τι σημαίνει καινοτομία στην Ελλάδα σήμερα; Ποιους αφορά; Ποιους κλάδους της οικονομίας αγγίζει; Ποιοι φορείς στηρίζουν την προσπάθεια ομάδων και επιχειρήσεων να καινοτομήσουν; Ποια χρηματοδοτικά εργαλεία υπάρχουν; Τι άλλη βοήθεια παρέχεται; Ποια είναι η κατάσταση μετά την πανδημία και ποιες οι προοπτικές;

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) συμμετέχει στο συνέδριο με ομιλία της Δρ Εύης Σαχίνη, Διευθύντριας ΕΚΤ, στην ενότητα "Θεσμικοί φορείς υποστήριξης επιχειρηματικότητας" (Σάββατο 21 Ιανουαρίου | 14.55-15.50), και του Γιώργου Μέγα, Συντονιστή του EIT Health Hub στην Ελλάδα, στην ενότητα "Η Καινοτομία σε Κάθετους Τομείς" (Παρασκευή 20 Ιανουαρίου | 17.00-17.40).

 

Το Πρόγραμμα του Συνεδρίου είναι διαθέσιμο εδώ.

Η συμμετοχή στο Συνέδριο έχει κόστος 5€ για 1 ημέρα και 7€ και για τις 2 ημέρες. Μπορείτε να κλείσετε το εισιτήριό σας εδώ, ενώ μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στα workshops εδώ. Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Το ΕΚΤ στο οικοσύστημα καινοτομίας

Το ΕΚΤ συνδέεται διαχρονικά και στρατηγικά με τους φορείς του εγχώριου συστήματος καινοτομίας. Σε αυτό το πλαίσιο υποστηρίζει τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ενίσχυση της αναπτυξιακής δυναμικής του οικοσυστήματος, παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες που στοχεύουν στην κάλυψη εξειδικευμένων αναπτυξιακών αναγκών και τη σύνδεση της έρευνας με την επιχειρηματικότητα. Επιχειρήσεις, ακαδημαϊκά ιδρύματα, ερευνητικοί και αναπτυξιακοί οργανισμοί έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες δικτύωσης, συμβουλευτικής καθοδήγησης, πληροφόρησης και εκπαίδευσης.

Με συνδυασμένες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, το ΕΚΤ υποστηρίζει την ελληνική ερευνητική και επιχειρηματική κοινότητα να διακριθεί και να αναπτυχθεί διεθνώς. Ως Eθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα Ευρώπη, για τις θεματικές ομάδες «Υγεία», «Ψηφιακές τεχνολογίες, Βιομηχανία και Διάστημα» και Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA), καθώς και για την Αποστολή για τον Καρκίνο (EU Mission Cancer), υποστηρίζει οργανισμούς, επιχειρήσεις, ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς φορείς από τον εντοπισμό ευκαιριών χρηματοδότησης μέχρι τη σύνταξη και υποβολή προτάσεων, την υλοποίηση των έργων και την αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων.

Ως συντονιστής του Enterprise Europe Network Hellas, του ελληνικού κόμβου του Enterprise Europe Network, του μεγαλύτερου δικτύου υποστήριξης επιχειρήσεων στον κόσμο, παρέχει υπηρεσίες συμπληρωματικές με αυτές των Εθνικών Σημείων Επαφής, για διεθνή δικτύωση και αναζήτηση επιχειρηματικών και τεχνολογικών συνεργασιών, μεταφορά τεχνολογίας και καινοτομίας, πρόσβαση σε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και εξεύρεση εταίρων για συμμετοχή σε ερευνητικές προτάσεις. Επίσης, το ΕΚΤ είναι ο κόμβος στην Ελλάδα του EIT Health, μιας από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα για την καινοτομία στον τομέα της υγείας.

To EKT συμμετέχει στην κοινοπραξία του Ευρωπαϊκού Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας Smart Attica (Smart Attica EDIH, Greek Innovation hub for Artificial Intelligence in Energy and Environment, Supply chain and mobility, Culture and Tourism), έργο το οποίο στοχεύει να υποστηρίξει τον ψηφιακό μετασχηματισμό και να διαδώσει τις τελευταίες εξελίξεις στους τομείς της Tεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ), της Υπολογιστικής Υψηλών Επιδόσεων (HPC) και της Kυβερνοασφάλειας (Cybersecurity), τόσο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις όσο και στη δημόσια διοίκηση.

NBG Business Seeds

Το ΝΒG Business Seeds είναι μια πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας για τη στήριξη της καινοτόμου και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας. Περιλαμβάνει δράσεις ανάδειξης και προβολής καινοτόμων ιδεών και έργων, εκπαίδευσης και καθοδήγησης ομάδων, παροχής υποδομών, δικτύωσης και χρηματοδότησης.Το ΕΚΤ και το NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας συνεργάζονται από κοινού τα τελευταία χρόνια με δράσεις καθοδήγησης, εκδηλώσεις δικτύωσης, κλπ. με σκοπό την υποστήριξης της ερευνητικής, επιχειρηματικής και αναπτυξιακής δραστηριότητας στη χώρα.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από NBG Business Seeds, ΕΚΤ