Εκπαιδευτικά προγράμματα από το EIT Health στην αιχμή της ψηφιακής εποχής

Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα από το EIT Health στοχεύουν να βελτιώσουν τις δεξιότητες φοιτητών, νέων ερευνητών και επαγγελματιών, αλλά και νεοφυών επιχειρήσεων από τον τομέα της υγείας.

To EIT Health, μία από τις μεγαλύτερες χρηματοδοτούμενες πρωτοβουλίες στον τομέα της υγείας στην Ευρώπη, "ανοίγει" και φέτος εκπαιδευτικά προγράμματα που στοχεύουν να βελτιώσουν τις δεξιότητες φοιτητών, νέων ερευνητών και επαγγελματιών, αλλά και νεοφυών επιχειρήσεων από τον τομέα της υγείας, εξοπλίζοντάς τους για τις προκλήσεις της νέας εποχής.

Αναλυτικά τα εκπαιδευτικά προγράμματα: 

HelloAI RIS για την Τεχνητή Νοημοσύνη στον τομέα της Υγείας

Το HelloAI RIS είναι ένα πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Υγεία που υποστηρίζεται και χρηματοδοτείται από το EIT Health και υλοποιείται από τους συνεργάτες του (GE Healthcare, LEITAT, Maastricht University, University of Debrecen).

Η χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης αλλάζει δραματικά τον τομέα της υγείας. Το HelloAI RIS σκοπεύει να βοηθήσει τους επαγγελματίες να αποκτήσουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για να προσαρμοστούν στις μελλοντικές αλλαγές στον τομέα.

Στόχος του προγράμματος είναι να εισάγει τους συμμετέχοντες στις βασικές γνώσεις της τεχνητής νοημοσύνης, να τους βοηθήσει να ανακαλύψουν τις νέες προκλήσεις και να δομηθεί μια κοινότητα στον τομέα της υγείας που βλέπει μπροστά από την εποχή της.

Το πρόγραμμα είναι κατάλληλο τόσο για φοιτητές (σχολών ιατρικής, πολυτεχνικών σχολών, διοίκησης επιχειρήσεων κ.ά.), όσο και για νέους ερευνητές και επαγγελματίες, οι οποίοι ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν καινοτόμες λύσεις για πιο προσιτά και προσβάσιμα συστήματα υγείας.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν ψηφιακά και θα ξεκινήσουν στις 12 Μαΐου 2022. Οι προεγγραφές έχουν ξεκινήσει από τις 20 Απριλίου και θα διαρκέσουν ως τις 12 Μαΐου 2022 μέσω της πλατφόρμας. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και η επιλογή θα γίνει βάση προτεραιότητας.

Οι Έλληνες συμμετέχοντες, κατά την εγγραφή τους, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον κωδικό "HELLORISκαι να επωφεληθούν από την απαλλαγή διδάκτρων.

 

HelloAI RIS Professional για την Τεχνητή Νοημοσύνη στον τομέα της Υγείας για επαγγελματίες

Το πρόγραμμα HelloAI RIS Professional αποτελεί ένα πρόγραμμα ολοκληρωμένης εκπαίδευσης για τις εφαρμογές στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης που υποστηρίζεται και χρηματοδοτείται από τους EIT Health, LEITAT, GE Healthcare και KTH.

Το πρόγραμμα διάρκειας 10 εβδομάδων, διερευνά σε βάθος τις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα της υγείας και τα οφέλη της για τους επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου, αλλά και τους ασθενείς. Οι ενότητες έχουν σχεδιαστεί για χρήστες με τουλάχιστον βασικές γνώσεις της επιστήμης των υπολογιστών και του κλάδου της υγείας. Εστιάζει σε προηγμένες έννοιες Τεχνητής Νοημοσύνης και στον τρόπο εφαρμογής προσαρμοσμένων λύσεων με διάφορα εργαλεία και μεθοδολογίες.

