Τρεις ελληνικές startups στην τελική δεκάδα του STARTUP3

Για τους επόμενους 6 μήνες, οι ομάδες από όλη την Ευρώπη, θα συνεχίσουν να εργάζονται σκληρά για να οικοδομήσουν τη μετάβασή τους στον τομέα της “βαθιάς τεχνολογίας” (deep tech).

Ο πανευρωπαϊκός διαγωνισμός του έργου STARTUP3 ανακοίνωσε τις 10 κορυφαίες καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις που επιλέχθηκαν να συμμετέχουν στη δεύτερη φάση του προγράμματος, για να αναπτύξουν τις ιδέες τους. Ανάμεσά τους και οι τρεις ελληνικές Ingredio, Magos και RTsafe που προκρίθηκαν και συνεχίζουν με την υποστήριξη του ΕΚΤ.

Στη συνέχεια, οι ομάδες θα προετοιμαστούν ώστε να εισέλθουν στο τελευταίο στάδιο - Product2Market, υποβάλλοντας μια έγκυρη λύση και αξιοποιώντας νέες επιχειρηματικές δεξιότητες, για να αναπτυχθούν δυναμικά στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά.

Ηγέτες στον χώρο των τεχνολογιών, όπως η NVIDIA, το Symag από την BNP Paribas, η TMW και άλλες 30 μεγάλες επιχειρήσεις, συνεργάζονται με το πρόγραμμα και υποστηρίζουν τις νεοφυείς εταιρείες του STARTUP3 να πετύχουν τους στόχους τους. Για τους επόμενους 6 μήνες, οι ομάδες από όλη την Ευρώπη, θα συνεχίσουν να εργάζονται σκληρά για να οικοδομήσουν τη μετάβασή τους στον τομέα της “βαθιάς τεχνολογίας” (deep tech). 

Το STARTUP3 είναι ένα ευρωπαϊκό έργο στο οποίο συμμετέχει ενεργά το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) και ξεκίνησε επισήμως τον Φεβρουάριο του 2020 με τον ομώνυμο διαγωνισμό. Χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 και αποτελεί μέρος της πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας Startup Europe For Growth & Innovation Radar.

Το έργο STARTUP3 δημιουργεί γέφυρες μεταξύ νέων δυναμικών startups και μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται εντός ΕΕ. Προσφέρει τεχνολογική και επιχειρηματική υποστήριξη σε νέες ιδέες που θέλουν να βρουν τον δρόμο τους προς την αγορά, ενώ οι νεοφυείς επιχειρήσεις δικτυώνονται και επωφελούνται από την αλληλεπίδρασή τους με το ευρωπαϊκό επιχειρηματικό οικοσύστημα.

Μάθετε Περισσότερα