Δικτύωση καινοτόμων οργανισμών για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 από το EIT Health

Το EIT Health, με τη νέα πρωτοβουλία του, δικτυώνει αυτούς που «χρειάζονται» βοήθεια και εκείνους που «μπορούν» να προσφέρουν, έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι συνεργασίες.

Η πανδημία COVID-19 έχει καταστροφικές επιπτώσεις στην κοινωνία μας. Η κοινότητα του EIT Health, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και επιθυμεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Υπάρχουν πολλοί οργανισμοί (όπως τα νοσοκομεία) που χρειάζονται υποστήριξη για την αντιμετώπιση της νόσου COVID-19. Υπάρχουν επίσης και άλλοι οργανισμοί, αλλά και μεμονωμένα άτομα, που είναι σε θέση να συμβάλλουν και να βοηθήσουν τέτοιους οργανισμούς, όπου αυτό είναι δυνατό. Με αυτό το σκεπτικό, το EIT Health μπορεί να συνεισφέρει δικτυώνοντας αυτούς που «χρειάζονται» βοήθεια και εκείνους που «μπορούν» να προσφέρουν, έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι συνεργασίες μεταξύ των μελών της κοινότητάς του EIT Health αλλά και πέραν αυτής.

Συμπληρώστε αυτή τη φόρμα και ενημερώστε μας αν ψάχνετε βοήθεια για την καταπολέμηση του COVID-19 ή εάν έχετε κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει άλλους οργανισμούς ή άτομα που εργάζονται στην πρώτη γραμμή. Αυτοί θα μπορούσαν να είναι οργανισμοί που χρειάζονται ή που προσφέρουν εξοπλισμό, υπηρεσίες, συμβουλές, γνώσεις, δυνατότητες συνεργασίας κ.λπ.

Οι αιτήσεις ή οι προσφορές που υποβάλλονται θα αξιολογούνται από τους Περιφερειακούς Κόμβους Καινοτομίας (επίσης γνωστούς ως Co-Location Centers ή CLC) και, μετά από μια διαδικασία συντονισμού και ελέγχου, θα εντοπίσουμε πού μπορούν να γίνουν επαφές και δικτυώσεις και να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα. Στη συνέχεια, μπορούμε να τις μοιραστούμε στον ιστότοπο του EIT Health ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να ενημερώσουμε  όλους για δραστηριότητες που θα λάβουν χώρα αργότερα.

Επίσης, την Παρασκευή 27 Μαρτίου, στο πλαίσιο του έργου STARTUP3, στο οποίο συμμετέχει το ΕΚΤ, θα πραγματοποιηθεί webinar για καινοτόμες startups που ενδιαφέρονται για καινοτομία σε deep tech και νέες ψηφιακές τεχνολογίες και που επιθυμούν να αναζητήσουν νέες ευκαιρίες συνεργασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να απευθύνεστε στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), κόμβο του EIT Health για την Ελλάδα και να επικοινωνείτε με τον Γεώργιο Μέγα, EIT Health Hub Greece Coordinator στο megas@ekt.gr, 6982612266.

Ο ρόλος του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου

Το ΕΚΤ είναι ο ελληνικός κόμβος του ΕΙΤ Health, της πρωτοβουλίας του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας & Τεχνολογίας για την καινοτομία στον τομέα της υγείας. Το EIT Health αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες χρηματοδοτούμενες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της καινοτομίας στον τομέα της υγείας. Είναι ένα μοναδικό ευρωπαϊκό δίκτυο κορυφαίων εταιρειών, πανεπιστημίων, κέντρων έρευνας και ανάπτυξης, ινστιτούτων και μονάδων υγείας.Yποστηρίζει επιχειρήσεις, ερευνητικά κέντρα και νέους εξερευνητές της ψηφιακής υγείας να εξελίξουν τις ιδέες τους και να δημιουργήσουν καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα που βελτιώνουν τη ζωή και την υγεία των πολιτών της Ευρώπης.

 Το 2019 το ΕΚΤ υποστήριξε περισσότερες από 20 νεοφυείς επιχειρήσεις να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς του EIT Health. Περισσότεροι από 60 σπουδαστές στον τομέα της Υγείας ενημερώθηκαν για προγράμματα του EIT Health και 12 από αυτούς επιλέχθηκαν για να συμμετάσχουν σε θερινά σχολεία και εκπαιδευτικά προγράμματα.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από EIT Health, ΕΚΤ