Απευθύνεται σε γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και σε όλους τους επαγγελματίες της υγείας που επιθυμούν να εντρυφήσουν στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης. Το πρόγραμμα συνδυάζει θεωρητικά μαθήματα για την τεχνητή νοημοσύνη και πρακτικά εργαστήρια.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν ψηφιακά και θα ξεκινήσουν στις 20 Μαΐου 2022. Οι προεγγραφές θα ξεκινήσουν στις 12 Μαΐου και θα διαρκέσουν ως τις 20 Μαΐου 2022 μέσω της πλατφόρμας. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και η επιλογή θα γίνει βάση προτεραιότητας.

Πρόγραμμα εκπαίδευσης για startups στην αξιολόγηση τεχνολογιών της Υγείας

To Early Health Technology Assessment απευθύνεται σε νεοφυείς επιχειρήσεις βιοτεχνολογίας, ιατρικής και ψηφιακής τεχνολογίας, που έλαβαν μέρος στο InnoStars Awards και στο RIS Innovation Call 2021. Υποστηρίζεται από το EIT Health InnoStars, σε συνεργασία με το Semmelweis University.

Το πρόγραμμα σκοπεύει να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες ή τους επενδυτές τεχνολογίας να είναι σε θέση να λάβουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με περαιτέρω επενδύσεις στην ανάπτυξη ιατροτεχνολογικών προϊόντων και ψηφιακών τεχνολογιών υγείας.

Το πρόγραμμα θα προσφέρει θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις ώστε οι συμμετέχοντες να είναι σε θέση να αξιολογήσουν την απόδοση της επένδυσής τους και να καθορίσουν την τιμολογιακή πολιτική τους. Μέχρι το τέλος του προγράμματος, θα είναι εξοικειωμένοι με τη μεθοδολογία Early Health Technology Assessment και τους τρόπους που μπορεί η μεθοδολογία αυτή να εφαρμοστεί για να υποστηρίξει αποφάσεις σε διάφορα στάδια της ανάπτυξης και της εμπορευματοποίησης της καινοτόμου τεχνολογίας.

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, θα επιλεγούν οι κορυφαίες ομάδες για το επόμενο στάδιο του Innostars Awards, που συμπεριλαμβάνει εξατομικευμένη καθοδήγηση με σκοπό την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου επιχειρηματικού σχεδίου (business plan), στρατηγικές συμβουλές για προσέλκυση επενδυτών και επιτυχημένη είσοδο στην αγορά.

Το πρόγραμμα εκμάθησης έχει διάρκεια 3×6 ώρες και είναι δωρεάν. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

WE Health RIS για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην Υγεία

Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος WE Health RIS είναι η ανάπτυξη ικανοτήτων, ενώ είναι ειδικά προσαρμοσμένο στις ανάγκες των γυναικών, που, αν και αποτελούν την πλειοψηφία των εργαζομένων στον τομέα της υγείας, δεν λαμβάνουν ηγετικές θέσεις. Υποστηρίζεται από το EIT Health και το IESE Business School.

Το WE Health RIS θα εξοπλίσει τις συμμετέχουσες με τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να αναπτυχθούν επαγγελματικά, θα τις καθοδηγήσει να καταξιωθούν ως επιτυχημένες επιχειρηματίες ή innovators στον τομέα υγείας, εντοπίζοντας και αξιοποιώντας επαγγελματικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν και μπορείτε να υποβάλετε αίτηση μέχρι τις 5 Ιουνίου 2022. Περισσότερες πληροφορίες εδώ. Οι θέσεις είναι περιορισμένες (50) και η επιλογή θα γίνει βάσει προτεραιότητας.

