Εκδήλωση "Ικανοί για τον ψηφιακό μετασχηματισμό; Πολιτικές, τάσεις και πρακτικές"

To ΕΚΤ και η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα - HDB διοργανώνουν την εκδήλωση "Ικανοί για τον ψηφιακό μετασχηματισμό; Πολιτικές, τάσεις και πρακτικές" με στόχο να καταγράψουν τις προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες που αναδύονται από τα νέα δεδομένα του Ψηφιακού Μετασχηματισμού στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Tο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) και η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα με στόχο να συμβάλλουν στον δημόσιο διάλογο για την επανειδίκευση (reskilling) και αναβάθμιση (upskilling) των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας συνδιοργανώνουν την Τρίτη 28 Ιούνιου (16.00-18.00) την εκδήλωση "Ικανοί για τον ψηφιακό μετασχηματισμό; Πολιτικές, τάσεις και πρακτικές".

Καθώς ο ψηφιακός μετασχηματισμός έχει γίνει μια αναγκαία συνθήκη για επιχειρήσεις και οργανισμούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αναδύεται μια μεγάλη πρόκληση: Τα νέα ψηφιακά εργαλεία και τεχνολογικές λύσεις δεν επαρκούν. Οι οργανισμοί εντάσσουν τις ψηφιακές τεχνολογίες και μετασχηματίζουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν αλλά συχνά δυσκολεύονται στο να βοηθήσουν τους εργαζομένους τους να αποκτήσουν τις ικανότητες που απαιτούνται για τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Κατά συνέπεια, επιχειρήσεις και οργανισμοί είναι αντιμέτωποι με ένα αυξανόμενο χάσμα ικανοτήτων και μια άμεση ανάγκη για επανακατάρτιση και αναβάθμιση των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού τους.

Μέσα από αυτή την εκδήλωση θα γίνει μια πρώτη καταγραφή των προκλήσεων αλλά και των ευκαιριών που αναδύονται σχετικά με την επανακατάρτιση και αναβάθμιση των ικανοτήτων που απαιτούνται στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού, και θα παρουσιαστούν ιδέες και λύσεις που έχουν δοκιμαστεί στην πράξη. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ομιλητές, από δημόσιους οργανισμούς, επιχειρήσεις, ερευνητικά κέντρα και ΜΚΟ, οι οποίοι θα αναδείξουν μέσα από σύντομες εισηγήσεις και διάλογο τις σχετικές πολιτικές πρωτοβουλίες, τάσεις και πρακτικές από την Ελλάδα και Ευρώπη.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε φορείς και εκπροσώπους του δημόσιου τομέα και όλες τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για την επανακατάρτιση και αναβάθμιση των ικανοτήτων που απαιτούνται για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της κοινωνίας και της οικονομίας.

Η εκδήλωση υλοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων των Enterprise Europe Network - Hellas και ΙnnoAgora Talks. Αξίζει να σημειωθεί ότι εντός του 2022, το ΕΚΤ και η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα έχουν υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας με στόχο την προώθηση της δικτύωσης και εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Η εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΕΚΤ (συμμετοχή με προσκλήσεις) θα μεταδίδεται διαδικτυακά μέσω Ζoom. Η συμμετοχή στην εκδήλωση (διαδικτυακά) είναι δωρεάν ωστόσο απαιτείται προεγγραφή στον σύνδεσμο εδώ.

Μάθετε περισσότερα για την εκδήλωση και τους ομιλητές.

Δείτε το πρόγραμμα.

Σχετικά με το Enterprise Europe Network
Το Enterprise Europe Network είναι το μεγαλύτερο δίκτυο υποστήριξης επιχειρήσεων στον κόσμο. Περισσότεροι από 600 συνεργαζόμενοι οργανισμοί, 3.000 εξειδικευμένα στελέχη και 17 ομάδες εμπειρογνωμόνων σε αντίστοιχους βιομηχανικούς τομείς έχουν βοηθήσει μέχρι σήμερα 2,9 εκατομμύρια επιχειρήσεις να καινοτομήσουν και να αναπτυχθούν διεθνώς. Επιπλέον, 475.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν εμπιστευτεί τις εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες του Δικτύου.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης & Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) είναι ιδρυτικό μέλος και συντονιστής του Enterprise Europe Network - Hellas, του μοναδικού ελληνικού κόμβου του Δικτύου. Το Enterprise Europe Network - Hellas αποτελείται από 16 αναπτυξιακούς οργανισμούς, βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια. Το ΕΚΤ και το Enterprise Europe Network - Hellas υποστηρίζουν με προηγμένες υπηρεσίες τη βιωσιμότητα, την ανθεκτικότητα, την καινοτομία, την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων με διεθνείς φιλοδοξίες.

Σχετικά με την InnoAgora
Η  InnoAgora είναι η νέα ψηφιακή κοινότητα διασύνδεσης για καινοτόμες Ελληνικές επιχειρήσεις και επενδυτές που δημιούργησε η HDB. Σκοπός της InnoAgora είναι να συμβάλλει στη διεθνή ανάπτυξη Ελληνικών επιχειρήσεων και να παρέχει πραγματικές ευκαιρίες διασύνδεσης, δημιουργώντας κανάλια επικοινωνίας με επενδυτές και άλλους εταίρους. Συγκεκριμένα, επιδιώκει να καθιερώσει ψηφιακά, μια σύγχρονη έκδοση της αρχαίας Αγοράς, όπου επιχειρήσεις και φορείς από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, θα επικοινωνούν με σκοπό τη συνεργασία, την ανταλλαγή γνώσεων και τη δημιουργία συνεργειών. Για να γίνετε μέλη του InnoAgora μέσω του ΕΚΤ και να εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες της πλατφόρμας πατήστε εδώ.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από ΕΚΤ, Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα