Εκδήλωση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό στην υγεία απο ΕΚΤ και EIT Health

Στην εκδήλωση συμμετέχουν εκπρόσωποι από φορείς και οργανισμούς που δύναται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στον ψηφιακό μετασχηματισμό της υγείας.

To Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) ως EIT Health Hub για την Ελλάδα, διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση συζήτησης και δικτύωσης μόνο για προεγγεγραμμένα ενδιαφερόμενα μέλη, με τίτλο «DiGA: Ένας νέος τρόπος για ταχεία έγκριση και αποζημίωση ψηφιακών εφαρμογών υγείας;», την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 και ώρα 11:30-13:30.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από φορείς και οργανισμούς που δύναται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στον ψηφιακό μετασχηματισμό της υγείας και ενδιαφέρονται για την ενσωμάτωση ψηφιακών εφαρμογών στο εθνικό σύστημα υγείας, ασφαλιστικοί φορείς, επιχειρήσεις που περιλαμβάνουν κατασκευαστές ηλεκτρονικών συσκευών και ψηφιακών εφαρμογών, νεοφυείς επιχειρήσεις του τομέα της υγείας κ.ά.

Η εκδήλωση έχει ως στόχο να παρουσιάσει το μοντέλο DiGA και σχετικές καλές πρακτικές, ενώ στη συνέχεια θα συζητηθούν από τα ενδιαφερόμενα μέρη θέματα που αφορούν την ενσωμάτωση ψηφιακών εφαρμογών της ψηφιακής υγείας ως μέρος των εθνικών υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης, θα αναδειχθούν προκλήσεις, αλλά και ευκαιρίες που σχετίζονται με την ενσωμάτωση αυτή.

Το μοντέλο Digital Apps in Healthcare (DiGA) έχει διαμορφωθεί από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο για τα Φάρμακα και Ιατροτεχνολογικά Προϊόντα (BfArM/ Bundesinstitut für Arzneimittel und Medizinprodukte). Αναφέρεται στο κανονιστικό πλαίσιο για την ψηφιακή υγεία στη Γερμανία, όπως αυτό διαμορφώθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2019. Στόχος του είναι να διευρύνει τις υπηρεσίες που παρέχονται προς όφελος των ασθενών, επιτρέποντας τη συνταγογράφηση εφαρμογών ψηφιακής υγείας.  

Το EIT Health έχει πραγματοποιήσει τους τελευταίους μήνες μια σειρά σχετικών εκδηλώσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως την εκδήλωση «The DiGA’s framework – a model for Europe» στις 24 Νοεμβρίου 2021 και την εκδήλωση «DiGA Plenary: Διαδικτυακή εκδήλωση με πάνελ και συμμετέχοντες υψηλού επιπέδου από όλη την Ευρώπη» στις 12 Απριλίου 2022. Αντίστοιχα, έχουν προγραμματιστεί συζητήσεις σε εθνικό επίπεδο σε όλες τις χώρες μέλη του EIT Health. Στόχος των τελευταίων είναι να παρουσιαστούν σε εθνικό επίπεδο τα κύρια σημεία συζήτησης της πανευρωπαϊκής εκδήλωσης (DiGA Plenary: Απρ.2022) και να συζητηθούν, από τα κύρια ενδιαφερόμενα μέρη, θέματα που σχετίζονται με το DiGA.

Μετά τη βασική παρουσίαση/τοποθέτηση, θα ακολουθήσουν πολύ σύντομες τοποθετήσεις από το πάνελ και θα υπάρχει χρόνος για ανοικτή συζήτηση. Οι συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα. Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ.

Η εκδήλωση θα βιντεοσκοπηθεί και θα ανέβει στο κανάλι του EKT στο YouTube κατόπιν εγκρίσεων από τους συμμετέχοντες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Γιώργο Μέγα, EIT Health HUB Greece, Συντονιστή EIT Health, megas@ekt.gr, και τη Βαρβάρα Βασιλάκη, EIT Health HUB project manager, vasilaki@ekt.gr.

Σχετικά με το EIT Health

Το EIT Health είναι ένα δίκτυο κορυφαίων επιχειρήσεων και οργανισμών για την καινοτομία στον τομέα της υγείας. Αποτελείται από 150 εταίρους και υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT), φορέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος είναι να προσφέρει, μέσα από τη συνεργασία, νέες λύσεις στους Ευρωπαίους πολίτες για να βελτιώσουν την υγεία τους και να ζήσουν περισσότερο. Το EIT Health αναβαθμίζει τις δεξιότητες των επαγγελματιών υγείας σε όλη την Ευρώπη, επενδύοντας στα καλύτερα ταλέντα της Ευρώπης και διευκολύνει την εμπορευματοποίηση καινοτόμων προϊόντων/λύσεων υγείας εντός της ΕΕ. Υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT), φορέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.eithealth.eu.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από EIT Health, EKT