Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης στο Career Talks 2018 στα Ιωάννινα

Το «Career Talks» έχει στόχο να αναδείξει τα μη τυπικά μονοπάτια εργασίας και μάθησης μέσω εμπνευσμένων ομιλιών από νέους αλλά και πιο έμπειρους επαγγελματίες και ερευνητές, με έμφαση στη δικτύωση ερευνητών και επαγγελματιών απ' όλο τον κόσμο.

Μια πρωτότυπη συζήτηση για την επαγγελματική σταδιοδρομία και τις ευκαιρίες εργασίας με τίτλο «Career Talks» διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και τη Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στις 8 Νοεμβρίου 2018 (ώρες 17.30-20.30) στο Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας» και του έργου ERA-Mobilcar.GR, και εν όψει της εκδήλωσης «Ημέρα Καριέρας 2018».

Το «Career Talks» έχει στόχο να αναδείξει τα μη τυπικά μονοπάτια εργασίας και μάθησης μέσω εμπνευσμένων ομιλιών από νέους αλλά και πιο έμπειρους επαγγελματίες και ερευνητές. Οι ψηφιακές θέσεις εργασίας, η κινητικότητα των νέων, οι νέοι τρόποι «έξυπνης» διαχείρισης των σπουδών, η καινοτόμος επιχειρηματικότητα, η επωφελής δικτύωση με Έλληνες σε όλο τον κόσμο και οι ευκαιρίες -που υπάρχουν αλλά δεν τις ξέρουμε- θα είναι στο επίκεντρο της συζήτησης με στόχο να διευρυνθούν οι ορίζοντες των νέων ανθρώπων.

Το «Career Talks» απευθύνεται σε φοιτητές όλων των τμημάτων, αποφοίτους, νέους, επαγγελματίες, startuppers, ακαδημαϊκούς, εκπροσώπους θεσμικών φορέων, εκπαιδευτικούς ακόμη και γονείς!

Είναι άραγε τόσο «στερεοτυπικά» τα πράγματα στην εποχή μας; Με ποιόν τρόπο μπορούμε να κάνουμε επιλογές που θα μας βοηθήσουν να αδράξουμε την ευκαιρία για έναν νέο επαγγελματικό και προσωπικό ορίζοντα; Μήπως απλά έχει αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις σπουδές μας και να έχουμε ένα επαγγελματικό μονοπάτι διαφορετικό από το… προδιαγεγραμμένο; Πώς μπορούν να επιτευχθούν στενότερες συνεργασίες μεταξύ των Ελλήνων, εντός και εκτός της χώρας; Πώς μπορούν να λειτουργήσουν παραδειγματικά οι περιπτώσεις καινοτόμων ελληνικών επιχειρήσεων με έδρα τα Ιωάννινα για τη νέα επιχειρηματική πραγματικότητα της Ελλάδας; Ποιες είναι οι διαστάσεις του brain drain που μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελος της ανάπτυξης, της οικονομίας και της κοινωνίας;

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα κρίσιμα ερωτήματα που θα απαντηθούν με την πολύτιμη συμβολή του κοινού σε δυο ξεχωριστά πάνελ, το ένα με επίκεντρο τις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες και το δεύτερο με επίκεντρο τις τεχνολογίες αιχμής και τις θετικές επιστήμες.

Στο πρώτο πάνελ θα συμμετέχουν η Μαρία Καλιαμπού, Senior Lector της νέας ελληνικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Yale (μέσω skype), ο Κωνσταντίνος Μαραγκός, συνιδρυτής του WE AfriHug και Erasmus Mundus Association Ambassador, η Φαίη Ορφανού, Innovation Facilitator στην AELIA και η Όλγα Σταμαθιουδάκη Organisational Development & Corporate Communication Director στην Qualco.

Στο δεύτερο πάνελ θα συμμετέχουν ο Μανώλης Μπαμπάτσικος, 3D VR/AR medical visualization artist, 3D MedWorld, ο Νικόλαος Κόλμαν, Φαρμακοποιός,  Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών, η Αναστασία Νικολοπούλου, Assistant Professor of Radiopharmaceutical Sciences, Weill Cornell Medicine, member of the board of Directors to the Hellenic Bioscientific Association in the USA (μέσω skype), ο Ηλίας Σταθάτος, Καθηγητής Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και συνιδρυτής της BRITE Solar Hellas, ο Ιωάννης Τσιλιμπάρης και ο Νικόλαος Μοσχάτος, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού στην Accenture.

Τα δυο πάνελ θα συντονίσουν ο Δημήτρης Μαραγκός, συντονιστής της πρωτοβουλίας «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας» και η Έφη Γερωνυμάκη, Υπεύθυνη της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ο Καθηγητής του Τμήματος Χημείας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Επιστημονικά Υπεύθυνος του EURAXESS Services Centre Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Μάμαντος Προδρομίδης και ο Δημήτριος Σανόπουλος, Συντονιστής του Ελληνικού Δικτύου EURAXESS, Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ).

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι ελεύθερη, με προεγγραφή, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες. Όσοι δεν μπορούν να παραβρίσκονται με φυσική παρουσία στην εκδήλωση θα έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν μέσω live streaming.

Την επομένη ημέρα, θα λάβει χώρα η «Ημέρα Καριέρας 2018» η οποία διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μέσω της Δομής Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας και αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου με στόχο να φέρει τους φοιτητές και αποφοίτους του σε επαφή με τον επιχειρηματικό και επιχειρησιακό κόσμο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 9 Νοεμβρίου (ώρες 10.30-17.00) επίσης στο Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας» του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από ΕΚΤ, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων