HelloAIRIS 2020: Εκπαίδευση στην τεχνητή νοημοσύνη

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν την αίτησή τους μέχρι τις 5 Ιουνίου.

Το πρόγραμμα HelloAIRIS  είναι ένα πλήρες πρόγραμμα ψηφιακής εκπαίδευσης για την Τεχνητή νοημοσύνη στην Υγεία που υποστηρίζεται και χρηματοδοτείται από το EIT Health και υλοποιείται από τους συνεργάτες του (GE Healthcare, Health & Biomedicine unit of LEITAT, Royal Institute of Technology Stockholm (KTH). 

Σκοπός του προγράμματος, που θα πραγματοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου έως και τις 10 Αυγούστου 2020 μέσω της πλατφόρμας τηλεεκπαίδευσης moodle, είναι να εισάγει τους συμμετέχοντες στις βασικές γνώσεις της τεχνητής νοημοσύνης, να αποκαλυφθούν και να ανακαλύψουν τις νέες προκλήσεις και να χτιστεί μια κοινότητα ατόμων που δεν εφησυχάζουν και βλέπουν μπροστά. 

Το HelloAIRIS απευθύνεται σε πανεπιστημιακούς φοιτητές (ιατρούς, μηχανικούς, οικονομολόγους, ραδιολόγους), από τις περιοχές του EIT Health RIS που ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν καινοτόμες λύσεις για πιο αποτελεσματικό και προσβάσιμο σύστημα υγείας. Επιπλέον, το πρόγραμμα θα ευαισθητοποιήσει τους επαγγελματίες του τομέα της υγείας, καθώς θα μπορούν να γίνουν πρέσβεις καινοτόμων τεχνολογιών.  

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν την αίτησή τους μέχρι τις 5 Ιουνίου 2020. 

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (EKT), ως πόλος του EIT Health στην Ελλάδα, θα είναι υπεύθυνο για τους συμμετέχοντες από την Ελλάδα. Στο HelloAIRIS θα συμμετέχουν και εισηγητές από την Ελλάδα που θα παρουσιάσουν το ελληνικό νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Υγεία. 

Το EIT Health αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες χρηματοδοτούμενες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της καινοτομίας στον τομέα της υγείας. Είναι ένα μοναδικό ευρωπαϊκό δίκτυο κορυφαίων εταιρειών, πανεπιστημίων, κέντρων έρευνας και ανάπτυξης, ινστιτούτων και μονάδων υγείας. Yποστηρίζει επιχειρήσεις, ερευνητικά κέντρα και νέους εξερευνητές της ψηφιακής υγείας να εξελίξουν τις ιδέες τους και να δημιουργήσουν καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα που βελτιώνουν τη ζωή και την υγεία των πολιτών της Ευρώπης. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) είναι o πόλος του EIT Health στην Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον Γιώργο Μέγα, megas@ekt.gr 

Μάθετε Περισσότερα