Sci-Fi για την προετοιμασία των επιστημόνων να καινοτομήσουν στην αγορά

Το πρόγραμμα Sci-Fi που δημιούργησε το EIT Health προσφέρει το θεωρητικό υπόβαθρο στους νέους ερευνητές από τον τομέα των βιοεπιστημών, ώστε να κάνουν τη διαφορά ως καινοτόμοι στον χώρο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Στόχος ειναι να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους και να προετοιμαστούν για τις προκλήσεις της πραγματικής ζωής στο επάγγελμά τους.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα έχει κόστος, το οποίο εξαρτάται από το αν ο υποψήφιος θα επιλέξει το Full Programme ή το Light Program. Mπορείτε να υποβάλετε αίτηση μέχρι τις 30 Μαίου 2022. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα του EIT Health, μπορείτε να επικοινωνείτε με τους:

Βαρβάρα Βασιλάκη, EIT Health Project Manager: vasilaki@ekt.gr, και

Γιώργο Μέγα, EIT Health HUB Coordinator: megas@ekt.gr

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το EIT Health

Το EIT Health είναι μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την καινοτομία στον τομέα της υγείας. Αποτελούμενο από περίπου 150 εταίρους, το EIT Health είναι ένα μοναδικό ευρωπαϊκό δίκτυο κορυφαίων εταιρειών, πανεπιστημίων, κέντρων έρευνας και ανάπτυξης, ινστιτούτων και μονάδων υγείας. Ο ρόλος του EIT Health είναι να δομήσει ένα οικοσύστημα που θα ευνοεί την ανάπτυξη της υγειονομικής περίθαλψης για ένα μέλλον με καλύτερη υγεία για τους Ευρωπαίους πολίτες.  Το EIT Health, κόμβος του οποίου στην Ελλάδα είναι το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) αναβαθμίζει τις δεξιότητες των επαγγελματιών υγείας σε όλη την Ευρώπη, επενδύοντας στους πιο ταλαντούχους επαγγελματίες της Ευρώπης, και διευκολύνει την εμπορευματοποίηση καινοτόμων προϊόντων/λύσεων υγείας εντός της ΕΕ. Υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ), έναν Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχετικά με το EIT Health InnoStars

Ο συνεργατικός σχηματισμός InnoStars είναι μία από τις επτά γεωγραφικές ενότητες του EIT Health. Καλύπτει το ήμισυ της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας, της Ουγγαρίας, της Ιταλίας και της Πορτογαλίας, καθώς και πρόσθετες περιφέρειες που περιλαμβάνονται στο περιφερειακό πρόγραμμα καινοτομίας του ΕΙΤ - τα κράτη της Βαλτικής, την Κροατία, τη Σλοβακία, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Σλοβενία, την Ελλάδα και τη Ρουμανία. Πρόκειται για μια ομάδα χωρών που χαρακτηρίζονται ως μέτριας καινοτομίας στον Ευρωπαϊκό Πίνακα Αποτελεσμάτων Καινοτομίας (European Innovation Scoreboard - EIS). Το InnoStars εστιάζει στην προώθηση της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της εκπαίδευσης στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, του υγιεινού τρόπου ζωής και της ενεργού γήρανσης, και στη μείωση του χάσματος μεταξύ πρωτοπόρων και ανερχόμενων περιφερειών.

Σχετικά με το EIT Regional Innovation Scheme Programme (EIT RIS)

Το Σύστημα Περιφερειακής Καινοτομίας του ΕΙΤ (EIT RIS) δημιουργήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ) προκειμένου να συμβάλει στη μείωση του χάσματος μεταξύ ευρωπαϊκών περιφερειών με υψηλό δείκτη καινοτομίας και περιφερειών που βελτιώνουν τη θέση τους στην κατάταξη. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να βοηθήσει τις περιφέρειες στην Κεντρική, Ανατολική και Νότια Ευρώπη, να ανακαλύψουν τα καινοτόμα στοιχεία τους και να κινητοποιήσουν στη συνέχεια τοπικούς καινοτόμους ερευνητές να συμμετάσχουν σε πανευρωπαϊκά προγράμματα. Στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, το πρόγραμμα αναπτύσσεται από το 2016 και συντονίζεται από το EIT Health InnoStars. Το πρόγραμμα ενσωματώνει 13 EIT Health Hubs που βρίσκονται σε 12 χώρες σε όλη την Ανατολική, Κεντρική και Νότια Ευρώπη. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) είναι ο κόμβος του EIT Health στην Ελλάδα.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από EIT Health, EKT

Μάθετε Περισσότερα