Ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής στα νέα προγράμματα του EIT Health για νεοφυείς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Σε οποιαδήποτε φάση και αν βρίσκεται η επιχείρησή σας, τα προγράμματα του ΕΙΤ Health μπορούν να τη βοηθήσουν να αναπτυχθεί περαιτέρω στην αγορά.

Έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις συμμετοχής στα προγράμματα ενίσχυσης και υποστήριξης μικρομεσαίων και νεοφυών επιχειρήσεων στον τομέα της υγείας- EIT Health Accelerator Programmes. Στόχος των προγραμμάτων είναι η δημιουργία έξυπνων λύσεων που θα κάνουν πραγματικότητα τη υγιεινή διαβίωση όλων. Το EIT Health, πόλο του οποίου στην Ελλάδα αποτελεί το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, πραγματοποιεί για τους επόμενους δύο μήνες και κάθε Παρασκευή στις 10:00 ώρα κεντρικής Ευρώπης, webinars με ερωτοαπαντήσεις, ούτως ώστε να λυθούν όλες οι απορίες των ενδιαφερόμενων γύρω από τα προγράμματα, για να επιλέξει ο κάθε ένας το πρόγραμμα που του ταιριάζει.  

Οι ενδιαφερόμενοι ανάλογα με το προφίλ τους μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα εξής προγράμματα: 

Α) Incubate: Είμαι στην φάση της Ιδέας/έναρξης του έργου

Σε ποιους απευθύνεται: Νέους Επιχειρηματίες, επιστήμονες που θέλουν να κάνουν τη δική τους Startup ή να λάβουν εκπαίδευση και υποστήριξη για να καινοτομήσουν.

Β) Validate: Έχω ήδη προϊόν/υπηρεσία έτοιμο και θέλω να το δοκιμάσω

Σε ποιους απευθύνεται: Start-ups που ψάχνουν να επικυρώσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, να κατανοήσουν τοπικά/περιφερειακά σχήματα παροχής χρηματοδότησης και να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες αγορές.

Γ) Scale: Είμαι έτοιμος/η να αναπτυχθώ περαιτέρω

Γ1) Πρόσβαση σε χρηματοδότηση:

Γ2) Υποστήριξη για είσοδο σε νέες αγορές

Σε ποιους απευθύνεται: Σε ώριμες startups και ΜΜΕ, ώστε να τους δοθεί πρόσβαση σε εργαλεία και δίκτυα για χρηματοδότηση και είσοδο σε νέες αγορές.

Bootcamps

  • CRAASH Barcelona 11/01/2019 – 13/03/2019 medical device, diagnostic, digital innovation
  • Yes!Delft wave 2 8/03/2019 Health Technologies
  • MedTech, 8/03-17/06/2019 Medical Technologies (Students, Phds, postDocs)
  • Digital Health Validator 11/01-13/03/2019 Digital Health
  • E-Boat 11/01-13/03/2019 Mobile health Solutions (incorporated start-ups in mHealth)

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) και να επικοινωνούν με τον Μέγα Γεώργιο, EIT Health Hub Greece Coordinator, megas@ekt.gr, 2107273921 και τη Δρ. Χριστίνα Πασκουάλ, cpascual@ekt.gr, 210 7273920.

Webinar/ερωταπαντήσεις κάθε Παρασκευή στις 10:00 ώρα κεντρικής Ευρώπης!
http://zoom.us/j/171295695

Αξίζει να αναφεθρεί ότι το 2018 η ελληνική εταιρία Synoesis Therapeutics κέρδισε τον διαγωνισμό EIT Health Catapult στην κατηγορία Biotech, κάτι που πέραν της χρηματικής επιβράβευσης, της εξασφάλισε στρατηγικές συνεργασίες με δίκτυο επενδυτών αλλά και άλλων φορέων, με τους οποίους θα συνεργαστεί για την έναρξη των κλινικών της δοκιμών χωρίς κόστος, ενώ ακόμα 5 επιχειρήσεις από τη Ελλάδα και την Κύπρο έφτασαν στους ημιτελικούς του διαγωνισμού Innostars και έλαβαν χρηματοδότηση.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από EKT, EIT Health

Μάθετε Περισσότερα